Galatasaray Erden Timur'dan İngiltere'ye sert tepki: Gayri ahlaki, son derece terbiyesizce, hadsizce

Erden Timur'dan İngiltere'ye sert tepki: Gayri ahlaki, son derece terbiyesizce, hadsizce

05.10.2023 - 14:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Manchester United'ı deplasmanda 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından havalimanında İngiliz polisinin ve yetkililerinin tavırları büyük tepki çekmişti. Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, sponsorluk anlaşmasına İngiltere'nin tutumuna sert tepki gösterdi.

Erden Timurdan İngiltereye sert tepki: Gayri ahlaki, son derece terbiyesizce, hadsizce

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci hafta maçında temsilcimiz Galatasaray, İngiltere'de Manchester United'ı iki kez yenilk duruma düşmesine rağmen 3-2 mağlup ederek tarihi bir zafer elde etmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın bu galibiyeti sonrası havalimanında İngiliz hükumetinin ve polisin sarı-kırmızılı takıma karşı sergilediği tavır büyük tepki çekmişti. Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, sponsorluk anlaşmasında İngiltere'nin bu tavrına sert tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

İNGİLTERE'DEN DÖNÜŞTE SKANDAL MUAMELE

Galatasaray'ın İngiltere'de Manchester United'ı 3-2 mağlup etmesinin ardından havalimanında büyük bir skandal yaşandı. Sarı-kırmızılı yöneticiler, futbolcular ve teknik heyete İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’nun vize sürecinde çıkardığı zorlukların yanı sıra İngiltere'den Türkiye'ye dönüşte detaylı bagaj kontrolleriyle uçağın geç hareket etmesine neden olunması büyük tepki çekmişti.

Haberin Devamı

Erden Timurdan İngiltereye sert tepki: Gayri ahlaki, son derece terbiyesizce, hadsizce

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA: ÜLKEMİZE KARŞI BİR TAVIR

Galatasaray Spor Kulübü, İngiltere'deki hadsiz muamelenin ardından resmi internet sitesinde konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dün akşam Manchester United ile oynadığımız ve kazandığımız maç sonrası Galatasaray kafilesini taşıyan uçağın dönüşü sırasında İngiliz resmi mercilerinin davranışları üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Takımımız oyuncuları, teknik heyeti ve çalışanlarına İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’nun vize sürecinde çıkardığı zorluklarla başlayan bu saygısızca davranışlar, takımımızın İngiltere’ye girişi sırasında da devam etmiş, dün gece itibarıyla ahlak dışı ve evrensel insan hakları değerlerine aykırı bir muamele haline dönüşmüştür.

Dün gece geç saatlerde olan takım uçağımızın kalkışı, anlamsız derecede detaylı bagaj kontrolleriyle gereksiz yere uzatılmış, bir işkence haline getirilmek istenmiştir. Bu süreçte resmi yetkililerin davranışları, yapılan saygısızlık ve had bilmezlikler, ülkemize karşı alınmış bir tavrın göstergesidir.

Şu bilinmelidir ki; kimse Türkiye’nin gururu Galatasaray Spor Kulübü’nün oyuncularına, teknik heyetine ve yöneticilerine bu şekilde davranamaz. Bu edep yoksunu davranışların sahipleriyle sonuna kadar mücadele edeceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşırız.

Haberin Devamı

Tüm bu yaşananlardan bağımsız olarak, kulübümüzü maç öncesi ve sonrasında nazik bir şekilde ağırlayan Manchester United temsilcilerine teşekkür ederiz.

Erden Timurdan İngiltereye sert tepki: Gayri ahlaki, son derece terbiyesizce, hadsizce

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR'DAN SERT TEPKİ: GAYRİ AHLAKİ, TERBİYESİZCE, HADSİZCE

Manchester United deplasmanında havalimanında giriş ve çıkışta İngiliz yetkililerin uyguladığı tavırlarla ilgili konuşan Erden Timur, "Sistematik bir şey uygulandı. Baştan vize sürecinde zorluklar yaşandı. Çıkarken iş zıvanadan çıktı. Temel konu gösterilen davranış. Adeta suçlu gibi davranış, son derece gayri ahlaki, son derece terbiyesizce, hadsizce. Bu davranışlara yaklaşık 3 saat orada maruz kalındı. Bu ülkemize karşı gösterilen bir tavır. Bu kabul edilemez bir şey. Biz de orada gereken tepkiyi gösterdik. Orada gereken tepkiyi görmeleri gerekiyordu. Bundan sonraki kamu tarafı, büyükelçimize, konsolosluğa bildirdik. Bakanlıklara bildireceğiz. Oradaki kameraların incelenmesinden, hukuki hakların kullanılmasına kadar bu konunun takipçisi olmak gerekiyor, böyle şeylerin tekrar edilmemesi için. Gerekeli tavır gösterilecektir. Bundan önce de çok yaşanmış, bu kadar ses çıkarılmamış. Bundan sonra da yaşanmaması için sesimizi çıkaracağız. Futbol sadece futbol değildir. Ülkenize gösterilen bir tavır, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmaktan bin kat daha önemlidir. Her platformda devletimiz de bu da konuda hemen gerekli adımları yaptı. Hep birlikte gerekli adımları atacağız" açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Erden Timurdan İngiltereye sert tepki: Gayri ahlaki, son derece terbiyesizce, hadsizce

"SONUNA KADAR GİTMEK İSTİYORUZ"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin zor bir arena olduğunu dile getiren Timur, "Her takımı her takımın yenebildiği bir arena. Tarihimizde ilk kez deplasmanda İngiliz takımına karşı galibiyetle ayrılıyoruz. Gurur verici. Sonuçta 3 puan. Bundan sonra çok maç var. Şampiyonlar Ligi’nde favori gösterildiğiniz maçta da puan kaybedebiliyorsun. Hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Önümüzdeki yıllardaki hedefimiz, zaten misyonu koymuş Ali Sami Yen Bey ve arkadaşları, Avrupa’da şampiyonluk. Başkanımız önderliğinde sürdürülebilir bir yapı oluşturacağız. Bu sene de sonuna kadar gitmek istiyoruz" dedi.

Yazarlar