Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bursaspor’un attığı gol o kadar güzeldi ki futbol oyununda zekanın, çabuk düşünmenin ve hızlı oynamanın önemini olduğunu bir kez daha gördük. Batalla’nın attığı akıl dolu golde Murat ve Pinto tek pas oynayarak adeta golün hazırlayıcısı oldular.
Yeşil - beyazlılar oyunun başında aldıkları skor avantajı ile birlikte yakaladıkları özgüven sonucu ilk 45 dakika içinde rakibe hiç pozisyon vermezken gol olabilecek en az 5 pozisyon üretti. Timsah’ta yaratılan bu hücum zenginliğinde başrolde yine süper bücür Batalla vardı. Oynadı, oynattı gol attı attırmak için arkadaşlarına harika servisler yaptı. Tam bir futbol cambazı gibiydi. Hem kendi hem de izleyenler büyük keyif aldı. Tabii ki ona bu konuda destek veren Belluschi ve Pinto’yu unutmamak gerekir. Bursaspor adına gelişen bütün ataklar içinde onlar vardı.
Ev sahibinde diğer hücumcu Tuncay Şanlı için ayrı bir paragraf açmak gerekir. En iyi maçlarından birini oynadı. Risk aldı, teşebbüs etti, takımı adına önemli işler yaptı. Savunma tarafı da zaten güçlü olan Bursaspor’da özellikle omurganın diğer isimleri Carsson, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk neredeyse sıfır hata ile oynadılar.
Rakip Yılmaz Vural’ın öğrencilerini ise hayretle izledim. Sanki ligde bulundukları durum çok rahatmışçasına mücadeleden yoksun ve inançsız gördüm. Sadece oyunun son çeyreğinde zorladılar o kadar. Timsah’ın da bu maçla ilgili bütünde iyi olduğu bir gerçek ama sağ kanadında ciddi sıkıntısı var.