Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Karşılaşma öncesi maçı analiz ettiğimde Fenerbahçe takımının bireysel ve toplam kalite olarak Bursaspor’dan çok önde olduğunu görmek hiç de zor değildi. Sadece Timsah adına umut oluşturan detayın kulüplerin ekonomik güçlerinin sahaya yansımaması diyebilirim. Yeşil-beyazlılar adına hücum hattındaki eksiklikler Timsah adına handikap oluşturuyordu. Daum’un da bu durumu olumlu hale getirmek için sağ bekte oynayan Basser’in yerine oyuna Şener ile başlayıp yabancı kontenjanını boşaltıp, hücum hattında Sestak’tan faydalanır diye düşündüm. Ama maalesef sahaya baktığımızda bunu da görmedim.
Sahanın içindeyse Timsah adına oyunun iyi geçmesi ve kuvvet eşitliğinin yakalanması iki kanat oyuncu Ferhat ve Murat’ın performansıyla mümkün olabilirdi. Bu durumu doğrulayan en güzel örneği de Bursa’nın Ferhat ile attığı golde görebiliriz. Batalla’nın dikine topu taşıması Murat’a vermesi ve onun gol pası futbolun doğrularıydı. Bursaspor’da merkezde Şamil, Batalla ve Belluschi ile rakibe ilk yarı üstünlük kurması Fenerbahçe’nin oyun planını alt üst etti. Sarı-lacivertlilerin dağıldığı dakikalarda Timsah’ın farkı ikiye çıkaramaması yeşil beyazlıların işini zorlaştırdı.
Ersun Yanal’ın Mehmet Topal ve Cristian yerine Webo ile Emre’yi oyuna göndermesi orta alana dinamizm, hücum bölgesine hareketlilik kazandırdı. Webo ile kazanılan gol değişimin yansımasıydı. Daum’un Şener ve Yasin hamlesi biraz geç oldu. Sonuçta oyunun son çeyreğinde kontrolden çıkan maçta iki takım da galip gelebilirdi. Emenike ve Webo’nun duran toptan kafa ile attıkları goller, Fenerbahçe’nin iyi oynamadığı oyunda piyango gibiydi. Batalla’nın beraberlik golü Timsah adına oyunu sonlandırmaya yetmedi.
Egemen ile bitirici darbe geldi ve yeşil beyazlılar iyi oynadıkları oyunda sıfır çekti.