Fenerbahçe Ersun Yanal: Fenerbahçe'nin oyuncu kalitesi belli!

Ersun Yanal: Fenerbahçe'nin oyuncu kalitesi belli!

18.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertlilerin Rizespor'u deplasmanda 3-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

Ersun Yanal: Fenerbahçenin oyuncu kalitesi belli

Süper Lig'in 26'ncı haftasında Fenerbahçe, Rizespor deplasmanında geriye düştüğü maçta sahadan 3-1 galip ayrıldı. Sarı-lacivetlilerin maç fazlasıyla yeniden zirveyi devraldığı gecenin ardından Ersun Yanal değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Alanyaspor maçındaki puan kaybı nedeniyle Fenerbahçe'nin gerginliğinin sahaya yansıdığını belirten Ersun Yanal, "Fenerbahçe'nin kayıplarına bakarsak Samsunspor maçından sonra arkasından da Alanyaspor maçıyla kaybedilen puanlar Fenerbahçe'yi çok gerdi. Fenerbahçe bu fikstür psikolojisini doğru geçirmek zorunda. Bu gerilim Fenerbahçe oyununa çok net yansıyor. Szymanski, Tadic, Dzeko performansları, Cengiz ve İrfan Can'ın performansları Fenerbahçe'nin kazanma karakterlerine etki ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin gerginlik ve stresi yönetmesi gerektiğini vurgulayan Ersun Yanal, "Fenerbahçe son 13 sezonda bir şampiyonluk kazandı. 9 sezondur olamıyor. Galatasaray bu süreçte 4 kez şampiyon olmuş. Bu gerginlik ve stresi yönetebilmek Fenerbahçe'nin işi olmalı. Bunu sahaya yansıttığında kazanma arzusuna dönüştürebildiklerinde rakipleriyle kıyas bile edilmeyecek bir kadroya sahip" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mert Hakan Yandaş ve Serdar Dursun tercihlerine değinen Ersun Yanal, "Bu kadro bugün karakter koydu. Oyunu sonradan giren kimsenin tahmin bile etmeyeceği oyuncularla sahaya karakter koyarak kazanan Fenerbahçe oldu. Maç öncesi Mert Hakan Yandaş ve Serdar Dursun desek acaba oyuna girerler mi diye düşünürdük. Girip maçı çözen isimler oldular" diye konuştu.

İsmail Kartal ve ekibinin kaybedecek hiçbir şeyi olmadığını belirten Ersun Yanal, "Burada kaybedecek hiçbir şey yok. Fenerbahçe'nin oyuncu kalitesi belli. Bir karakter ortaya koyup bu süreci doğru yönetmeye ihtiyaç var. Ve bu süreçte teknik direktör bugün yaptığı gibi bu karakteri ortaya koyarsa, kendi oyuncuları ile o karakteri ortaya koymuş ve kaybedecek hiçbir şeyi olmamış olur" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin kendisine odaklanması gerektiğini vurgulayan Ersun Yanal, "Teknik direktörler çok şey dinler. Medyayı dinler, yöneticiyi dinler. Kafan o kadar karışır ki... Halbuki kendi başına kalıp kendi kokunu ve hissini dinleyip sahaya koyduğunda kazanmaya başlarsın. Fenerbahçe'nin böyle bir sürece ihtiyacı var. Bu süreç umudunu kaybetmeyen ve tam tersi umudu olan bir takımı sakince yönetmeye ihtiyaç var demektir" dedi.

Sarı-lacivertlilerin sakinliğe ihtiyacı olduğunu belirten Ersun Yanal, "Fenerbahçe'nin sakinliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu sakinlik Fenerbahçe'ye şampiyonluk getirecektir" diye konuştu.

Ersun Yanal son olarak şu sözleri dile getirdi: "Bugün ikinci yarıda bu tepkiyi gösterebilen bir takımın daha önce de sezon başında bu tepkileri göstermiş bir takımın bu stresi doğru yönettiğinde çok önemli silahları olduğunu ve bunları da istediği gibi kullanabileceğini çok açık göstergesidir."