Diğer Can Öncü: Önümüzdeki sezon şampiyon olacağım

Can Öncü: Önümüzdeki sezon şampiyon olacağım

31.12.2022 - 12:08 | Son Güncellenme:

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonu üçüncü olarak tamamlayan milli motosikletçi Can Öncü hem sezonu değerlendirdi hem de kariyer hedefi hakkında açıklamalarda bulundu.

Can Öncü: Önümüzdeki sezon şampiyon olacağım

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonu üçüncü olarak tamamlayan milli motosikletçi Can Öncü, 2023 yılındaki hedefini dünya şampiyonluğu olarak belirledi.

Haberin Devamı

"TEK HAYALİM SONUÇ ALMAKTI"
Bu sezon senin için nasıl geçti?
Bu sezonun çok zevkli geçtiğini düşünüyorum. Sezonun ilk yarısına kadar güzel değildi. Birinci yarışta 3. oldum. İkinci yarışta motor bozuldu. Hollanda'da bir kaza yaptım. Diğer yarışta beklediğim sonucu alamadım. İlk 4 yarış sonrası pek de güzel geçmedi. Sezon arası gelince çok çalıştım. Kenan (Sofuoğlu) ağabeyle beraber kendimi kalan sezona hazırladım. Sezonun ikinci yarısında her yarışta podyuma çıktım ve dünya üçüncüsü olarak şampiyonayı tamamladım. Benim için çok motive ediciydi. Uzun zamandır böyle sonuç alamıyordum. Tek hayalim böyle bir sonuç almaktı. Önümüzdeki sezon dünya şampiyonu olmak istiyorum. Olacağıma inanıyorum. Bir terslik çıkmazsa olacağım.

Haberin Devamı

Kenan Sofuoğlu ile birlikte çok güzel hazırlanıyoruz. Emeklerimizin karşılığını alacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki sezon Bahattin Sofuoğlu da dünya şampiyonasında yarışacak. Onun da gelişi bana ekstra motivasyon sağlıyor. Tek başına yarışmak zor oluyor. Bir tane daha Türk gördüğün zaman moral oluyor. Hep beraber antrenman yapıyoruz zaten. Şampiyon olmamamız için hiçbir sebep yok.

Sezon çok uzun herkes hata yapabilir. Belki biz hata yapacağız. Her şey beklediğimiz gibi olursa dünya şampiyonu olacağız.

"İKİ YARIŞ MORALİMİ ÇOK BOZDU"
Bu sezon en sevindiğin ve en üzüldüğün yarış?

İkinci yarışta podyum yapacaktım. Son turda düzlüğe girerken benim motorum istop etti. Hollanda'da bir daha düştüm. Çok moralimi bozmuştu bu iki yarış. İkinci yarıya geçerken yaptığım dominasyon moralimi yerine getirdi. Arka arkaya podyumlar benim kendime inanmamı sağladı.

Can Öncü: Önümüzdeki sezon şampiyon olacağım

"BİZİM ANTRENMANLARIMIZI AVRUPA'DA KİMSE YAPMIYOR"
Daha çok podyuma çıkmana engel olabilecek durum ne senin için?
Kendine inanmamak, aracına inanmamak olabilir. Podyuma çıkamadığım zaman ya kendime inanmıyorumdur ya da motora. Sezonun ikinci kısmında bunu hiç yaşamadım. Bizim yaptığımız antrenmanı Avrupa'da hiç kimse yapmıyor. Kenan ağabey bizi o kadar çok şeye hazırlıyor ki podyum yapamama sebebimiz bunlar olabilir.

Kullandığın motorun artıları eksileri neler?
Benim kullandığım motor Kawasaki ZX 6. Biraz teknoloji olarak eski ama zamanında Kenan Sofuoğlu bu motorla dünya şampiyonu oldu. 5. ve 6. viteste hızı çok iyi. Sert frenaj bölgelerinde çok iyiyiz. Viraj çıkışı ve ortalarında rakipler daha iyi olabiliyor. Onlar orada kazanıyor. O farkı ben kendim seneye kapatacağıma inanıyorum.

Haberin Devamı

"DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM"
Gelecek sezon çıtayı nereye koyuyorsun?

Dünya Şampiyonu olmak istiyorum. Ne zamandır bekliyorum. Olmak için elimden geleni yapacağım.

Toprak Razgatlıoğlu'nu soralım sana...
Onunla devamlı antrenman yapıyoruz. Kendimizi hazırlıyoruz ve onların tecrübelerinden faydalanıyoruz. Bir şey merak ettiğimizde, ihtiyacımız olduğunda özellikle Kenan ağabey yardımcı oluyor. Onun gibi birisi herkese lazım.

Motorsporlarında destek olmazsa olmazlardan biri. RedBull'un desteği kariyerini nasıl etkiledi?
2017'den beri beraberiz. Bizim ailemiz gibi oldu. Bunun değerini bilmek çok önemli. Sürdürebilirlik ayrı zor. Kaskı taşımayı herkes hayal ederken ben küçük yaşımda RedBull kaskı takıyordum. Seni motive etmek için her şeyi yapıyorlar.

Haberin Devamı