BursaSpor Bursa Kayseri'yi uzatmalarda geçti

Bursa Kayseri'yi uzatmalarda geçti

21.10.2013 - 20:02 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Bursaspor 90+4 ve 90+9. dakikalarda attığı gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı

Bursa Kayseriyi uzatmalarda geçti

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Bursaspor 90+1 ve 90+9. dakikalarda attığı gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı

Haberin Devamı

Karşılaşma öncesinde, dün vefat eden Kafkas AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursaspor Divan Kurulu üyesi Atilla Tatveren anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İLK YARI
15. dakikada gelişen Bursaspor atağında Batalla'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Kazım Kazım'ın sert şutunda top direğin hemen yanından auta gitti.
30. dakikada Bursaspor'da Kazım Kazım ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Batalla, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı çalımladıktan sonra topu plase bir vuruşla kaleye doğru gönderdi. Son anda kademeye giren Salih Dursun, çizgi üzerinden topu çıkarmayı başardı.
35. dakikada Bursaspor, ceza sahasının hemen önünden serbest atış kazandı. Batalla'nın kullandığı atışta köşeye doğru giden topu kaleci Ertuğrul Taşkıran, yumruklarıyla uzaklaştırdı.
42. dakikada Kayserispor net bir pozisyondan yararlanamadı. Cleyton'un ara pasıyla hareketlenen Mouche, penaltı noktası üzerinde kaleci Frey ile karşı karşıya kaldı. Rakibinin açısını iyi kapatan Frey, topu Mouche'nin ayaklarından alarak golü önledi.
Maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI
53. dakikada Bursaspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Kazım'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Batalla, kaleci Ertuğrul Taşkıran ile karşı karşıya kalır kalmaz topa sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin hemen dibinden auta gitti.
73. dakikada gelişen Bursaspor atağında Taiwo, sol kanattan topu ceza sahası içine doğru gönderdi. Enes Ünal topu kafayla Serdar Aziz'in önüne indirdi. Defansa da çarpan top kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kaldı.
90+1. dakikada Kayserispor'dan Mijailovic, Civelli'ye arkadan yaptığı müdahale sonrası hakem tarafından ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Bursaspor aradığı golü maçın uzatma dakikalarında buldu. 90+4. dakikada Belluschi'nin pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Batalla düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0
Gol sonrası Kayserisporlu futbolcular hakem Ai Palabıyık'a uzun süre itiraz etti. İtirazlarını sürdüren Abdullah Burak 90+7. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Gol sonrası duraklamalar nedeniyle maç bir süre daha uzadı. 90+8. dakikada sağ kanattan hareketlenen Şener Özbayraklı, topu kale alanına doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Enes Ünal, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0
Maç 2-0 Bursaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.


Stat: Atatürk
Hakemler: Ali Palabıyık, Cemal Bingül, Asım Yusuf Öz
Bursaspor: Frey, Basser, Serdar Aziz, Civelli, Taiwo, Belluschi, Şamil Çinaz, Murat (Dk. 71 Tuncay Şanlı), Batalla, Ferhat Kiraz (Dk. 71 Enes Ünal) Kazım Kazım (Dk. 90+8 Şener Özbayraklı)
Kayserispor: Ertuğrul Taşkıran, Salih Dursun, Sereno (Dk. 90+8 Cüneyt Köz), Simic, Alper Uludağ, Mijailovic (Dk. 90+1 Olcay Yokuşlu), Abdullah Durak, Ömer Bayram (Dk. 83 Jaja), Cleyton, Mouche, Sefa Yılmaz
Goller: Dk. 90+4 Batalla, Dk. 90+8 Enes (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 35 Serdar Aziz, Dk. 70 Taiwo, Dk. 80 Civelli, Dk. 90+7 Belluschi (Bursaspor), Dk. 34 Salih Dursun, Dk. 40 Cleyton, Dk. 55 Ömer Bayram, Dk. 56 Mijailovic, Dk 78 Abdullah Durak, Dk. 90+7 Sefa Yılmaz (Kayserispor)
Kırmızı Kartlar: Dk. 19 Cleyton, Dk. 90+7 Abdullah Durak (Kayserispor)

Haberin Devamı

BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ DAUM: "TAKIMIMIZ KENDİSİNİ MÜKAFATLANDIRDI"
KAYSERİSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ PROSİNECKİ: "YENİLGİYİ HAKETMEDİK"

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Kayserispor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Türkçe olarak, "Geçmiş Kurban Bayramınız kutlu olsun" diyerek sözlerine başlayan Daum, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Takımımız için, taraftarımız için, yönetimimiz için çok sevinçliyim. Evimizdeki galibiyeti aldık. İnanılmaz derecede taraftarımızdan destek aldık. Son saniyeye kadar bizi desteklediler. Buna çok sevindim. Tuncay'ın da ilk defa iyi performansla seyirciler tarafından olumlu görünmesine de sevindim. Müsabakanın başında çok büyük bir baskı kurduk. Gol pozisyonlarına girdik fakat değerlendiremedik. Kayserispor da oyuna ortak oldu. Ama devamlı baskımızı arttırmak amacındaydık ve bunu yaptık. Çok iyi gol pozisyonlarımızı gole çeviremedik. Takımımız maçın sonunda golleri bulduğunda kendi oyununu ortaya koyduğunu gözardı etmemek gerekiyor. Takımımız kendisini mükafatlandırdı. Bazı pozisyonlarda daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Pas yüzdemizin daha yüksek olması gerekiyor. Basit pas hataları olmaması gerekiyor. Forvet bölgesine çıktığımızda golü yüzde yüz almak istiyorsanız pasların yüzde yüz attığınız zaman bunlar gol olarak size dönecektir. Mevcut kadromuzda çok gol tehlikesi olan futbolcuya sahip değiliz. O yüzden diğer arkadaşlara daha tehlikeleri olmaları açısından destek veriyoruz. Böyle müsabakalarda soğukkanlı olacaksınız. Bunu yapabilirseniz sonuca da ulaşabilirsiniz. Bu galibiyetten dolayı sevinçliyim ama daha çok işimiz var. Umarım galibiyetlerle takımımız içindeki güven daha da artacaktır. Takımımız öğrenmeye aç. Ama kendime de futbolculardan çok fazla beklemeyeyim diye dikkatli olmam gerektiğini söylüyorum."

Haberin Devamı

"Golcü eksikliği konusunda rapor verildi mi?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Yabancı sorunu olmasa Sebastian Pinto kadroda olurdu. İlk 11'de oynamak için kesinlikle futbolcunun performansı çok önemlidir. Biz Pinto'ya yardımcı oluyoruz, olacağız da. Pinto bizim kadromuzda olan futbolcumuz. Devre arasına kadar zorlu maçlarımız var. Ondan sonra devre arasında karar vereceğiz. Ama şu anda transferlerle ilgili konuşmak yerine mevcut kadrodaki futbolcuları daha iyi performansa ulaştırmalıyız" yanıtını verdi.

ŞAMİL: "KAPALI SAVUNMA BİZİ ZORLUYOR"
Bursaspor'un orta alan oyuncusu Şamil Çinas da kapalı savunmayı açmakta zorlandıklarına dikkat çekti. Şamil maçla ilgili şunları söyledi:

"Bursa'da rakiplerimiz çok kapanıyor. Kapalı savunmayı açmakta zorlanıyoruz. Deplasmanda rakiplerimiz üzerimize geldiği için daha rahat pozisyonlar buluyoruz. Takım olarak Kayserispor'u yenmek için herşeyimizi ortaya koyduk. Sonuçta taraftarımızlabütünleşerek haklı bir galibiyet aldık."

ENES ÜNAL: "ZOR OLACAĞINI BİLİYORDUK"
Bursaspor'un 16 yaşındaki golcüsü Enes Ünal da maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Bizim için zor alacağını biliyorduk. Takım olarak üst üste maç kazanmak istiyorduk. Çok iyi hazırlandık. Saha içinde en iyi şekilde mücadele ettik. Golü bulamadık. Bu bizi sıkıntıya soktu. Sonunda geç gelen golle de olsa 3 puanı kazandık. İlk golden sonra Tuncay abi bana pozisyonları iyi takip et dedi. Bende Şener abi topla ceza alanına yönelince hareketlendim. Yaptığı güzel ortada bana sadece dokunmak kaldı" diye konuştu.

PROSINECKI: "YENİLGİYİ HAKETMEDİK"
Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki ise, Bursa'da hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi.

Bursaspor maçının zor geçeceği hesapladıklarını belirten Prosinecki, "İki takım içinde kırılma maçıydı. İki takımında şiddetle puana ihtiyacı vardı. Tansiyonu yüksek maç olacaktı. Öyle de oldu. Kaybetmeyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Pozisyonlar bulduk. Son dakikalarda oyuncumuz yerde yatarken golü kalemizde gördük. Moral olarak dağıldık. Artık bu maç geride kaldı. Bu yenilgiden ders çıkarmalıyız. Kaliteli kadromuz var" dedi. Prosinecki bir sonu üzerine hakem hatalarının sürekli olacağını belirtti.

OKAY: "PUAN ALMALIYDIK"
Kayserispor oyuncusu Okay yaptığı değerlendirmede hakem Ali Palabıyık'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Okay, "İyi maç oynadığımızı düşünüyorum. Son dakikada karmaşık bir olay yaşandı. Oyuncumuz yerde yatıyşordu. Hakeme sorduğumuzda ben görmedim demesi bizce hatalıydı. Krietik bir andaki hatası bizi puandan etti. Bu tutumlar bizleri sinirlendiriyor. Sonuçta stresten kırmızı kartlar geldi" dedi.

FONSECA: "HAKEME TAKILDIK"
Kayserispor'un savunma oyuncusu Fonseca, "Hakeme birşeyler söylemek istiyorum. Yediğimiz ilk golde hakem oyunu durdurması gerekiyordu. Pozisyonu süzemedi. İhlal olduğunu düşünüyorum. Böyle pozisyonda maç devam ettirilmez. Bence fair play ihlali yaşandı. Bursaspor taraftarı ellerindeki cisimleri sahaya atarak bizi tahrik ettiler. Sonuçta 2 arkadaşımız kırımızı kart gördü. Futbolda haklı olsanız da kaybediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Yazarlar