Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'dan Milot Rashica'ya: O uçağa binme sonra başın ağrır

ÖZEL | Galatasaray'dan Milot Rashica'ya: O uçağa binme sonra başın ağrır

17.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milliyet önceki gece Beşiktaş-Rashica-Galatasaray üçgeninde yaşananların tüm detaylarına ulaştı. Sarı-kırmızılıların, Kosovalı yıldızı Norwich’ten İstanbul’a getirecek Beşiktaş’a ait özel uçaktan indirmek için her yolu denediği ancak başarılı olamadığı ortaya çıktı.

Beşiktaş’ın çok gizli yürütülen bir operasyonla geçtiğimiz sezon kiralık olarak Galatasaray forması giyen Milot Rashica’yı resmen kadrosuna katması gündeme bomba gibi düştü. Kartal’ın bu beklenmedik hamlesi, Rashica’yı yeniden renklerine bağlamak için yoğun çaba harcayan Galatasaray cephesinde adeta şok etkisi yarattı.

Milliyet önceki gece Beşiktaş-Rashica-Galatasaray üçgeninde yaşananların tüm detaylarına ulaştı. Sarı-kırmızılıların, Kosovalı yıldızı Beşiktaş’ın uçağından indirmek için her yolu denediği ancak başarılı olamadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

MALİYETİ BELLİ OLDU

Beşiktaş, geride kalan sezonda kiralık olarak Galatasaray forması giyen Milot Rashica'nın bonservisini aldı. Beşiktaş, Kosovalı futbolcunun maliyetini KAP'a bildirdi. Siyah-beyazlılardan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Milot Rashica transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Norwich City FC kulübüne toplam transfer bedeli olarak 5.250.000 Avro ödenecektir. Oyuncu ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 4 sezon için anlaşmaya varılmıştır. "

Milot Rashica, geride kalan sezonda Galatasaray formasını 30 resmi maçta giydi. Tecrübeli oyuncu bu müsabakalarda 6 gol ile 7 asist üretti. Milot Rashica'nın güncel piyasa değeri 8 milyon 500 bin euro.

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasaraydan Milot Rashicaya: O uçağa binme sonra başın ağrır

'BENİ İSTEDİKLERİNİ HİSSETTİRDİLER’

Beşiktaş’ın yeni transferi Milot Rashica, “Ben ve ailem, burayı gerçekten çok sevdik ve burada iyi zaman geçirdik. Kulübün bana sunduğu plan ve projeler de çok iyiydi. Beni istediklerini hissettirdiler, o yüzden burayı tercih ettim” dedi. 11 numaralı formayı giyeceğini aktaran Milot Rashica, “İlk maçımızı izledim, iyi bir başlangıç yaptık. Umarım sonuna kadar böyle gider ve şampiyonluk kupasını kaldırırız. Taraftarlarımızı stadımızda bizi desteklerken görmek için sabırsızlanıyorum. Takıma en iyi katkıyı yapmak ve taraftarlarımızı mutlu etmek için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

‘YÖNETİMİ TEBRİK EDİYORUM’

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Neftçi Bakü’yü rövanşta da yenerek play-off turuna çıkmak istediklerini söyledi. Yoğun bir maç trafiğine gireceklerini aktaran Güneş, “Bu süreci iyi atlatmak gerekiyor. Neftçi Bakü’ye karşı 3-1’lik avantajımız var ama turun garantisi değil. Kendi oyunumuzu oynayıp turu geçmek istiyoruz. Sadece Colley’in omuzunda sıkıntı var, durumuna bakacağız” dedi.

Oxlade Chamberlain’in futbol becerisi yüksek bir oyuncu olduğuna vurgu yapan Şenol Güneş, Milot Rashica transferini de değerlendirdi. Siyah-beyazlı hoca, “Rashica geçen sezon gayet iyi oynadı. Başarılı oldu. Aldığımız bilgilere göre karakterli ve yetenekli bir oyuncu. Takıma katılımını sağladık. Yönetimi tebrik ediyorum. Son dönemde bizim düşündüğümüzün de üzerinde işler yapıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı



Beşiktaş’ın teknik patronu transferde isimleri geçen oyuncularla ilgili soruları da yanıtladı. Güneş, “Deniz Türüç beğendiğim bir oyuncu ama Umut Meraş’ı bırakmayı düşünmüyorum. Kendisi Başakşehir’e gitmek isterse değerlendiririz. Sergio Ramos’u birçok kulüp istiyor. Markalaşmış bir oyuncu ama transfer idari, ekonomik ve tekniktir. Gündemde olmadığı için fazla bir şey diyemem” ifadelerini kullandı.

Deneyimli hoca, Mert ve Necip’in ardından Cenk Tosun ve Salih’le de yeni sözleşme yapılması için yönetimin gayret gösterdiğini sözlerine ekledi.

SERGİO RAMOS HEDEFTE

Transferde büyük bir atak başlatan Beşiktaş’ın dünyaca ünlü İspanyol stoper Sergio Ramos’un peşinde olduğu belirlendi. Sağ stoper arayışı içinde olan siyah-beyazlıların, PSG ile sözleşmesi biten 37 yaşındaki başarılı futbolcu ile görüşmelere başladığı öğrenildi. Galatasaray’ın da transfer listesinde yer alan Sergio Ramos’un siyah-beyazlıların teklifine sıcak yaklaştığı ifade edildi.

Haberin Devamı



Başarılı futbolcunun birkaç gün içinde cevabını Beşiktaş’a ileteceği aktarıldı. Kartal’ın dev transfer için umutlu olduğu ve tüm şartları zorladığı vurgulandı. Bu arada Beşiktaş’ın her konuda anlaştığı Kazak orta saha oyuncusu Bakhtiyor Zaynutdinov bugün İstanbul’a gelecek. CSKA Moskova’dan transfer edilecek olan 25 yaşındaki Zaynutdinov’un sağlık kontrolünden sonra 4 yıllık imza atması bekleniyor.

MUSA BARROW ATAĞI

Sol kanadını Ante Rebic’le güçlendiren Beşiktaş’ın bu bölgeye bir takviye daha yapmayı planladığı bildirildi. Siyah-beyazlıların, Bologna’da forma giyen Gambiyalı oyuncu Musa Barrow’la görüşme halinde olduğu ifade edildi. Barrow’la el sıkışan siyah-beyazlıların, Bologna’ya 6 milyon euro bonservis ödeyerek transferi tamamlamak istediği aktarıldı. Bu arada Başakşehir’in Umut Meraş’a talip olduğu ileri sürüldü. Siyah-beyazlıların, Umut’a karşılık Başakşehir’den Deniz Türüç’ü istediği iddia edildi.

Haberin Devamı

‘O UÇAĞA BINME SONRA BAŞIN AĞRIR’

Beşiktaş’ta Rashica operasyonu 10 gün önce başladı. Siyah-beyazlılar, Rashica’nın Galatasaray’a yakın olan Türk menajeri yerine yabancı menajeriyle iletişim kurdu ve resmi transfer teklifinde bulundu. Kosovalı yıldızdan sonra Norwich City ile anlaşan Kartal transferi noktalamak için geri sayıma geçti. Beşiktaş’ın özel uçağı Rashica’yı almak için Paris’ten havalanarak Norwich’e gitti. Kosovalı oyuncu ve menajeri uçağa binerek beklemeye başladı.

İstanbul’a hareket edecek uçağın yakıt aldığı sırada Galatasaraylı yöneticiler, sosyal medyada çıkan haberlerden bu sürpriz transfer gelişmesini öğrendiler. Olimpija maçı oynanırken karşılaşmayı bırakan sarı-kırmızılı yöneticiler telefonla uçakta beklemesini sürdüren Rashica’nın menajerine ulaştılar. Bu görüşmede daha önce önerdikleri yıllık ücreti tam 750 bin euro artırdıklarını bildirdiler.

Rashica ve menajerinden, “Biz Beşiktaş’la anlaştık” yanıtını alan Galatasaraylı idarecilerin bunun üzerine, “Sakın o uçağa binme. Biz sana hemen Galatasaray’ın uçağını gönderiyoruz. O uçağa binersen İstanbul’da başın ağrır. Çünkü geçen sezon Galatasaray forması giydin. Taraftar seni rahat bırakmaz. Hatta havalimanına da gelirler” dedikleri belirlendi.



Rashica geri adım atmazken menajeri durumu hemen Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ’a iletti. Kocadağ, “Uçağa atlayın, gelin. Havalimanında sizi ben karşılaşacağım. Hiçbir sorun yaşanmayacak. Yönetici arkadaşım Ali Bayrak da yanımda olacak” diyerek, Rashica ve menajerine güvence verdi. Rahat bir nefes alan yıldız oyuncu gece saat 02.30’da İstanbul’a iniş yaptı ve gerilim dolu gece Beşiktaş’ın istediği gibi noktalandı.

ÖZEL | Galatasaraydan Milot Rashicaya: O uçağa binme sonra başın ağrır

CONRAD OTEL’DE 03.50’DE İMZA ATTI

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Atatürk Havalimanı’nda karşıladığı Milot Rashica ve menajerini doğrudan Conrad Otel’e götürdü. Kosovalı futbolcu odasına geçerken kısa süre sonra burada Kocadağ ile yeniden buluştu ve saat 03.50’de 4 yıllık sözleşmeye imza attı, transfer resmen tamamlandı. Siyah-beyazlılar otelde herhangi bir tatsızlık yaşanmaması için özel önlemler de aldı. Rashica’nın kaldığı odadaki kata özel güvenlik yerleştirildi. Güvenlik elemanının sabaha kadar burada beklediği ifade edildi.

‘50 TRANSFER YAPTINIZ’

Rashica’nın Galatasaraylı yöneticilerle gerçekleştirdiği telefon konuşmasında net ifadeler kullandığı öğrenildi. Sarı-kırmızılıların tüm taleplerini geri çeviren Kosovalı yıldızın, “Şimdiye kadar 50 tane transfer yaparken beni sürekli oyaladınız. Beşiktaş’la anlaştım. Bu saatten sonra Galatasaray’a gelmem mümkün değil” diye konuştuğu kaydedildi.

ÖZEL | Galatasaraydan Milot Rashicaya: O uçağa binme sonra başın ağrır