Beşiktaş Beşiktaş savunmaya 4 sezonda 15 oyuncu aldı

Beşiktaş savunmaya 4 sezonda 15 oyuncu aldı

25.04.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Samet Aybaba 4, Slaven Bilic 6, Şenol Güneş ise 5 transfer yaptırdı. 13 milyon 700 bin euro harcandı. Ama bir türlü ideal 4'lü oluşmadı.

Beşiktaş savunmaya 4 sezonda 15 oyuncu aldı

Akhisar önünde inanılmaz savunma hatalarıyla üç gol yiyen ve kritik iki puan bırakan Beşiktaş'ta bu çile dört sezondur devam ediyor. Fikret Orman ve ekibi, savunma hattına kimi getirse, yaraya merhem olamadı... Dört sezonda savunmaya 15 oyuncu transferi yapıldı. Kasadan tam 13 milyon 700 bin euro çıktı. Samet Aybaba döneminde Gökhan, Uğur, Escude ve Berat kadroya dahil edildi. Slaven Bilic'li iki sezonda ise Franco, Serdar, Motta, Milosevic, Dany ve Opare takviyeleri yapıldı.

Haberin Devamı

KİM GELİRSE GELSİN TUTMADI

Bu sezon başında da aksayan savunmaya Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic alındı. Atınç Nukan ise 5 milyon euro karşılığında Almanya 2. Lig ekibi R.Liepzig'e gönderildi... Devre arasında Getafe'den Alexis Delgado getirildi. Sürpriz bir şekilde 7 milyon euro karşılığında Çin ekibi HEBEİ Fortune'a giden Ersan Adem Gülüm'ün ardından kiralık olarak Hannover'den Marcelo geldi... Dört sezon boyunca hücum bölgesine muhteşem transferler yapan Başkan Fikret Orman ve ekibi, savunmada başarılı olamadı. Giden 13 milyon 700 bin euroya rağmen bir türlü ideal 4'lü oluşturulamadı.

48 GOL YEDİLER

Kartal, bir türlü kalesini savunamıyor. Beşiktaş, bu sezon resmi maçlarda 48 gol yedi... Ligde ağlarında 32 gol gören Siyah-Beyazlılar, bu performansı ile son üç sezonun en kötüsü oldu. Geçen sezon 30. hafta sonunda 27 kez üzülen Kara Kartal, 2013-2014 sezonunda ise aynı süre içinde 28 gol yemişti.

Haberin Devamı

OYUNCU......MEVKİ......BONSERVİS

Rhodolfo......Stoper......3.3 milyon

P.Franco......Stoper......2.4 milyon

S.Kurtuluş......Sağ bek......1.75 milyon

A.Beck......Sağ bek......1.75 milyon

G.Süzen......Sol bek......1.1 milyon

R.Motta......Sol bek......1.1 milyon

Alexis......Stoper......1.1 milyon

A.Milosevic......Stoper......1 milyon

B.Çetinkaya......Stoper......200 bin

D.Tosic......Sol bek......Bedelsiz

U.Boral......Sol bek......Bedelsiz

J.Escude......Stoper......Bedelsiz

Dany......Stoper......Kiralık

D.Opare......Sağ bek......Kiralık

Marcelo......Stoper......Kiralık

NOT: Rakamlar euro cinsindendir.

(Akşam)