Beşiktaş Dursun Özbek'in yerine Fikret Orman

Dursun Özbek'in yerine Fikret Orman

24.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dursun Özbek’ten boşalan Kulüpler Birliği başkanlığı için Fikret Orman’ın ismi öne çıktı. Osmanlıspor, Kayserispor ve Malatyaspor’un desteğini alan Beşiktaş Başkanı yapacağı son görüşmelerin ardından adaylığını duyuracağını açıkladı.

Dursun Özbekin yerine Fikret Orman

Kulüpler Birliği Vakfı 1 Şubat Perşembe günü gerçekleştireceği olağanüstü toplantıda yeni başkanını seçecek. Galatasaray’da başkanlık koltuğunu Mustafa Cengiz’e teslim eden Kulüpler Birliği Vakfı’nın mevcut başkanı Dursun Özbek’ten boşalan görev için Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın ismi öne çıktı.

Haberin Devamı

Osmanlıspor, Kayserispor ve Malatyaspor kulüpleri başkanlık seçiminde Fikret Orman’ı destekleyeceklerini açıkladı. Osmanlıspor Başkanı Sadık Dik, Kulüpler Birliği Vakfı’nın Türk futbolunun önemli değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Osmanlıspor olarak aday olması durumunda Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı destekleyeceğimizi belirtmek isterim. Başkan Orman’ın Kulüpler Birliği Başkanı olması durumunda projelerin ve somut adımların daha güçlü ve istikrarlı bir şekilde devam edeceğine inanıyorum” dedi.

‘Kendimi adadım’

Kayserispor Başkanı Erol Bedir, “Fenerbahçe ve Galatasaray daha önce başkanlık yaptı. Fikret Bey de bu görevi arzuluyor. Biz de kendisinin başkan olmasına sıcak bakıyor, istiyoruz. Eğer Fikret Bey hayır derse Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’yı da destekleriz” diye konuştu. Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek de Fikret Orman’ın arkasında olduklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Şimdiden üç kulübün tam desteğini alan Fikret Orman adaylık için görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. Orman, “Kendini Türk futboluna adamış biriyim. Değerli başkanların düşünceleri beni çok memnun etti. Türk futboluna hizmet etmek en büyük arzum. Her zaman söylüyorum, sadece Beşiktaş’ın iyi olması yetmez. Tüm takımlarımızın daha iyi olması gerekiyor. Marka değerimiz açısından bu çok önemli. Birkaç kulüp başkanı ile daha konuşup Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı için adaylığımı açıklayacağım” ifadelerini kullandı.

Sepil: Aday olmayacağım

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil adaylığının söz konusu olmadığını açıkladı. Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı olan Sepil, “Başkanlık için aday değilim. Sayın Fikret Orman adaylığını duyurdu. Benim bu durumda adaylığımı açıklamam doğru değil. Önümüzdeki hafta yapacağımız toplantıda en doğru kararı alırız” dedi. Kulüpler Birliği’nin bir diğer başkan yardımcısı Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun da aday olmayı düşünmediği aktarıldı.

Dursun Özbekin yerine Fikret Orman