İstanbulspor Ecmel Faik Sarıalioğlu: Bundan daha beter bir gün olabilir mi?

Ecmel Faik Sarıalioğlu: Bundan daha beter bir gün olabilir mi?

08.04.2024 - 18:40 | Son Güncellenme:

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ecmel Faik Sarıalioğlu: Bundan daha beter bir gün olabilir mi

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Maslak'taki ofisinde bir araya gelen kulüp temsilcilerinden İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Saral basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Haberin Devamı

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu da şunları aktardı:

"Bugün önemli bir gün. Bir imza kampanyası başlattık. Yaklaşık 7- 8 kulübümüz bugün burada oldu. 1. Lig’den de katılan kulüplerimiz olacak. Arayıp pazartesi günü imza kampanyasına biz de destek vereceğiz diyen kulüplerimiz oldu. Seçimin ligin bitmesinden 1 hafta veya 10 gün sonra yapılması lazım. Çünkü ileride çok büyük sorunlar doğuracak. Bunların da bütün açıklamasını yaptık. İhtarını çektik. Bunları da basını açıklayacağız. Bugünden tezi yok bir an önce gitmeleri lazım. Yaklaşık 60-70 delege imza verdi. Bayramdan sonraki hafta da imzaların fazlasıyla tamamlanacağına inanıyoruz. Ne bekleniyor? İmza tamamlansa ne olacak, tamamlansa ne olacak. Neyi bekliyorlar? Bundan daha beter bir gün olabilir mi? Söylenecek bir şey yok. Her şeyi kamuoyu biliyor. Her şey kamuoyunun takdirine."

Haberin Devamı

Sarı-siyahlı kulübün yönetim kurulu üyesi Bayram Saral şu değerlendirmede bulundu:

"Toplantı yeter sayısı için %40. Yaklaşık 130 civarında bir delege. Olağanüstü seçimli genel kurul için ise %50 + 1. O da yanlış hatırlamıyorsam 165 delegeye geliyor. Bugün itibarıyla 8 kulüp bu imzayı verdi. İki tane ihtarname var. Birincisi Mehmet Büyükekşi’nin açıklamış olduğu tarih, resmi sitede henüz yayınlanmadı. TFF Yönetim kurulunun da almış olduğu bir karar şu an için mevcut değil. Dolayısıyla biz statünün 29’uncu maddesini işleme koyarak bugün itibarıyla ihtarnameleri çektik. İstanbulspor kulübü olarak da ayrıca genel kurul tarihinin liglerin bitiminden maksimum 15 gün sonraya alınması gerektiği yönünde bir ihtarname çektik. Diğer kulüpler de bayramdan sonra bu sürece katılacaklardır."

Yazarlar