Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Her iki takımın kadrolarını incelediğimizde Bursaspor’da sağ önde, Belluschi’yi görünce açıkçası şaşırdım. Aslında Hikmet Karaman’ın yerinde olsam Belluschi’yi yerinde bırakır, genç Okan Deniz ile oyuna başlardım. Bu sayede santrfor Sestak ile değişken oynayarak Timsah çok daha etkili olabilirdi. Trabzonspor cephesinde ise kulübede Colman, Alanzinho, Sapara ve Volkan’ı görünce Bursa’nın bu maçı kazanmada rakibine göre çok avantajlı olduğunu anladım. Oyunun başında Timsah’ın Batalla ile golü bulması bu düşüncemi doğruluyordu. 10. dakikada Trabzon adına Soner’in sürpriz pasıyla buluşan Henrique’nin attığı gol Trabzonspor’un morallenmesini sağladı ve oyun bu dakikadan itibaren keyifli bir hale geldi. Bu golde Serdar Aziz’in topla Henrique arasına girememesi büyük yanlıştı.
Bordo mavililerde Tolunay Kafkas’ın isteği ile olduğunu düşündüğüm orta alanı uzun toplarla geçme isteği ilk 45 dakika içinde tuttu. Halil Altıntop ile buldukları 2. gol bu anlayışın eseriydi. Ancak Bursaspor’daki oyun anlayışının da bunda etkisi olduğunu söylemek gerekir. Belluschi’nin kenarda oynaması yeşil beyazlılarda merkezdeki etkiyi adeta yok etti. Ayrıca Trabzon bütün etkili ataklarını Timsah’ın sağ kanadından yaptı. Bursaspor adına negatif gelişen oyunda yine bir duran toptan Batalla’nın sihirli kafası ile kazanılan gol skoru eşitledi ve bu maçın bol gollü geçeceği sinyalini verdi.
Devrenin sonlarında Bursa adına Şener’in attığı mükemmel gol her iki teknik adamın maçı ne kadar istediğinin göstergesi olduğu kadar oyuncuların da kontrolden çıktığının işaretiydi. Hikmet Karaman’ın ilk devrenin sonlarına doğru yanlıştan dönerek Belluschi’yi merkeze çekip, Sestak’ı sağ kanada alması geç ama olumluydu. 2. devrede her iki takım da daha kontrollüydü. Trabzon adına Tolunay Kafkas’ın oyuna yaptığı Alanzinho, Colman, Volkan Şen hamleleri geç ama doğruydu çünkü bu oyuncular oyuna girince bordo mavililerin hücum zenginliği arttı. Karaman’ın karşı hamlesi ise orta alana Musa, Murat değişikliği Timsah’ın merkezdeki direncini artırmış oldu. Sonuçta Avrupa hedefini yakalamak isteyen Timsah, Bursa’da adeta fırtına gibiydi.