Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Rüzgârlı bir havada lodosun topu uçurduğu oyunda son transferleri ile sükse yapmış Galatasaray karşısında Bursaspor takımı topu yere indirmede rakibe oranla daha başarılıydı. Özellikle merkezdeki Batalla ve Belluschi, top hangi süratle, ne şekilde gelirse gelsin ilk alışlardaki üstün başarıları ile Timsah’ın oyunsal hakimiyetinde önemli aktördüler. Fakat yeşil beyazlılar bu başarılarını aynı oranda hücuma geçtiklerinde kullanamadılar. Çünkü iki kenar hücumcu Murat ve Okan üretimden uzak ve güvensizdiler. Pinto’nun attığı golde Batalla ile başlayan hücum organizasyonunda ortayı yapansa sağ bek Şener’di.
Sarı - kırmızılıların ise Bursa’ya karşı üstün tarafı iki forvet Elmander ve Umut ile oynamasıydı. Bu ikili yaptıkları çapraz koşularla ve araştırmacı tarzlarıyla Bursa savunmasına ciddi sıkıntılar yarattılar. Özellikle orta alanda Selçuk ve Engin’den gelen sürpriz toplara yaptıkları koşularla etkili oldular. Umut’un attığı golde de sürpriz pası Selçuk verdi. İki teknik adam da 2. yarıda bütün hamlelerini yapsalar da, oyunun rengi Galatasaray adına değişse de skorda değişiklik olmadı.
G.Saray’da Amrabat etkili olurken, Bursa’da ise kaleci Harun kritik kurtarışları ile dikkat çekti. Timsah’ın 2. yarı aşırı derece savunmaya dönmesi hem rüzgârın etkisi hem de psikolojik olarak skoru koruma içgüdüsüydü. Sonuçta lodosun futbol oyununa etkilediği bir gerçekse de oyuncuları iyi niyetlerinden dolayı kutlamak gerekir.