Diğer Eşref ‘Apak’dı, karardı!

Eşref ‘Apak’dı, karardı!

28.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk atletizminin üstüne kâbus gibi çöken doping skandallarının patlayan son bombası yıkıcı oldu. Olimpiyat madalyalı Eşref Apak da kara listeye girerken, 2. dalgada adı geçen 8 milli sporcu Akdeniz Oyunları’nın kadrosundan çıkarıldı

Eşref ‘Apak’dı, karardı

Atletizme büyük darbe vuran ve pisti yangın yerine çeviren doping skandallarında dün patlayan son bomba oldukça sarsıcı oldu. Atina Olimpiyat Oyunları’ndaki gururumuz Eşref Apak’ın da aralarında bulunduğu 8 milli atletin daha doping yaptığı ortaya çıktı.
Köln Doping Merkezi’nden federasyona yollanan numune sonuçlarının 2. bölümünde Apak’ın yanı sıra milli çekiçci Fatih Eryıldırım, Yeliz Kurt, Narin Sağlam ve Elif Yıldırım’ın yanı sıra genç milli takımdan Furkan Şen, Ebru Yurttaş ve Bekir Samet Erdem’in de isimleri yer aldı.
Özellikle Atina 2004 Olimpiyat Oyunları’nda erkekler çekiç atma branşında ilk üç sırada yer alan sporculardan 2. ve 3.’nün dopingli çıkmasıyla gümüş madalyaya kadar yükselen Apak’ın listede yer alması camiada tam bir şok etkisi yarattı.
İzmir’de yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılmayan ancak WADA (Dünya Anti Doping Ajansı)’nın sporcu takip formunu imzaladığı için evine yapılan baskınla numunesi alınan milli atlet, dopingli sporcular listesine girince Atletizm Federasyonu tarafından diğer sporcular gibi apar topar Akdeniz Oyunları’ndan çıkarıldı.
Bilindiği gibi 1-2 Haziran tarihlerinde İzmir’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda alınan ve Köln’e gönderilen numunelerin ilk grup sonuçları Avrupa Takımlar Şampiyonası için Londra’ya giden sporcuları vurmuş, aralarında Kıvılcım Kaya, Esen Kızıldağ, Emel Güngör, Tuğçe Şahutoğlu, Dilek Esmer, Batuhan Buğra Eruygun ve Hasan Birinci gibi gelecek için büyük umut vaadeden atletlerin de bulunduğu 20 atletin sonuçlarının pozitif çıktığı açıklanmıştı. Ayrıca yine bu yarış için giden rekortmen atlet Binnaz Uslu hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.
Pistin üstüne bir kâbus gibi çöken ve nefes almasına fırsat vermeyen bu doping skandallarının Köln’den gelecek yeni sonuçlarla süreceği ve işin acı yanı bir çok yıldız ve genç atletin de bu listede yer alacağı söyleniyor.
Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki madalya tablosuna göre başarılı branşlar sıralamasında zirvede yer alan Atletizm Federasyonu, Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt’ın ardından çorap söküğü gibi gelen doping skandallarıyla dağılma noktasına geldi.
Federasyon sallantıda
Başkan Mehmet Terzi’nin oyunlar sonrasında yapacağı yönetim kurulu toplantısını beklemeyen asbaşkanlardan Ekrem Ay görevinden istifa etti. Terzi’nin istifasını kabul etmeyip işleme koydurmadığı Enka Spor Koordinatörü de olan Ekrem Ay’ı geri döndürme çabaları sonuç vermedi. Yapılacak bu ilk toplantıda yönetim kurulunda görev alan bir çok ismin yaşanan doping skandalına tepi göstermek için görevi bırakacağı konuşuluyor.