Voleybol Daniele Santarelli: Melissa Vargas beni mahvetmişti

Daniele Santarelli: Melissa Vargas beni mahvetmişti

18.08.2023 - 11:46 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları ile Milletler Ligi Şampiyonluğu yaşayan başantrenör Daniele santarelli, Avrupa Şampiyonası öncesi milli takımın yıldızları Eda Erdem, Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas hakkında konuştu.

Daniele Santarelli: Melissa Vargas beni mahvetmişti

A Milli Voleybol Takımı, CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın grup aşamasındaki ilk maçını Almanya'da İsveç ile oynayacak. Mücadele öncesinde Santrelli'nin Filenin Sultanları hakkında yaptığı yorumlar dikkat çekti.

Haberin Devamı

İLK RAKİP İSVEÇ
Düsseldorf kentindeki Burg-Warchter Castello Salonu'nda yapılacak karşılaşma TSİ 18.00'de başlayacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yer aldığı C Grubu maçlarına Almanya ev sahipliği yapacak.

EBRAR'IN KOÇU OLMAK ÇOK EĞLENCELİ
İtalyan başantrenör, Ebrar Karakurt hakkında şunları söyledi: Ebrar hakkında çok şey duydum ve onunla çalışmayı merak ediyordum. Enerji dolu. Brezilya karşısında bize neler yapabileceğini gösterdi. Bu milli takım için zaten çok şey yaptı ama daha genç ve hala daha fazlasını gösterebilir. Onun koçu olmak çok eğlenceli.

EDA GİBİSİNİ GÖRMEDİM
Kaptan Eda Erdem için ise Santarelli; “Eda harika bir kaptan. Bu takımın lideri o. Onun gibi takımına liderlik eden bir orta oyuncu hiç görmedim. Onu hep çok beğenmişimdir. Harika bir insan ve harika bir oyuncu. Onu geçmişte her gördüğümde her izlediğimde hep en iyi ortalardan biri olduğunu düşünürdüm."

Haberin Devamı

Daniele Santarelli: Melissa Vargas beni mahvetmişti

KARİYERİNİ NOKTALAMADIĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUM
"Onunla çalışmayı hep istemiştim. Kariyerini noktalamadığı için çok mutluyum çünkü bence hala formda olduğunu ve bu takıma liderlik yapabileceğini göstermeye devam edebilir. Onun gibi bir oyuncuya koçluk yaptığım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı 

MELISSA VARGAS BENİ MAHVETMİŞTİ
Kulüp sezonunda Imoco'nun başındayken CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe Opet ile karşılaşmasına değinen Santarelli, "Onunla ilk kez Fener'in çaprazıyken kulüp sezonunda karşılaşmıştım, bu sezon değil önceki sezonlardan. Bu sezondan da onu çok iyi hatırlıyorum çünkü Imoco Conegliano'da beni mahvetmişti. Her zaman en iyi çaprazlardan biri olduğunu düşünmüşümdür.

PASTANIN ÜZERİNDEKİ ŞEKER GİBİ
Eğlenceli bir kız, çok pozitif ve yetenek dolu. Çapraz ya da smaçör oynayabiliyor. Benim için pas verebilir, savunma yapabilir, servis atabilir ve hücum edebilir. Koçluk kariyerimde bu kadar çok önemli oyuncuya sahip olduğum için çok şanslıyım. O benim için pastanın üzerindeki şeker gibi. Meli bizimle olduğu için çok mutluyum.

İyi bir koç muyum bilmiyorum. Çalışkanım ve kariyerimde şu anda olanların şans olduğunu düşünüyorum çünkü harika bir takıma koçluk yapıyorum. Sırbistan'ın koçu olduğum için de şanslıydım. Birlikte harika bir yaz geçirdik. Şimdi ise Türkiye'nin koçuyum. Büyük bir tecrübeye ve motivasyona sahip bir takım. Dünyanın en iyisi olabileceklerini göstermek isteyen oyunculara sahip bir takım ve ben de bu tür oyunculara koçluk yapmaktan büyük onur duyuyorum.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları'nın grup maçlarının TSİ programı şöyle:
20 Ağustos Pazar:

21.00 Türkiye-Azerbaycan

21 Ağustos Pazartesi:

18.00 Çekya-Türkiye

23 Ağustos Çarşamba:

18.00 Yunanistan-Türkiye

24 Ağustos Perşembe:

21.00 Türkiye-Almanya

KADRO
Milli takımın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Libero: Simge Aköz, Ayça Aykaç, Gizem Örge

Pasör: Cansu Özbay, Elif Şahin

Orta oyuncu: Eda Erdem, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Kübra Akman

Pasör çaprazı: Melissa Vargas

Smaçör: Hande Baladın, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Ebrar Karakurt