İspanya La Liga Carlo Ancelotti'den yeni Arda Güler kararı! Dev maçta ilk 11'de

Carlo Ancelotti'den yeni Arda Güler kararı! Dev maçta ilk 11'de

16.01.2024 - 09:44 | Son Güncellenme:

Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek Süper Kupa'yı kazanan Real Madrid'de teknik direktör Carlo Ancelotti, Arda Güler'e Atletico Madrid ile oynanacak derbide ilk 11'de şans verebilir.

Carlo Ancelottiden yeni Arda Güler kararı Dev maçta ilk 11de

İspanya Süper Kupa Finali’nde Real Madrid, Barcelona’yı 4-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Real’in gollerini hat-trick yaparak mücadeleye damgasını vuran Vinicius (3) ile Rodrygo ağlara yolladı. Barça’nın golü, Lewandowski’den geldi. Katalan ekibinde 71’de Araujo kırmızı gördü. Geçen sezonki finalin rövanşını Barça’dan alan ve 13. Süper Kupası’nı kazanan Los Galacticos’ta Arda Güler, süre alamadığı mücadelede yeni takımıyla ilk zaferini yaşadı.

Haberin Devamı

DERBİDE İLK 11'DE OLABİLİR

Hoca olarak Real’de 11., toplamda 26. kupasını kazanan Carlo Ancelotti maçtan sonra Arda için “O, bizim kilit oyuncularımızdan biri. Sakatlıktan yeni çıktı ve yakında daha fazla süre bulacak” ifadelerini kullandı.

Stoper Rüdiger de, “Arda’ya sürekli sabırlı olması gerektiğini söylüyorum. Çok yetenekli ve bana Mesut Özil’i hatırlatıyor” diye konuştu. Arda’nın, Perşembe günü Atletico Madrid’le oynanacak İspanya Kral Kupası Son 16 Turu maçına ilk 11’de başlama ihtimali bulunuyor.

Carlo Ancelottiden yeni Arda Güler kararı Dev maçta ilk 11de

KATALAN BASINININ ARDA GÜLER KISKANÇLIĞI

Real Madrid'in Barcelona'yı 4-1'lik hezimete uğratması Katalan basınında da geniş yankı bulurken Barcelona'ya yakınlığı ile bilinen Sport sitesi Arda Güler'in El Clasico'da forma şansı bulamamasını 'Hayal kırıklığı' olarak yorumladı.

Haberin Devamı

Haberde Arda Güler'in maçı ekşi bir yüz ifadesiyle tamamladığı belirtilirken maç bitiminde çok sert göründüğü ifade edildi. 

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Arda Güler İspanya Süper Kupası'nı yüzünde ekşi bir ifadeyle tamamladı. Ancelotti ona Barcelona'ya karşı oynanan finalde birkaç dakika oynama şansı vermedi, bu da Real Madrid'le yaşadığı çileli maçın ardından ilk şampiyonluğuydu. Türk oyuncu maç sonunda, takımı için mutlu bir finalde kendi rolünü oynama şansı verilmediği için sert görünüyordu. 

Ancelotti beş değişiklik hakkını, bu sezon her kullandığında kendisine en çok katkıyı sağlayan ikinci oyuncuları oyuna almak için kullandı. Modric, Brahim, Camavinga, Joselu ve Ceballos, teknik direktör onları çağırdığında başlayabileceklerini gösterirken, Türk oyuncu beklenenden daha uzun süre revirde kalmasına neden olan art arda sakatlıklar nedeniyle bunu gösteremedi.

Güler Real Madrid'de kimsenin ona bedava bir şey vermeyeceğini zaten biliyor. Yerini hak etmesi gerektiğini ve yeteneğini göstermek için önünde bolca zaman olduğunu biliyor.

Carlo Ancelottiden yeni Arda Güler kararı Dev maçta ilk 11de

18 yaşındaki Türk oyuncu art arda üç sakatlık geçirdi ve Ancelotti onunla yavaş ilerlemeyi tercih ediyor. Güler'in revirde geçirdiği altı ayın ardından İtalyan teknik adam Arda'yı hazır hale getirdi. Ancak Arda henüz ilk 11'de oynayacak düzeyde değil.

Haberin Devamı

Güler ilk maçına Copa del Rey'de Arandina karşısında çıktı ve yeteneğinin izlerini bıraktı. Yarı finalde At. Madrid'e karşı uzatmalarda sekiz dakika oynadı ama görünmekten fazlasını yapamadı.

Eden Madrid'e otuzlu yaşlarının sonunda geldi ve sakatlıklar hem şimdiki zamanını hem de kariyerini bitirdi. Güler'in kendine güvenmeye, tamamen iyileşmeye ve korkularını bir kenara bırakmaya ihtiyacı var. Bunu yapmak için Ancelotti ona dakikalar vermeli ve Süper Kupa finalinde oynayamamanın hayal kırıklığı onu etkilememeli yoksa Madrid onu yutar.

Carlo Ancelottiden yeni Arda Güler kararı Dev maçta ilk 11de

ANCELOTTI, ARDA'YI NEDEN OYUNA ALMADI? İŞTE NEDENİ

Real Madrid'in Barcelona'yı 4-1 mağlup ettiği İspanya Süper Kupa finalinde milli futbolcu Arda Güler süre alamadı. Ancelotti, Barcelonalı oyuncuların son dakikalarda oyuna sertlik kattığını ve bu nedenle Arda Güler'in yeniden sakatlanmaması adına genç yıldızı oyuna almadığı belirtildi.

Defensa Central'de yer alan habere göre Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, maçın hakemi Juan Martínez Munuera'ya Barcelonalı oyuncuların oyunun sertliğini artırdığını ifade etti.

Haberin Devamı

Haberde 'Ancelotti finalde kendisine yaptıkları için Güler'den özür diledi' başlığı kullanılırken Ancelotti'nin oyunun son dakikalarında Arda Güler'i sahaya atmak üzereyken son anda bu fikrinden vazgeçtiği öne sürüldü.

Carlo Ancelottiden yeni Arda Güler kararı Dev maçta ilk 11de

'BANA PAHALIYA PATLIYOR'

Arda Güler'in ilk El Clasico deneyimi için yedek kulübesinde oyuna girmeyi dört gözle beklediği aktarılan haberde Ancelotti'nin oyuncuyla yaptığı konuşmaya yer verildi.

Ancelotti'nin Barcelonalı bazı oyuncuların çok fazla sert müdahale yapmasından çekindiği ve bu nedenle Arda Güler'i oyuna almadığı belirtildi.

Ancelotti'nin Arda Güler'e "Bu bana pahalıya patlıyor ama seni oyuna almayacağım." dediği öne sürüldü. Arda Güler'in de bu fikre saygı duyduğu iddia edildi.

Yazarlar