Basketbol Ergin Ataman'dan Ömer Faruk Yurtseven itirafı! 'Şok oldum, inanamadım'

Ergin Ataman'dan Ömer Faruk Yurtseven itirafı! 'Şok oldum, inanamadım'

10.08.2022 - 22:05 | Son Güncellenme:

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. Tecrübeli başantrenör, Ömer Faruk Yurtseven'in milli takım kampına katılmama süreci ve diğer konulara dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Ergin Atamandan Ömer Faruk Yurtseven itirafı Şok oldum, inanamadım

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın oynayacağı kritik maçlar öncesi Ömer Faruk Yurtseven'in kadro davetini geri çevirmesi büyük bir şok etkisi yarattı. Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman gündem ve diğer konulara dair TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"TAKIMIN HAVASINDAN MEMNUNUM"

"İngiltere maçından sonra 3 haftalık bir tatil dönemi oldu. 1 Ağustos'tan itibaren çalışmalara başladık. Herkesten uzak ve sakin bir bölgeyi seçtik. Hem kondisyon antrenmanları hem de taktik, teknik antrenmanları yaptık. Yeni bir kadro ile başladık ve bu dönem iyi geçti. Temeli attık. Hazırlık maçları oynayacağız ve bunlara hazırız. İlk resmi maç Letonya maçı, 25 Ağustos'ta. 2 haftada 6 hazırlık maçımız var. Bu maçlarda sistemi ve rolleri belirlemeye çalışacağız. Takımın havasından memnunum."

"HEDEFİMİZ İLK 2'DE YER ALMAK"

"Kağıt üzerinde bakınca İspanya her zamanki gibi güçlü bir kadro. Tabii ki eksikleri de var, onların da gücünü göreceğiz. Ev sahibi Sırbistan çok tehlikeli bir takım. Ev sahibi olmak bu maçlarda çok önemli. Gürcistan'ın da 5-6 tane çok tecrübeli oyuncusu var. Onun dışında Karadağ, Belçika, Bulgaristan da kapalı kutu. İyi oynamak gerekiyor, hata affetmez. Avrupa Şampiyonaları'nda gün aşırı maç oynuyorsunuz. Onun için fiziksel ve mental olarka hazır olmak gerekiyor. Kağıt üstünde en güçlü takım İspanya ve Gürcistan olarak gözüküyor. Bizim de hedefimiz ilk 2'de yer almak."

Haberin Devamı

"LARKIN İLE İRTİBATTAYIZ"

"Shane Larkin ile sürekli irtibat halindeyiz. Amerika'da uyguladığı bireysel kondisyon ve antrenman programı var, onun için ona izin verdik. Şu anda İstanbul'da. O da istekli ve heyecanlı. Belki ilk bir iki maç kullanmayız ama daha sonra kadroya dahil ederiz. Sistemi biliyor. İngiltere maçında da müthiş oynadı. Çok istekli. Birçok Türk oyuncu gibi, ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda oynayacağı için heyecanlı. Larkin'i 10 Ağustos'ta Türkiye'ye getirmek ilk kez oluyor. Normalde Eylül ortasında geliyor Türkiye'ye, biraz da endişeliydim bu konuda. Hazırlık maçlarında yer alacak."

"ÖNEMLİ BİR MİSYONUMUZ VAR"

"İnşallah final maçıyla bitiririz 18 Eylül'de. Ondan sonra da 20 Eylül'de Anadolu Efes'le çalışmalara başlayacağıoz. Milli Takım ile çok önemli bir misyonumuz var."

ÖMER FARUK YURTSEVEN AÇIKLAMASI

"Ben çok üzüldüm ve şok oldum. Biz kadroyu açıkladıktan sonra böyle bir haber geldi. Ben inanamadım. İngiltere maçında kadrodaydı. Ondan önce de bizimle antrenman yaptı. Yardımcılarımla konuştum, onlar ulaşmaya çalıştılar. Beni en çok kıran bize cevap vermedi. Bizi hep bir Amerika menajerle muhatap etti. Burada çok ciddi menajer etkisi görüyorum. Onun için bu sezonun çok iyi olduğunu, yazın orada antrenman yapacağını söyledi. Avrupa'da söz sahibi bir hoca olarak anlam veremedim. Diğer takımların NBA'deki en iyi oyuncuları gelirken, Ömer Faruk için de bu bir fırsat olabilirdi. Bizim için de farklı bir oyuncuydu. Neden böyle bir karar aldığını anlamakta güçlük çekiyorum."

Haberin Devamı

"BİR ÖZÜR BORCU VAR"

"Milli takım herkes için özel olmalı biz zorla kimseyi zorla getiremeyiz. Ben de çok yorgunum, üst üste EuroLeague'de şampiyon olmuşum risk alıyorum. Oyuncularımın da risk almasını beklerdim. Genç bir oyuncu, kaybetmekten yana değilim. İleride hatasını anlayacağını ve arkadaşlarının yanına döneceğini düşünüyorum. Bir gençlik hatası yaptığını düşünüyorum. Teknik olarak bir sıkıntı yok ama büyük hedefle çıktığımız yolda Türk halkına, spor kamuoyuna, Türk devletine bir özür borcu var. Sadece basketbol oynamak için değil, Türk bayrağını zirveye çıkarmak için buradayız."

Haberin Devamı

"BAŞKA BİR İSİMLE DOLDURACAĞIZ"

"Ben hiçbir zaman olmayanlara bakmam, olanlara bakarım hep. Elimdeki oyuncular da gayet iyi oyuncular. Ömer Faruk'un yerini başka bir oyuncu ile dolduracağız."

"BENİM İÇİN HEYECAN VE TECRÜBE"

"Benim için büyük bir heyecan Milli Takım ile çalışmak, bu arma ile bir hedefe doğru yönelmek ciddi bir heyecan, tecrübe. Son iki sene EuroLeague şampiyonu olduk ama bu farklı bir tecrübe. EuroLeague 8 ay sürüyor ama burası 2 haftalık bir turnuva. Benim için heyecanlı. En son 2016'da Milli Takım hocasıydım. Daha sonra İngiltere maçında sahadaydım ve yine heyecanlıydım. EuroLeague finalinde heyecanlı değildim çünkü benim takımım, biliyorum. Hedeflerimiz çok büyük ama en az 6-7 takım büyük hedeflerle geliyor. Çok da ciddi rakipler var, göreceğiz."

"BİZE GÜVENSİNLER"

Haberin Devamı

"Bizden beklenti olduğunu biliyorum. 2010'dan sonra maalesef madalyamız yok. Bize güvensinler, bu takım formayı en iyi şekilde temsil edecek. Biz bu takımı herkesin desteklediği bir takım haline getirmek istiyoruz."

Yazarlar