Galatasaray DeAndre Yedlin: Türkiye'yi çok sevdim, Kur'an-ı Kerim okuyorum

DeAndre Yedlin: Türkiye'yi çok sevdim, Kur'an-ı Kerim okuyorum

30.01.2022 - 09:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray'dan ayrılan DeAndre Yedlin, ESPN'e konuştu. Deneyimli oyuncu, "Uçakta Müslüman görse çıldıran ülkemden her blokta cami gördüğüm bir yere geldim... Bu deneyimleri yaşadığım için kendimi insan olarak çok ama çok şanslı hissediyorum. Amerika'daki İslamofobi'den sonra Süper Lig'deki ve buradaki ortamı görmek paha biçilemezdi. İnanılmazdı. Gerçekten çok sevdim" diye konuştu.

DeAndre Yedlin: Türkiyeyi çok sevdim, Kuran-ı Kerim okuyorum

Galatasaray'dan ABD'nin Inter Miami takımına transfer olan DeAndre Yedlin, yaklaşık bir yıllık Türkiye deneyimini ünlü Amerikan kanalı ESPN'e anlatırken, özellikle Batı'da yükselen İslamafobi hakkında çok çarpıcı yorumlarda bulundu.

Haberin Devamı

ESPN'in "İstanbul'da yaklaşık bir yıl geçirmesine rağmen, her sabah altında gümbürdeyen koca şehre, yabancı bir dilin alışılmadık ritimlerine, sokaklarda yankılanan ezanlara hayretle uyandı" şeklinde tanımladığı Yedlin, "Bu deneyimleri yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. İnsanların uçakta Müslümanları gördüğü ve çıldırdığı ülkemdeki İslamofobi'den, her blokta cami gördüğüm bir yere gelmek. İnanılmaz. Çok sevdim." dedi.

KUR'AN-I KERİM OKUYOR

DeAndre Yedlin, Seattle'da orta sınıf bir Yahudi evinde büyüdü. Budizm ve reenkarnasyon fikrini benimsedi. Biraz Kızılderili kanı taşıyan yarı beyaz, yarı Afrikalı Amerikalı olan Yedlin, "Benimle tanışan herkes, 'Düşündüğüm gibi değilsin' diyor. İnsanlar nasıl göründüğüme göre beni belirli bir şekilde klişeleştiriyor. Dövmelerim. Giyinme şeklim... Gerçekte kim olduğumu anlamıyorlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

ESPN, Amerikalı oyuncunun okuduğu kitaplar arasında Kur'an-ı Kerim'in de bulunduğunu yazdı.

"SÜPER LİG ÇILGINLIK"

DeAndre Yedlin, Süper Lig maçlarının da yaşadığı hiçbir şeye benzemediğini belirterek, "İzlenmesi en heyecan verici liglerden biri olduğunu düşünüyorum. Maçlar çılgın. Her an birkaç taraftar sahaya dalabilir. Sakatlık süresi genellikle çift haneli rakamlara ulaştı. Ev sahibi seyirciler, özellikle çok büyük bir takım olan Galatasaray'a karşı şiddetli ve fanatik. Adaptasyon süreci beklediğimden çok, çok daha zordu" yorumunu yaptı.

"MAÇI KAZANAMAYINCA SUSMAK DAHA İYİ"

ESPN, Galatasaray taraftarı için de şu yorumu yaptı: "G.Saray için oynamak, Premier Lig'de Newcastle veya Sunderland'de oynamaktan farklıydı. Yedlin'in büyüdüğü ve profesyonel kariyerinin başladığı, iyi huylu Seattle'dan uzak bir dünyaydı. İstanbul'un neresine gitse biri onu tanıdı. Yedlin, 'O kadar çok Galatasaraylı taraftar var ki. Ve hepsinin söyleyecek bir şeyi var' dedi. Galatasaray kazanamayınca Yedlin susmanın daha iyi olduğunu anladı."

"KAYBEDERSENİZ UÇAK CENAZE GİBİ"

ESPN, Sivasspor maçı sonrası Yedlin'in yaşadığı ortamla ilgili şu tespitlerde bulundu: "Galatasaray'ın kaybetmesinin ardından eve dönüş uçağı cenaze gibi geldi. Arda Turan, "Eğer bir maç kaybederseniz, bu korkunç" demişti."

Haberin Devamı

FATİH TERİM: "MÜKEMMEL OLSA BURADA OLMAZDI"

Kendi sahasında kalmayı tercih eden stoperlerden çok az yardım alan Yedlin, fazla ileri gitmekten rahatsızdı. Bu sebeple arkada çok boşluk verdi. "Bunu biliyorum" dedi. Utanarak, "Beni burada olmaktan alıkoyan belki de bu" dedi. Fatih Terim ise, "Buradaki her oyuncunun böyle bir sorunu var. DeAndre neden Türkiye'de? Mükemmel olsaydı daha iyi bir yerde olurdu. O iyi bir çocuk. 'Hadi DeAndre! Git! Git! Git!' diyordum. Bazen yapıyordu, bazen yapamıyordu" diye konuştu.

YİNE BEDELSİZ

İngiliz ekibi Newcastle United'dan bedelsiz olarak Galatasaray'a gelen Yedlin, yine bedelsiz olarak kulüpten ayrıldı.

 

Yazarlar