Beşiktaş Beşiktaş'ta tarihi hezimet! Club Brugge, 1987'den sonra bir ilke imza attı

Beşiktaş'ta tarihi hezimet! Club Brugge, 1987'den sonra bir ilke imza attı

30.11.2023 - 22:35 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 5'inci haftasında Beşiktaş, Club Brugge'a 5-0 mağlup oldu. Siyah-beyazlılar, 1987'den bu yana evinde en farklı mağlubiyetini yaşadı.

Beşiktaşta tarihi hezimet Club Brugge, 1987den sonra bir ilke imza attı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 5'inci haftasında Club Brugge'ü konuk etti. Heyecan dolu karşılaşma Tüpraş Stadyumu'nda oynandı. Kritik müsabakada Slovenya Futbol Federasyonu'ndan David Smajc düdük çaldı. Club Brugge, Beşiktaş deplasmanında sahadan 5-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Belçika temsilcisinin gollerini 4'üncü dakikada Casper Nielsen, 14 ve 46'ncı dakikalarda Thiago, 51'de Raphael Onyedika ve 69'da Andreas Skov Olsen kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş grubunda 5 maç sonunda 1 puanda kaldı. Club Brugge ise 4 galibiyet ve 1 berarlikle birlikte puanını 13'e yükseltti.

Opta'nın verilerine göre; Beşiktaş, Mart 1987'den bu yana ilk kez Avrupa kupalarında bir iç saha maçında beş gol yedi.

BEŞİKTAŞ - CLUB BRUGGE: 0-5

GOLLER: 4' Casper Nielsen, 14' Thiago, 46' Thiago, 51' Raphael Onyedika, 69' Andreas Skov Olsen

MAÇTAN DAKİKALAR

4’üncü dakikada Club Brugge öne geçti. Sol kanatta topla buluşan de Cuyper’in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Nielsen’in uzak mesafeden yaptığı vuruşta top ağara gitti: 0-1.

Haberin Devamı

14’üncü dakikada Club Brugge farkı 2’ye çıkarttı. Kısa paslarla sağ kanattan gelen Club Brugge’da Olsen pasını Vetlesen’e verdi. Bu oyuncunun içeri çevirdiği topu Thiago altıpasın hemen dışında yaptığı vuruşla ağlara gönderdi: 0-2.

20’nci dakikada Brugge savunmasının çıkarken kaptırdığı top sonrasında Chamberlain bekletmeden Aboubakar’ı gördü. Aboubakar, pasını sol çaprazdan ceza sahasına giren Rebic’e aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top farklı şekilde auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı Club Brugge’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

46’ncı dakikada konuk ekip bir gol daha buldu. Onur’un hatalı pası Balanta’nın ayak koyduğu top Thiago’nun önünde kaldı. Bu oyuncu ceza sahasına girdikten sonra yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-3.

51’inci dakikada Club Brugge farkı 4’e çıkarttı. Hızlı gelişen Club Brugge atağında sağdan Olsen ortasını yaptı. Çizgide topu yakalayan Skoras’ın ceza yayına doğru çevirdiği topu kontrol eder Onyedika, ayak içiyle yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-4.

69’uncu dakikada Club Brugge 5’inci golü buldu. Mechele’nin uzun pasıyla sol kanattan savunma arkasına sarkan Skoras ceza sahasına girip yerden içeri çevirdi. Olsen topu boş ağlara gönderdi: 0-5.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Club Brugge’a 5-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 5’inci maçında Beşiktaş sahasında Belçika ekibi Club Brugge’u konuk etti. Beşiktaş Park’ta 20.45’te başlayan karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonu’ndan David Smajc düdük çaldı. Smajc’ın yardımcılıklarını ise David Gabrovec ve Tomaz Cerne üstlendi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig’in 13’üncü haftasında deplasmanda 2-1 kazanılan Samsunspor mücadelesinin 11’inde 7 değişikliğe giderek Club Brugge maçında takımını sahaya sürdü.

Tecrübeli teknik adam; Mert Günok, Rosier, Masuaku, Necip Uysal, Hadziahmetovic, Gedson ve Muelaka’nın yerine Ersin Destanoğlu, Tayfur Bingöl, Zaynutdinov, Demir Ege Tıknaz, Salih Uçan, Rebic ve Aboubakar’ı 11’de görevlendirdi.

Kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Çalımbay, savunma hattını; Tayfur Bingöl, Onur Bulut, Colley ve Zaynutdinov’dan oluşturdu. Orta alanda Demir Ege Tıknaz, Salih Uçan ve Chamberlain’i sahaya süren Rıza Çalımbay; hücum hattının sağında Cenk Tosun, solunda Rebic’i görevlendirdi. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Aboubakar oldu.

Haberin Devamı

SAVUNMADA 3 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, cezalı ve sakat oyuncuların çokluğunda kadroda büyük değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Samsunspor maçında 11’de görev yapan Rosier ve Masuaku’nun sakatlıkları ile Necip Uysal’ın da cezalı olması nedeniyle savunmada 3 zorunlu değişikliğe gitti. Çalımbay bu üç ismin yerine savunmada Tayfur Bingöl, Onur Bulut ve Zaynutdinov’a forma verdi.

ONUR BULUT BU KEZ STOPER

Beşiktaş’ta Onur Bulut, Club Brugge mücadelesinde savunmanın ortasında görev aldı. Siyah-beyazlı ekibin geçtiğimiz sezon devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Onur Bulut, geldiğinden beri farklı mevkilerde görev yapmaya devam etti. Sağ bek ve sağ açık olarak birçok maçta görev alan 29 yaşındaki oyuncu, Masuaku’nun sakatlık yaşadığı dönemde bir süre sol bek olarak da görev yapmıştı. Onur Bulut, savunmanın merkezindeki isimlerin sakatlık ve cezası nedeniyle bu maçta ise stoperde görev aldı.

Haberin Devamı

ABOUBAKAR 5 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Siyah-beyazlı ekibin golcü oyuncusu Vincent Aboubakar 5 maç sonra 11’deki yerine döndü. Son olarak deplasmanda oynanan Bogo / Glimt maçında 11’de görev yapan Aboubakar; Gaziantep, Antalyaspor, Başakşehir ve iç sahada oynanan Bodo Glimt maçlarında sakatlıkları ve rahatsızlığı nedeniyle forma giymemişti. Deplasmanda oynanan Samsunspor maçında ise oyuna sonradan dahil olmuştu. Tecrübeli golcü, 5 maçlık aranın ardından 11’de görev aldı.

Beşiktaşta tarihi hezimet Club Brugge, 1987den sonra bir ilke imza attı

ZAYNUTDİNOV MASKEYLE GÖREV YAPTI

Beşiktaş’ın Kazak oyuncusu Bakhtiyor Zaynutdinov, Club Brugge maçında maskeyle görev aldı. Süper Lig’in 12’nci haftasında Başakşehir ile oynanan iç saha maçında Zaynutdinov’un burun kemiği ve göz çukuru kırılmıştı. Samsunspor maçının kadrosuna dahil edilmeyen Zaynutdinov, bir maçlık aranın ardından 11’deki yerine döndü. Kazak futbolcu, maçta maskeyle görev yaptı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Beşiktaş’ın Club Brugge’u konuk ettiği karşılaşmada tribünler boş kaldı. Daha önce Avrupa defterini kapatan siyah-beyazlılarda, karşılaşmayı az sayıda taraftar takip etti. Tribünlerde büyük boşluklar gözlendi. Öte yandan Club Brugge taraftarları ise kendilerine ayrılan deplasman tribününü büyük ölçüde doldurdu.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Beşiktaş Park
HAKEMLER: David Smajc, David Gabrovec, Tomaz Cerne
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu - Tayfur Bingöl (Dk. 85 Aytuğ Kömeç), Onur Bulut, Colley, Zaynutdinov, Demir Ege Tıknaz (Dk. 56 Hadziahmetovic), Salih Uçan (Dk. 56 Gedson), Chamberlain, Cenk Tosun (Dk. 64 Semih Kılıçsoy), Rebic (Dk. 46 Muleka), Aboubakar
CLUB BRUGGE: Mignolet - Odoi, Mechele, Spileers, Olsen, Onyedika, Vetlesen (Dk. 60 Nusa), Nielsen (Dk. 46 Skoras), De Cuyper (Dk. 74 Meijer), Thiago (Dk. 59 Jutgla), Zinckernagel (Dk. 46 Balanta)
GOLLER: Dk. 4 Nielsen, Dk. 14 ve Dk. 46 Thiago, Dk. 51 Onyedika, Dk. 69 Olsen (Club Brugge)
SARI KARTLAR: Salih Uçan (Beşiktaş) - Nielsen (Club Brugge)

Yazarlar