Yaz Olimpiyatları Demir yumruk Buse Naz! Çeyrek final biletini kaptı

Demir yumruk Buse Naz! Çeyrek final biletini kaptı

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Türk rüzgârı esmeye devam etti. Busenaz Sürmeneli ve Bayram Malkan’ın ardından ringde Çakıroğlu da çeyrek final biletini aldı, umutlarımızı artırdı. Milli boksörümüz, 1 Ağustos’ta Tayland’dan Jitpong ile karşılaşacak

Demir yumruk Buse Naz Çeyrek final biletini kaptı

Daha agresif çıktı
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 51 kiloda ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, Özbekistan’dan Tursunoy Rakhimova’yı yenerek çeyrek finale çıktı. 25 yaşındaki boksörümüz, ilk rauntta istediği oyunu sergileyemedi ve 5 hakemin 4’ü Özbek sporcuya yüksek puan verdi. İkinci rauntta daha agresif oynayan Buse Naz, bu sefer 5 hakemin 3’ünün puanını elde etti. Büyük heyecana sahne olan son rauntta Buse Naz, 4 hakemin tam puanını aldı ve yoluna devam etti.

Haberin Devamı

‘Altın için geldik’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile diğer milli boksörlerin izlediği maçın ardından Çakıroğlu açıklamalarda bulundu. Milli sporcumuz, “Beklentinin olduğunun farkındayım. Boksta iki madalyamız var ama altınımız yok. Burada 3 altın madalya neden almayalım. Sevinmek için erken, altın madalya için buradayız. Bronz ve gümüş bizim için yeterli değil” dedi. Buse Naz çeyrek finalde 1 Ağustos Pazar günü Tayland’dan Jitpong ile karşılaşacak.

‘Madalya gelecek’
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda sporcularının madalya kazanacağına inandığını söyledi. Gözgeç, “Buse Naz Çakıroğlu, zorlu Özbek rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi. Özbek Turnusoy Rakhimova bir önceki turda eski Avrupa Şampiyonu Sandra Drabik’i mağlup etmişti. Olimpiyatlarda ilk maç her zaman stresli olur ancak sporcumuz kazanmasını bildi” dedi.

Haberin Devamı

Her şeyi yaptık ABD’yi yıkamadık

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda A Milli Voleybol Takımımız güçlü rakibi ABD’yi yıkmak için her şeyi yapsa da salondan 3-2 mağlup ayrılarak gruptaki ikinci yenilgisini aldı. Buna rağmen kazanılan bir puan yüreklere su serpti. Karşılaşmaya Sultanlar tutuk başladı. Ebrar’ın istediği ritmi bulamamasının ardından ilk iki seti ABD, 25-19 ve 25-20’lik skorlarla alarak 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. Rakip adına özellikle Thompson en etkili isimdi.

Müthiş geri dönüş
Pes etmeyen milliler Eda, Meryem ve Zehra ile sayılar buldu, 3. seti 25-17 alarak umutlandı. Dördüncü sette zaman zaman frene bastık, ancak 25-20’lik skorla maçı final setine taşıdık. Karar setine rakip iyi başladı, 3-0 öne geçti. Maçın devamında milliler rakibini yakalayamadı ve seti 15-12, maçı da 3-2 kaybetti. Türkiye gruptaki dördüncü maçında cumartesi günü TSİ 08.20’de Arjantin ile karşılaşacak. Rakibini yenerse ilk 4’ü garantileyecek.

Mete Gazoz 12’den vurdu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda milli okçu Mete Gazoz, son 16 turuna çıktı. Yumenoshima Okçuluk Alanı’nda yapılan müsabakalarda Mete, ilk turda Lüksemburglu Jeff Henckels’i 6-0’lık net bir skorla mağlup etti.
İkinci turda takımlarda olimpiyat üçüncülüğü bulunan dünya şampiyonu Avustralyalı Ryan Tyack ile karşı karşıya gelen Mete zaman zaman rüzgâr nedeniyle istediği atışları yapamasa da müsabakayı 7-3 kazandı. Milli sporcumuz son 16 turunda 31 Temmuz Cumartesi günü TSİ 04.22’de Avustralyalı Taylor Worth ile karşılaşacak.
Müsabakaların ardından olimpiyat madalyası için 5 yıldır çalıştığını belirten Mete Gazoz, “Çok mutluyum. Hedefim ilk 2 rakibi geçmekti. Bunu başardım. Şimdi 31 Temmuz’da finallerde her şey farklı olabilir. Burada olmak için ve madalya kazanmak için 5 yıllık süreçte elimden gelen her şeyi yaptım. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Haberin Devamı

Onat Kazaklı D finalinde
Oyunlarda milli kürekçi Onat Kazaklı, tek çifte (Mx1) C/D finalinde 6. oldu. Kazaklı, dünkü yarışta 7.32.19’luk derecesiyle D finaline kaldı. Milli sporcu, bugün sıralamasını belirlemek için kürek çekecek.
Öte yandan finn kategorisinde Alican Kaynar 6. sıraya geriledi. 470 kategorisinde Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan 19. sıraya yükselirken, Deniz ve Ateş Çınar kardeşler ise 8.’liğe yerleşti. Rüzgar sörfü (RS:X) kategorisinde Onur Cavit Biriz 20. olurken, Dilara Uralp 24. sırada oyunları tamamladı.
Laser radial sınıfında da Ecem Güzel bugün yapacağı son 2 mücadele öncesinde kendisine 19. sırada yer buldu.

Haberin Devamı

Elemelere takıldık
Yüzmede dün üç sporcumuz eleme müsabakalarını geçemedi. Ümit Can Güreş, erkekler 100 metre kelebekte 52.44’lük derecesiyle kendi serisinde 5., genel sıralamada da 35. olarak Tokyo 2020’ye veda etti.
Kadınlar 800 metre serbest elemelerinde ise Merve Tuncel, 8:25.62’lık derecesiyle 12., Deniz Ertan ise 8:36.29 ile 23. sırada yer aldı ve olimpiyat oyunları mücadelesini tamamladı.