İngiltere Premier Lig Dünya devi, İlkay Gündoğan için devrede!

Dünya devi, İlkay Gündoğan için devrede!

26.10.2022 - 19:08 | Son Güncellenme:

Manchester City'nin deneyimli orta sahası İlkay Gündoğan için sürpriz gelişmeler yaşanıyor. İngiliz basını, dünya devinin transfer için devreye girdiğini yazdı.

Dünya devi, İlkay Gündoğan için devrede

Manchester City'nin Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan sözleşmesinin bitimine 1 yıl kala transfer söylentileri çıkmaya başladı. Geçtiğimiz yıl şampiyonluğun kazanılmasında büyük paya sahip olan 32 yaşındaki yıldız orta saha için dünya devi devreye girdi.

Haberin Devamı

PREMIER LİG'DE 4 ŞAMPİYONLUĞU VAR
2016 yılında Manchester City'nin başına Pep Guardiola'nın geçmesinin ardından İlkay Gündoğan 27 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'tan İngiliz ekibine transfer olmuştu. 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Premier Lig ekibiyle 4 şampiyonluk yaşadı. Bu sezon City'le 14 maça çıkan İlkay 2 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

ŞAMPİYONLUK MAÇINA DAMGA VURMUŞTU
Premier Lig'de geçen sezon şampiyonluk düğümünü çözen isim İlkay Gündoğan olmuştu. Liverpool ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışına giren Manchester City, Premier Lig'in 38. haftasında Aston Villa'yı ağırlamıştı. 2-0'lık skordan geri gelerek 3-2'lik galibiyetle şampiyonluğa ulaşan Manchester City'nin dönüşünde etkin bir rol oynayan ve 2 gole imza atan İlkay Gündoğan şampiyonluğu getiren isim olmuştu.

Haberin Devamı

NİKAHINDA KOPENHAG DETAYI
Manchester City'nin Türk kökenli Alman milli futbolcusu İlkay Gündoğan’ın geçtiğimiz aylarda gizlice İtalyan TV sunucusu sevgilisi Sara Arfaoui ile Kopenhag Belediyesinde nikah kıydığı öğrenilmişti. Galatasaray taraftarlılığı ile bilinen dünya yıldızı İlkay’ın, Kopenhag’da evlenmesinin özel nedenin, 17 Mayıs 2000 yılında 9 yaşındayken, Kopenhag Parken Stadı’nda Arsenal’i yenerek UEFA Kupasını kazanan Galatasaray’ın kendisinde büyük bir izlenim bıraktığı öne sürüldü.

BYAERN MÜNİH DEVREDE
İlkay Gündoğan için İngiliz basınından transfer iddiası geldi. 90min'de yer alan habere göre; Alman devi Bayern Münih 32 yaşındaki oyuncu için devreye girdi.

Manchester City'de mutlu olduğu ifade edilen İlkay, Ocak ayından itibaren herhangi bir takımla görüşme hakkına sahip olacak.

BARCA VE JUVE DE OLABİLİR
62 kez Alman Milli Takım forması giyen ve ayrıca City kariyerinde 267 maçta rakip fileleri 51 kez havalandıran İlkay Gündoğan için Barcelona ve Juventus'un da teklif yapabileceği konuşuluyor. Leeds'ten transfer edilen Kalvin Phillips'in yeterince iyi performans sergileyemediği bu nedenle City'nin Borussia Dortmund'un İngiliz süperstarı Jude Bellingham'ı da yakından takip ettiği gelen haberler arasında...

Haberin Devamı