Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbol oyununda duran toplar, dönen toplar ve rakipten kazandığınız toplarda ne kadar başarılıysanız skor almada daha avantajlı oluyorsunuz. İşte Bursaspor’un attığı ilk gol Taiwo’nun kornerden gönderdiği top, Civelli’nin mükemmel zamanlamayla buluşmasıyla Antalya kalesine giderken Hakan’ı da çaresiz bırakıyordu.
Kırmızı-beyazlıların attığı beraberlik golünün de yine duran toptan olması enteresan değildi. Tabi ki futbolda kazanmak için iyi koşup, agresif mücadele ederken sahanın her mekrakaresini de iyi kullanmak gerek. Yeşil beyazlı oyuncular bu anlamda ilk 45’te iyiydiler, ikinci yarı tam tersi çok kötüydüler. Özellikle merkezde Bekir ile savunan, Belluschi ve Sestak ile hücum eden anlayış başarılı olurken, rakip Antalyaspor’un oluşturduğu orta alanda Enoh, Insa ve Köksal üçgenine fırsat tanımadı.
Bursaspor savunmasının çıkışlardaki başarısı oyuna çabukluk kazandırırken, kademelerdeki başarısı da rakibin daha önce gol yapmasını engelledi.
Oyunun son bölümünde kırmızı-beyazlılarda Samet hocanın hamlesiyle Semih ve Tita’nın oyuna girmesi hücum zenginliği yaratmak adına doğruydu. Bursaspor’da ise Daum her zamanki gibi oyuna çok geç hamle yaptı. Taşkın ve Sercan’ı oyuna gönderdiği dakikalarda zaten maç Antalya lehine gelişmiş ve sonlanmıştı.