Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Oyunun hemen başında Bursa müthiş bir kanat organizasyonu yaptı ve Ferhat ile golü buldu. Bu akında 3 sağ kanat oyuncusu Şener, Kazım ve Basser’in ortak katkısının olması, dikkat çekiciydi. Erciyes sol kanadında olan Ekrem Ekşioğlu’nun yalnızları oynadığı oyunda Timsah’ın bu kanadı istediği gibi kullanarak 2. golü Serdar Aziz ile bulması bence hiç sürpriz değildi. Bursaspor’da Civelli’nin Volkan’a yaptığı hareket ile oluşan penaltı tartışmaya açıktı ama Ibricic’in golü Süleyman Abay’ın kararı kadar gerçekti.
Yeni Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın bu maç için takıma olumlu etkisini ben göremedim. Bunu oyuncu tercihlerinden anlayabilirsiniz. İkinci 45’te Timsah’ın temposunu artırıp taraftar desteğini de arkasına alarak hücum zenginliği yaratması 3. golü de erken bulmasına yol açtı diyebiliriz. Belluschi ince ayar pası Sestak’ın akıl dolu vuruşuyla tamamlanınca, Timsah derin bir oh çekti. Yeşil beyazlı oyuncuların bu golle bile tatmin olmadan oyundan vazgeçmemesi övgüyü gerektiren bir durumdu.
Timsah savunması Serdar Aziz önderliğinde ciddi bir problem yaşamadı. Sonuçta Bursaspor, rakibine göre daha kompakt bir takım. Bir de sahanın içine etki eden 12. adamı düşündüğümüzde her açıdan güçlü Timsah’ın kazanması sürpriz olmadı.