Fenerbahçe Edin Dzeko, transferde yine devrede! Fenerbahçe'ye 12 milyon euroluk yıldız

Edin Dzeko, transferde yine devrede! Fenerbahçe'ye 12 milyon euroluk yıldız

17.08.2023 - 13:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de son olarak Cengiz Ünder transferinde devreye giren Edin Dzeko, tekrardan devrede. Bosna Hersekli futbolcu, şimdi de sarı-lacivertli ekibe eski takım arkadaşı olan yıldız futbolcuyu önerdiği öğrenildi.

Edin Dzeko, transferde yine devrede Fenerbahçeye 12 milyon euroluk yıldız

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, transferde bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor. Son olarak Mısırlı savunma oyuncusunu Omar Fayed'i kadrosuna katan sarı-lacivertliler, şimdi de Edin Dzeko'nun önerdiği yıldız futbolcuyu renklerine bağlamak için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

OMAR FAYED TRANSFERİ AÇIKLANDI

Fenerbahçe, son olarak El Mokawloon'da forma giyen 2003 doğumlu savunma oyuncusunu kadrosuna kattığını açıkladı. Sarı-lacivertliler, genç futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe'den gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, yüksek potansiyelli bir yetenek olarak takip ettiği 2003 doğumlu Mısırlı stoper Omar Fayed’i kadrosuna kattı. Omar Fayed, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde kendisini 4 yıllığına renklerimize bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreninde Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ve Sportif Direktörümüz Mario Branco da yer aldı. Omar Fayed’e ‘Ailemize hoş geldin’ diyoruz."

Haberin Devamı

Edin Dzeko, transferde yine devrede Fenerbahçeye 12 milyon euroluk yıldız

FRED İMZAYI ATTI

Fenerbahçe, Fred'in maliyetini duyurdu. Sarı-lacivertliler, KAP'a yaptığı açıklamada Manchester United'a Fred için 9 milyon 743 bin euro ödeme yapılacağını duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Frederico Rodrigues de Paula Santos'un transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Manchester United FC kulübüne toplam transfer bedeli olan 9.743.589,5 Avro 4 sene içerisinde 8 eşit taksitle ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacaktır."

CENGİZ ÜNDER İMZAYI ATTI

Fenerbahçe, Marsilya forması giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'i kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertliler, tecrübeli futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Cengiz Ünder'in bonservisi için Marsilya'ya 15 milyon euro bonservis bedelinin 4 taksit halinde ödeneceği vurgulandı.

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Profesyonel futbolcu Cengiz Ünder'in transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Olympique de Marseille kulübüne toplam transfer bedeli olan 15.000.000 Avro 4 sene içerisinde ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri kulübümüz tarafından ödenecektir. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız."

Edin Dzeko, transferde yine devrede Fenerbahçeye 12 milyon euroluk yıldız

“EDIN DZEKO İLE TRANSFER SÜRECİNDE SIK SIK KONUŞTUK”

Haberin Devamı

Cengiz Ünder, Edin Dzeko ile transfer sürecinde konuşup konuşmadığının sorulması üzerine, “Transfer sürecinde de kendisi ile sık sık konuşmuştuk, ne zaman geliyorsun diye. Ben de biraz sabretmemiz gerektiğini söyledim. Bugün geldim ve çok mutluyum. İyi hissediyorum. Roma’da da onunla çok güzel günlerimiz geçti. Artık burada birlikteyiz. Ben ona daha çok gol attıracağım. Umarım en iyi şekilde bunu gerçekleştiririz” diye konuştu.

DZEKO, YİNE DEVREDE

Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal'ın kanat da oynayabilen oyuncu istemesi üzerine rota İtalya'ya çevrildi.

Takvim'in haberine göre Edin Dzeko'nun Roma'da beraber oynadığı Cengiz Ünder'in transfer edilmesinden sonra Bosna Hersekli oyuncunu önerisiyle Inter'in yıldızı Joaquin Correa ile temaslar başladı. Fenerbahçe Yönetimi'nin Inter ile görüşmeler yaptığı ve yıldız oyuncunun şartları ile ilgili bilgiler aldığı öğrenildi.

Edin Dzeko, transferde yine devrede Fenerbahçeye 12 milyon euroluk yıldız

 

CORREA'NIN KARNESİ

Joaquin Correa, kariyeri boyunca toplam 361 resmi maçta forma giydi. Arjantinli yıldız söz konusu maçlarda 64 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, 39 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Haberin Devamı

19 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ

2022 yılından beri İnter'de forma giyen Correa'nın sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor. Piyasa değeri 12 milyon euro olan tecrübeli oyuncu 19 kez Arjantin Milli Takım formasını giydi.

Edin Dzeko, transferde yine devrede Fenerbahçeye 12 milyon euroluk yıldız