Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlk 45 dakika içinde yeşil - beyazlılarda savunmadan çıkan birinci topları alma görevi sadece Belluschi’de olunca Bursaspor, ikinci bölgede organize olmakta zorlandı. Batalla’nın Pinto’nun yanına 2. santrfor gibi yerleşmesi, Edu’nun savunmanın içinde kalması Timsah’ın orta alan etkisini adeta yok etti. Oyunun hemen başında Belluschi ile kazanılan penaltıyı da Pinto’nun kaçırması yeşil beyazlıların maç ritmini bozdu. Ayrıca Pinto’nun hücumda statik kalması topun Timsah adına üçüncü bölgede olmasını engelledi.
Bu durum Bursalı oyuncuların bölgeler arası geçişlerini de tıkadı. Bursaspor’un ilk 45 dakika içinde kaçan penaltı dışında sadece Belluschi’nin kafa şutu ile Sivas kalecisi Borjan’ı rahatsız etmesi Atatürk Stadı’nda görmeye alıştığımız bir durum değildi.
Oyunun ikinci yarısında Bursasporlu oyuncuların kazanma isteği ve arzusu vardı. İlk yarı birbirinden uzak olan yeşil-beyazlılar birbirlerine yakınlaşmanın sonucunda önce topa sahip oldular ardından hücum aksiyonları yaptılar ve sayısız gol pozisyonu buldular. Bu girişimlerden birinde yine Batalla kurnazca rakip savunmanın içine girerek golü bulması Timsah’ta harcanan enerjinin karşılığı oldu diyebiliriz. Sonuçta Bursaspor zirve yolunda kazandığı en önemli maçmardan birini oynadı ve yarışın içinde kaldı.