Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu maçın teknik analizini yapmak çok zor. Çünkü tek taraflı bir oyundu. Ve bu maçın faturası Bursaspor adına ağır oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor 4 gol atıyor ve Bursaspor kalecisi Harun’un hiçbir hatası yok. Bir takımın savunması bu kadar mı kötü oynar? Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk ile kaleci Harun’u bir kenara koyarsak, iki kenar savunmacı Şener ve Hakan, ne savunma yapıyorlar, ne de hücuma herhangi bir katkı verebiliyorlar.
Öndeki iki kenar hücumcuların (Tuncay ve Ferhat) ise ne yaptıkları belli değil. Savunması böyle kötü olan bir Bursaspor’un takım savunmasını iyi yaptığını söyleyebilir miyiz? Tabii ki hayır. En uçtaki Pinto’dan en gerideki İbrahim’e kadar Timsah’ın koordinasyonu berbattı.
Futbolun hangi düzen içinde oynandığını ben dahil rakip takımın hocası Bülent Korkmaz’ın da anladığını düşünmüyorum. Bülent hoca bir haftada çalıştığı Bursaspor dersini neden yaptığını bu maç sonunda mutlaka sorgulamıştır. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın ve yöneticilerin tartışıldığı ve sorgulandığı dönemde bu mağlubiyet camianın takıma olan güvenini bitirmiştir.
Çünkü son iki sezonda yapılan transferlerle güçlenmesi gereken bir takımın zirveden hızla uzaklaşmasını kimseye anlatamazsınız. İstanbul Büyükşehir Belediye takımının maç motivasyonu, kazanma isteği ve takım olgusunu ortaya koymadaki başarısı bence Bülent hocanın eseridir. Dünkü oyunda bireysel kaliteyi, toplam kaliteye ulaştırmaları en büyük farklılıklarıydı. Sonuçta bu doğrultuda da farklı bir galibiyet aldılar.