Hesap Avcı’ya sorulmalı!

Haberin Devamı

Lige erken havlu attıktan sonra Avrupa’ya çıkan en kestirme yolun Türkiye Kupası olduğunu bilen iki takımın müzesini zenginleştirmek için kazanmayı hedefledikleri maçın manevi değeri fazlaydı. Kimin ne kadar istediğini konuşmak gereksiz. Avrupa’nın ekonomik biletini cebine koyan Trabzonspor karşısında öz güveni yıpranmış Beşiktaş’ı plase görenler, futbolun gerçeklerinden bihaberdir derim. Ne oldu? Beşiktaş olimpiyat stadında bileti hakkı ile cebine koydu.
Öncelikle; 2 metrelik forvet Onuachu’nun yaklaşık 40 metre savunmacıları peşine takıp attığı golün tur müjdecisi olduğunu sananlar yanıldı. O golle maç bitmiyor ki? Sen kazanmak değil, skoru korumak yanlışına düşersen üzülürsün.
Beşiktaş böyle bir maçta geriden gelip maça tutunuyorsa, Trabzonspor’un neyi yanlış yaptığını sorgularken teknik direktör Abdullah Avcı’nın oyuncu tercihlerini ve taktik anlayışını da irdelemek gerek.
Hocam takımın attı golü öne geçti. Niye geriye yaslanıyorsun? Saydım; maç boyunca kaleci Uğurcan en az 4 pozisyonda golü engelledi. Bu kadar pozisyon veren takım nasıl maç kazanacak? Bir olur iki olur ama rakip affetmez. Nitekim en hafif ifade ile bu kadar “ürkek” aslında “korkak” olursan, en kötü günlerini yaşayan Beşiktaş gelir kupayı alır senden.
Trabzonspor kupayı elinin tersi ile itti bence. Abdullah Avcı koleksiyonunu zenginleştirmek isterken viraja hızlı girdi arabayı devirdi. Avrupa hedefini de eleme turlarıyla riske attı.
İşin o tarafında değilim. Sezon için tek bir hedefe odaklanması gereken oyuncularını bu maça motive edememek sıkıntı.
Bu oyuncu grubunu bir arada tutmak için en önemli hedef acemice ile elden gitti.
Abdullah hoca finalden nasıl bir çıkarım yapar bilmiyorum ama, Beşiktaş’a ikram ettiği kupanın hesabını oyuncuları değil, bizzat kendi vermeli.
Lig yarın bitecek. Son haftaki Ankaragücü maçı sıradan değil, sezonun kaderini belirleyecek. Trabzonspor’u yeni sezonda engelli bir Avrupa yolculuğu bekliyor. Her şey daha erken başlayacak ve takımın motivasyonunu etkileyecek.
Neden diye sorgulanacaksa, yanıtını Avcı’ya sormak gerek.