Diğer Çığ gibi büyüyen aile

Çığ gibi büyüyen aile

14.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası ile 2005’te el ele veren ve satrança sınıf atlatan TSF Başkanı Tulay, “Sporcu sayımız 1 milyonun üzerinde. İlk kez olimpiyat şampiyonu olduk. Şu anda da Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonasını düzenliyoruz” dedi.

Çığ gibi büyüyen aile

Antalya’da düzenlenen 2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nın bitimine sayılı günler kala organizasyonun yapıldığı otelde TSF Başkanı Gülkız Tulay ve sporcularla bir araya gelme fırsatı bulduk. Büyük Usta Cemil Aghamaliyev kaptanlığında; Eray Kılıç, Hasan Hüseyin Çelik, Taha Özkan, Gülenay Aydın ve Hatice Aslı Muştu’dan oluşan milli takımımız başta olmak üzere, Başkan Tulay ile de bir süre sohbet ettik.

Haberin Devamı

Aslında çığ gibi büyüyen satranç ailesinin bu başarıları elde etmesi, önemli organizasyonlara ev sahipliği yapması tesadüf değil. Bunun nedenini anlamak adına 2005 yılında TSF ile İş Bankası işbirliğine ve gelinen noktadaki rakamlara bakmak gerekiyor. Lisanslı satranç sporcu 30 binden 1 milyonun üstüne, antrenör 2 binden 87 bin 156’ya, turnuva 400’den 13 bin 400’e, kulüp 600’den 2 bin 205’e, unvanlı sporcu 6’dan 227’ye yükseldi.

'HEM EĞİTİM HEM SPOR'

Rakamlar yükseliyor, başarılar geliyor, sporcular ön plana çıkıyor... Kupaların yanında sporcuların eğitim hayatlarına ve ders notlarını sorduğumuzda ise göğsümüz daha da kabarıyor. Kimisi doktor, kimisi bilgisayar mühendisi olmak istiyor. Ayrıca kimisi resimle, kimisi müzikle uğraşıyor.

Haberin Devamı

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise gelinin noktadan övgüyle bahsederken şu ifadeleri kullandı: “Eğitim en zorlandığımız kulvar olabilir. Çünkü sporcularımızın hepsinin satrançtaki eğitim hayatları kadar eğitim hayatlarındaki hedefleri de yüksek. Başarı geldikçe hedeflerimiz daha da artıyor tabii ki. Burada İş Bankası’nın desteği de bizim için çok önemli.

Yazarlar