Voleybol ÖZEL | Eda Erdem Dündar: Vargas bize ilaç gibi geldi | Stysiak ve Kamila cevabı

ÖZEL | Eda Erdem Dündar: Vargas bize ilaç gibi geldi | Stysiak ve Kamila cevabı

17.08.2023 - 09:02 | Son Güncellenme:

VNL'de şampiyonluğa ulaşan Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem Dündar, Avrupa Şampiyonası için Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Vargas'ın takıma ilaç gibi geldiğini ifade eden Eda Erdem, İtalyanlar'ın Egonu ve Antropova'yı birlikte oynatma düşüncesi hakkındaki soruyu cevapladı. U19 Milli Takımı'nın başarısına değinen kaptan olimpiyat elemelerindeki en büyük rakiplerimizi açıkladı.

ÖZEL | Eda Erdem Dündar: Vargas bize ilaç gibi geldi | Stysiak ve Kamila cevabı

Filenin Sultanları, Milleler Ligi şampiyonluğu sonrası perdeyi Avrupa Şampiyonası ile açıyor. Kaptan Eda Erdem Dündar turnuva öncesinde Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Melissa Vargas'ın takıma ilaç gibi geldiğini ifade eden Eda Erdem, İtalyanlar'ın Egonu ve Antropova'yı birlikte oynatma düşüncesi hakkındaki soruyu cevapladı. U19 Milli Takımı'nın başarısına değinen kaptan olimpiyat elemelerindeki en büyük rakiplerimizi açıkladı.

Haberin Devamı

TEK DEĞİŞİKLİK BEKLENTİLER ÇOK DAHA YÜKSEK
VNL Şampiyonluğu sonrası Filenin Sultanları'nda ne değişti, fark ne olacak bundan sonra?
Aslında çok fazla bir şeyin değişmemesi gerekiyor. Olanı devam ettirmemiz gerekiyor. VNL final etabı özellikle çok iyi voleybol oynayan, birbirine yardım eden, sahada mücadele eden, son topa kadar akıllı bir voleybol oynayan takım vardı. O yüzden çok fazla bir şeyin değişmesine gerek yok bence. Aksine bunu korumamız gerekiyor. O ortalamanın üstünde gitmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Değişen sadece şu: Beklentiler tabii ki çok daha yükseldi şimdi. O altın madalyadan sonra önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Bu turnuvada herkesin isteği, arzusu, beklentisi altın madalya ve iyi voleybol. Bu ikisini gerçekleştirebilmek için çalışıyoruz. Çalışmalarımız gayet verimli ve yoğun geçiyor. Bir kamp dönemi geçirdik Polonya'da. Onlar da olası rakiplerimizden biri ve turnuvanın favorilerinden. Birbirimizi tanımak adına, kendi seviyemizi nerede bıraktığımızı görmek açısından güzel oldu. Tek değişiklik artık beklentilerin çok daha yüksek olması. Takım olarak da özgüvenin yüksek olduğu, birbirimizi beraber oynarken çok başarılı olabileceğimize inandığımız bir takım havası var diyebilirim.

Haberin Devamı

'VARGAS BİZLERE İLAÇ GİBİ GELDİ'
Melissa Vargas takıma çok çabuk adapte oldu, MVP seçildi. Fenerbahçe'de de beraber oynuyorsunuz. Bir kaptan gözüyle nasıl yorumlarsınız Vargas'ı?
Çok kısa sürede uyum yakaladı. Zaten çok düzgün bir karakterdi. Çok çalışkan bir sporcu. Yıllardır kulüpte beraber oynuyorum. Bizle beraber milli takımda olması bizlere ilaç gibi geldi. Çok fazla katkısı var. Çok iyi bir yaz dönemi geçirdi. Biz de onu çok güzel kucakladık. İlk günden beraber kendi evindeymiş gibi hissettiğini söylüyor zaten. Tatlı ve çok uyumlu bir karakteri var. Profesyonel...

O da başarıyla beraber kitleleri peşinden sürüklediğini fark edince daha fazlasını yapmak istiyor. Çok güzel uyumumuz var. İnanıyorum Avrupa Şampiyonası'nda VNL'de bıraktığı noktadan devam edecektir diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

İTALYANLAR BUNU BEKLİYORDU
İtalya bizim uyguladığımız taktiği uyguluyor olacak bir nevi. Ebrar ve Vargas aynı anda sahadaydı. Şimdi İtalya'da Egonu ve Antropova'nın birlikte aynı anda sahada olması bekleniyor. Biraz örnek olduk onlara?
Açıkçası onlar da bunu bekliyordu diye düşünüyorum. İki köşelerinin hücum gücü yüksek. Özellikle yüksek topları öldürecek sporcularınızın olması tabii ki size avantaj sağlıyor. Bizde de bir köşede Vargas bir köşede Ebrar'ın olması çok büyük bir güç. İtalya zaten favorilerden biri. Çok iyi bir ekip. Antropova'nın gelmesiyle güçlerine güç katılacak. Biz de çok güçlüyüz. Favorilerin hepsi çok güçlü. Sahada oynanan oyun belirleyecek her şeyi. İtalya'da da böyle bir olanak varsa neden kullanmasınlar?

EDA ERDEM'DEN U19 MİLLİ TAKIMINA ÖVGÜ
U19 Milli Takımımızın başarısını sormak istiyorum. Onlar da finalde ABD ile karşılaştılar. Gümüşte kaldılar ama çok büyük başarı.
Evet izledim maçı. Çok güzel bir turnuva geçirdiler. Biz de çok keyifle izledik destekledik. Kızların o uyumu enerjileri çok güzeldi. Final karşılaşmasını da izledim aslında. 2-0 öndeyken kaybetmiş olmak eminim onları çok daha fazla üzmüştür. Yine de çok büyük başarı. Türk voleybolunun geleceği açısında çok büyük başarı. Kızlar çok yetenekliler. Çok güzel orta oyuncular var. Köşe oyuncuları, pasörleri çok iyi. Bence bu ekibi çok yakın zamanda A Takım seviyesinde milli ve kulüplerde izleyeceğiz diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

BENİ GURURLANDIRIYOR
Biz kaptan olarak size çok saygı duyuyoruz. Ekstra Polonyalılar arasında çok popülersiniz. Magdalena Stysiak, Fenerbahçe'ye geldi. Kamila Ganszczyk ile bir fotoğraf çekindiniz. Çok güzel bir mesaj yazdı. Nasıl karşılıyorsunuz bu ilgiyi?
Tabii ki çok mutlu oluyorum. Stysiak ile yıllardır devam eden bir arkadaşlığımız var. Çok yetenekli, çok başarılı bir sporcu. Karakteri de çok düzgün. Gençlerle vakit geçirmeyi çok seviyorum. Bunun yanında beni örnek almaları, benden bir şeyleri kendilerine geçirmeleri çok büyük mutluluk veriyor. Spor yapıyorum, voleybol oynuyorum ama benden bir şeyler alıp başka bir sporcuya gitmesi beni gururlandırıyor.

Haberin Devamı

KAMILA BİRAZ UTANGAÇ, STYSIAK VASITASIYLA FOTORAF ÇEKİNDİK
Kamila orta oyuncu. Beni hep izliyormuş. Yıllardır karşılıklı oynuyoruz zaten. Biraz da utangaç bir karakterdi. Stysiak vasıtasıyla fotoğraf çekindik biraz muhabbet ettik. Artık bundan sonra onunla da herhangi bir sorusunda sıkıntısında yardımcı olmaya çalışacağım.

OLİMPİYAT ELEMELERİNDE EN BÜYÜK RAKİPLERİMİZ JAPONYA VE BREZİLYA OLACAK
Avrupa Şampiyonası sonrası Japonya'da olimpiyat elemeleri var. Bizim asıl hedeflerimizden biri orası. Geçen olimpiyatlar içimizde ukde kalmıştı. Aynı zamanda TMOK üyesisiniz. Neler bekliyor bizi elemelerde?
Zorlu maçlar bekliyor hepsinden önce. Çünkü yoğun yaz trafiğinin son durağı olacak. Muhtemelen yorgunluk da olacak. Bunun yanında çok büyük heyecan da olacak diye düşünüyorum. Olası en büyük rakiplerimiz Japonya ve Brezilya olacak. Çok kısa sürede çok fazla maç yapacağız. Yorucu bir turnuva bizi bekliyor. Hedeflerimizin bilincindeyiz. Kendi takım olarak da gücümüzün farkındayız. Sahaya en iyisini koymaya çalışacağız. Sonrasında bileti almak için her şeyi yapacağız.

Bu sene çok yakınız olimpiyatlara gitmeye. Dünya birinciliğimiz de şu an stabil. Tabii ki oynayarak o bileti almak istiyoruz. Zorlu bir turnuva olacak ama önce Avrupa Şampiyonası sonra elemeler olacak. Erken konuşuyoruz umarım Avrupa Şampiyonası güzle geçer. Sonrasında o güzel motivasyon ve istekle elemeleri bitirir ve bileti alırız.

Son olarak taraftara bir şey söylemek ister misiniz?
Almanya'da çok fazla Türk var. Brüksel'de de aynı şekilde. Sadece salonun kapasitesinin düşük olduğunu öğrendim. Ama inanıyorum ki gurbetçi vatandaşlarımız bizi izlemek için Düsseldorf'daki maçlarda yanımızda olacaktır. Sonrasında Brüksel'de inşallah. Hasret kaldığınız voleybolu canlı izlemek istiyorsanız Düsseldorf'a bizleri destekleme gelin diyoruz.

Yazarlar