3.Lig Bir takım daha ligden çekiliyor! TFF'ye başvuru

Bir takım daha ligden çekiliyor! TFF'ye başvuru

21.02.2023 - 19:49 | Son Güncellenme:

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden etkilenen spor kulüpleri bulundukları liglerden çekilme kararı aldı. Bir kulüp daha çekilme için TFF'ye başvuru yaptı.

Bir takım daha ligden çekiliyor TFFye başvuru

Türkiye Futbol Federasyonu, merkez üssü Kahramanmaraş olan birçok ilde büyük yıkımları beraberinde getiren deprem faciasının ardından alınan kararları açıklamıştı. Yönetim Kurulu, liglerden çekilen takımların kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına karar verdi. Deprem felaketi sonrasında bölgede etkilenen birçok takım liglerden çekildi.

Haberin Devamı

KÜME DÜŞMEYECEKLER
Ligden çekilecek takımlar, 2023-2024 futbol sezonunda, 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerine devam edecek. Takımlara sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacakları ödenecek.

YABANCI KURALINDA DEĞİŞİKLİK
TFF, Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'deki yabancı oyuncu kurallarında da geçici değişikliğe gitti.

Süper Lig kulüpleri, ligden çekilen kulüplerin yabancı uyruklu futbolcularından en fazla 2'sini ara transfer döneminde kiralık veya bonservisiyle kadrosuna katabilecek. Bu oyuncular, sezon sonuna kadar belirlenen yabancı futbolcu sayılarından bağımsız A takım listesine yazdırılabilecek.

Transfer edilen bu futbolculardan biri, sahadaki 8 yabancıya ilaveten aynı anda müsabakaya devam eden kadroda 9. yabancı futbolcu olarak forma giyebilecek.

Haberin Devamı

1. Lig kulüpleri de aynı şartlarda ligden çekilen takımlardan 2 yabancı oyuncu transfer edebilecek. Kulüpler, kadrolarına kattıkları bu oyuncuları, sahadaki 5 yabancı oyuncuya ek 6. yabancı olarak sahaya sürebilecek.

Bir takım daha ligden çekiliyor TFFye başvuru

ELAZIĞ'DAN ÇEKİLME BAŞVURUSU
Ligden çekilen takımlar arasına 3. Lig 1. Grup ekibi Elazığspor da katılıyor. Elazığspor yetkilileri resmi başvurusunu TFF'ye iletti. Elazığsporlu yetkililer; depremden etkilenen ve OHAL kapsamındaki iller arasına eklenen Elazığ şehrinin olumsuz etkilendiğini belirterek başvuru yaptı.

3. Lig 1. Grup'ta yer alan Elazığspor; 21 haftada 6 galibiyet, 6 beraberlik ile 9 mağlubiyet elde etti ve 24 puanla 11. sırada yer aldı.

9 TAKIM LİGDEN ÇEKİLDİ
Yaşanan deprem felaketinin ardından Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’den toplam 9 takım ligden çekildi.

Süper Lig’den Hatayspor, Gaziantep FK, Spor Toto 2. Lig’den Adanaspor, Yeni Malatyaspor, TFF 2. Lig’den Adıyamanspor, Diyarbekirspor, TFF 3. Lig’den ise Malatya Arguvanspor, Kahramanmaraşspor, Osmaniyespor sezonun kalan kısmında mücadeleye çıkmayacak.

TFF, bu takımların gelecek sezon aynı ligden devamına karar verirken bu sezon kalan maçlarında 3-0 hükmen yenik sayılmalarına karar verdi.

Haberin Devamı

Bir takım daha ligden çekiliyor TFFye başvuru

Yazarlar