Beşiktaş Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar fırtınası! 2020'deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar fırtınası! 2020'deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

09.04.2023 - 21:38 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Beşiktaş, Giresunspor'u konuk etti. Siyah-beyazlıların Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar gösterdiği performansla maça damga vurdu.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası 2020deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşmada yıldızlaşan isim Vincent Aboubakar oldu. Kamerunlu santrfor, Kasım 2020'de Fenerbahçe ile oynanan derbinin ardından bir ilke imza attı. Öte yandan Aboubakar'ın son dönemdeki performansı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı taraftarlar, Giresunspor maçına büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamına yakın bir bölümünün dolu olduğu gözlemlendi. Konuk takım Giresunspor'un taraftarları da deplasman tribünündeki yerlerini aldı.

Haberin Devamı

CENK VURDU, FERHAT TUTTU

Müsabakanın 3'üncü dakikasında Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal sağ kanatta topla buluştu. Cezayirli futbolcu ceza sahasına doğru havadan bir orta yaptı. Cenk Tosun'un kafa vuruşunda Giresunspor kalecisi Ferhat Kaplan topu kontrol etti.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası 2020deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

ABOUBAKAR VE PEREZ TARTIŞTI

Mücadelenin 9'uncu dakikasında Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Alexis Perez'în müdahalesiyle orta sahada yerde kaldı. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan faul düdüğüyle oyunu durdurdu. Bu sırada iki futbolcu arasında tansiyon yükseldi. Diğer oyuncuların araya girmesinin ardından olaylar büyümeden sona erdi. Atilla Karaoğlan, Vincent Aboubakar ile Alexis Perez'i sözlü olarak uyardı.

Haberin Devamı

BAJIC FİLELERİ HAVALANDIRDI

Karşılaşmanın 21'inci dakikasında Giresunspor'un hızlı gelişen atağında Riad Bajic ceza sahası içerisinde takım arkadaşıyla paslaştı. Borja Sainz'ın ortasında Riad Bajic top yere inmeden vuruşunu yaptı ve rakip fileleri havalandırdı. Giresunspor, 21'inci dakikada 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Opta'nın verilerine göre; Riad Bajic, Süper Lig tarihinde Giresunspor formasıyla bir sezonda 10 gole ulaşan ilk yabancı oyuncu oldu.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası 2020deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

FERHAT'TAN İNANILMAZ KURTARIŞ

Müsabakanın 22'nci dakikasında Arthur Masuaku'nun ortasında Vincent Aboubakar topu şık bir şekilde kontrol etti ve rakibinden sıyrıldı. Kamerunlu santrforun sert şutunda, Giresunspor kalecisi Ferhat Kaplan meşin yuvarlağı ayaklarıyla kornere çeldi.

Haberin Devamı

SAINZ HATADAN FAYDALANAMADI

Karşılaşmanın 27'nci dakikasında Beşiktaş'ta Amir Hadziahmetovic'in geri pasında Borja Sainz araya girdi. Genç oyuncu bir anda bomboş kaldı. Borja Sainz'ın ceza sahasına girmeden çektiği şutta top üstten auta gitti.

FERHAT KAPLAN'DAN BİR KURTARIŞ DAHA

Mücadelenin 29'uncu dakikasında Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın ceza sahasına indirdiği topta Cenk Tosun tek vuruşla fileleri havalandırmak istedi. Giresunspor'un tecrübeli kalecisi Ferhat Kaplan meşin yuvarlağı ayaklarıyla çelmeyi başardı.

CENK TOSUN DEVAM EDEMEDİ

Beşiktaş'ın kaptanı Cenk Tosun maçın 34'üncü dakikasında topsuz alanda kendini yere bıraktı. Tecrübeli futbolcu yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemedi. Cenk Tosun'un yerine Gedson Fernandes oyuna dahil oldu.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası 2020deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

PENALTI KARARI, PEREZ SARI KART GÖRDÜ

Karşılaşmanın 36'ncı dakikasında Salih Uçan'ın şutunda Giresunspor'da Alexis Perez kaleye doğru giden topu eliyle durdurdu. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan doğrudan penaltı noktasını işaret etti. Alexis Perez sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

ABOUBAKAR FİLELERİ HAVALANDIRDI

Beşiktaş'ın kazandığı penaltıda topun başına Vincent Aboubakar geçti. Kamerunlu santrforun şutunda meşin yuvarlak ve kaleci Ferhat Kaplan ayrı köşelere gitti. Siyah-beyazlılar, maçın 39'uncu dakikasında dengeyi yakaladı.

Beşiktaş'ın Kamerunlu forveti Vincent Aboubakar formda performansını devam ettirdi. Kamerunlu santrfor, Spor Toto Süper Lig'de forma giydiği son 5 maçta da rakip fileleri havalandırdı. Yıldız futbolcu bu süreçte 1 de asist üretti.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası 2020deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

GHEZZAL DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmanın 42'nci dakikasında Vincent Aboubakar orta sahada topla buluştuktan sonra sağ kanada pasını aktardı. Rachid Ghezzal sağ kenarda taç çizgisi üzerinde topu kontrol etti. Rachid Ghezzal ceza sahasına girerken şutunu çekti. Meşin yuvarlak, ters direkten oyun alanına döndü.

KUWAS'A İTİRAZDAN KART ÇIKTI

Mücadelenin 45+2'nci dakikasında Giresunspor'da Görkem Sağlam, topsuz alanda Vincent Aboubakar ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Beşiktaşlı futbolcular oyunu devam ettirdi. Giresunsporlu futbolcular bu sırada rakiplerine kızdı. Giresunspor'da Kuwas, oyunu durdurmayan Atilla Karaoğlan'a yoğun itirazlarda bulundu.

Kuwas, 45+2'nci dakikada yoğun itirazları nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı.

ABOUBAKAR DUBLE YAPTI

Müsabakanın 45+5'inci dakikasında Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal topla buluştu. Rachid Ghezzal ceza sahasına kadar topu sürdükten sonra Vincent Aboubakar'a pasını aktardı. Kamerunlu santrfor çapraz pozisyonda sert bir şut çekti ve fileleri havalandırdı. Beşiktaş bu golle birlikte rakibi karşısında 2-1'lik üstünlük kurdu.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası 2020deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın gol sevinci sırasında Alexis Perez ile arasında tansiyon yükseldi. Alexis Perez gol sevinci yapan rakibinin önünde durdu. Vincent Aboubakar o bölgeden uzaklaştı ve sevincini korner bayrağının yanında devam ettirdi.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası 2020deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

Opta'nın verilerine göre; Vincent Aboubakar, Kasım 2020'deki Fenerbahçe maçının ardından ikinci kez bir Süper Lig karşılaşmasının ilk yarısında iki golü Giresunspor filelerine gönderdi.

AMIR, TRABZON'DA CEZALI

Karşılaşmanın 49'uncu dakikasında Beşiktaş'ta Amir Hadziahmetovic, rakibine yaptığı faul sonrası Atilla Karaoğlan tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Tecrübeli orta saha, gelecek hafta oynanacak Trabzonspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

REDMOND'DAN MUHTEŞEM GOL

Karşılaşmanın 54'üncü dakikasında Beşiktaş'ta Arthur Masuaku'nun pasında Nathan Redmond ceza sahasında topu kontrol etti. İngiliz futbolcu bir anda iki rakibini birden devre dışı bıraktı ve dar açıdan fileleri havalandırdı. Beşiktaş bu golle rakibi karşısında skoru 3-1 yaptı.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası 2020deki Fenerbahçe maçından sonra bir ilk

REDMOND DOKUNAMADI

Mücadelenin 56'ncı dakikasında Beşiktaş, Nathan Redmond ile dördüncü gole çok yaklaştı. Gedson Fernandes'in pasında Nathan Redmond gerilerden gelip topu tamamlamak istedi. Nathan Redmond'ın dokunamadığı top savunmadan sekti ve Ferhat Kaplan çizgi üstünde kontrol etti.

MASUAKU SARI KART GÖRDÜ

Müsabakanın 57'nci dakikasında Beşiktaş'ta Arthur Masuaku ayağını fazla kaldırdı. Bu sırada Giresunspor'da Riad Bajic yüzünü tutarak yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, Arthur Masuaku'ya sarı kartını gösterdi.

REDMOND VURDU, FERHAT ÇIKARDI

Karşılaşmanın 70'inci dakikasında Beşiktaş'ta Nathan Redmond sağ kanatta topla buluştu. Tecrübeli futbolcu rakiplerinden sıyrıldıktan sonra yay üzerinden şutunu çekti. Uzak köşeye doğru giden topu Giresunspor file bekçisi Ferhat Kaplan son anda kornere çeldi.

Yazarlar