Diğer Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türk Futbol Tarihi Müzesi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türk Futbol Tarihi Müzesi!

22.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hazırlıkları yaklaşık 6 aydır süren “Türk Futbol Tarihi Müzesi” 26 Ekim tarihinde Ankara’da törenle açılacak. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yer alacak müzede Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde ve kulüpler düzeyinde elde edilen başarılar, kupalar, madalyalar, formalar ve diğer dökümanlar sergilenecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türk Futbol Tarihi Müzesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile hazırlıkları yaklaşık altı aydır süren “Türk Futbol Tarihi Müzesi” 26 Ekim tarihinde Ankara’da törenle açılacak.

Haberin Devamı

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 300’e yakın davetlinin katılımından sonra halkın da ziyaretine açılacak müzede, 1923 yılında kurulan Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde ve kulüpler düzeyinde elde edilen başarılar, kupalar, madalyalar, formalar ve diğer dökümanlar sergilenecek.

Futbol geçmişimizde iz bırakmış anıların ele alınacağı sergide, dünya hakemliğinde önemli bir kariyere imza atan eski FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın görev aldığı iki dünya kupasında giydiği forma, krampon, kullandığı kartlar ve çaldığı düdükler bulunacak.

TFF’nin Riva yerleşkesinde yer alan değerli malzemeler de geçici olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gönderildi.

Kulüpler düzeyinde ise 1999-2000 sezonunda UEFA Kupasını kazanan ilk takım unvanını elde eden Galatasaray’ın görselleri ve yine aynı yıl elde ettiği UEFA Süper Kupası da müzede halkın izlenimine sunulacak.

Haberin Devamı

HERKES ORADA OLACAK

A Milli Takımın 2002 yılında düzenlenen 17. Dünya Kupasında ev sahibi Güney Kore’yi yenerek elde ettiği dünya üçüncülüğü ve futbolcularımızın kazandığı kupa ile madalyalar sergide olacak. Bu arada Ay-Yıldızlı ekimizin FİFA Konfederasyon Kupasındaki başarısı da layık olduğu yeri alacak.

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı’nın Beştepe’deki Külliyesinde yapılacak açılışa, söz konusu dönemlerde forma giyen oyuncular, görev yapan teknik direktörler, TFF başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile diğer kurul üyeleri davet edildi.

O dönemlerde Galatasaray ve A Milli Takımla tarihe geçecek başarıların mimarları olan Fatih Terim ve Şenol Güneş ile yine o süreçte görevde olan federasyon başkanları müze açılışına katılacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan galadan sonra konuklarına Beştepe yerleşkesindeki düzenlenecek yemekte ağırlayacak.

DEVAMI GELECEK

İlk etapta futbol üzerinden başlayan projenin Cumhuriyet’in 100. yılında tüm branşlar için bir sunuma dönüşeceği bildirildi.

Basketbol, halter, okçuluk, voleybol, güreş, tekvando, cimnastik, karate, yüzme gibi spor dallarında olimpiyat, dünya ve avrupa şampiyonalarında elde edilen madalya ve kupalarında da önümüzdeki yıl benzer şekilde sergileneceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Spor bakanlığı ile koordineli yürütülen girişimin, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı öncesi gençliğe yönelik yatırımları, projeleri kapsayacağı vurgulandı.