Dünya Kupası Dries Mertens'ten milli takım açıklaması! Bırakma kararı

Dries Mertens'ten milli takım açıklaması! Bırakma kararı

02.12.2022 - 18:32 | Son Güncellenme:

Sezon başı Napoli'den Galatasaray'a transfer olan Belçikalı yıldızı Dries Mertens, 2022 Dünya Kupası'nda boy gösterdi. Belçika, Hırvatistan ile berabere kalarak 2022 Dünya Kupası'na veda eden takımlardan biri oldu. Mertens, milli takımı bırakma konusunda düşüncelerini paylaştı.

Dries Mertensten milli takım açıklaması Bırakma kararı

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası tüm heyecanı ile devam ediyor. Dev organizasyonda boy gösteren rakımlardan Belçika, F Grubu'nda Hırvatistan, Fas ve Kanada ile mücadele etti. Gruptan lider olarak çıkması beklenen Belçika, sadece Kanada'yı mağlup edebildi. Fas'a mağlup olan Avrupa temsilcisi, son maçta da Hırvatistan ile golsüz berabere kalarak 2022 Dünya Kupası'na veda etti. Maç sonrası Belçikalı yıldız Dries Mertens, milli takımı bırakma konusunda açıklamalar yaptı. 

Haberin Devamı

ROBERTO MARTINEZ BIRAKTI 

2022 Dünya Kupası F Grubu'nun son maçında Hırvatistan ile Belçika kozlarını paylaştı. Heyecan dolu karşılaşma 0-0 berabere bitti ve Hırvatistan, son 16 takım arasına adını yazdırdı. Belçika ise Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etti. Oynanan karşılaşma sonrası Belçika teknik direktörü Roberto Martinez, görevinden istifa etti. 

Dries Mertensten milli takım açıklaması Bırakma kararı

LUKAKU ŞAŞIRTTI   

İkinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. 55’te Kovacic’in enfes şutunda Belçika kalecisi Courtois izin vermedi. 60’ta da Belçika bu kez ataktaydı, Lukaku boş kaleye golü yapamadı, direği nişanladı. Lukaku kaçırdığı gollerle Belçika tribünlerine saç baş yoldurdu. Bu beraberlik Hırvatistan’a yaradı, son Dünya 2.’si 5 puanla grubu ikinci bitirip son 16 biletini kaptı. Son Dünya 3.’sü Belçika ise 4 puanla 3. sırada kaldı, havlu attı. 

Haberin Devamı

MERTENS BIRAKTI MI? 

Belçika Milli Takım kadrosunda Süper Lig 'den Michy Batshuayi ve Dries Mertens de yer almıştı. İlk iki maça ilk 11'de çıkan Batshauyi son maçta formasını Dries Mertens'e kaptırdı. Sezon başında Galatasaray 'a transfer olan yıldız oyuncu, ikinci yarının başında oyundan alınmıştı.    

Mücadelenin ardından açıklamalar yapan 35 yaşındaki oyuncu milli formaya veda etmeyi düşünüp, düşünmediği ile ilgili gelen bir soruya; Göreceğiz. Bence hala iyi gidiyor. Bu yüzden bırakmam gerekiyor mu bilmiyorum. Beni yine milli takıma çağırabilirler mi? Evet, neden olmasın?" ifadelerini kullandı. 

Dries Mertensten milli takım açıklaması Bırakma kararı

Yazarlar