Turkish Airlines Euroleague Euroleague'de Jan Vesely ilk kez Fenerbahçe Beko'ya rakip! İtiraf geldi

Euroleague'de Jan Vesely ilk kez Fenerbahçe Beko'ya rakip! İtiraf geldi

09.03.2023 - 19:26 | Son Güncellenme:

Sezon başından Fenerbahçe Beko'dan Barcelona’ya transfer olan Jan Vesely, Euroleague karşılaşması öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Euroleaguede Jan Vesely ilk kez Fenerbahçe Bekoya rakip İtiraf geldi

Turkish Airlines EuroLeague’de yaz döneminde temsilcimiz Fenerbahçe Beko’dan Barcelona’ya transfer olan Jan Vesely, geçtiğimiz günlerde EuroLeague’deki 300. maçına çıkarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Haberin Devamı

Bu sezon 26 maçta görev alan ve bunların 11’ine ilk 5 başlayan Vesely, 8.4 sayı – 3.6 ribaund – 1.4 asist ortalamalarıyla oynuyor. Bir zamanlar Avrupa’yı domine eden halinden uzaklaşan Vesely, Barcelona’nın güncel durumunu değerlendirdi:

“İyi gidiyoruz diyebilirim. Hala geliştirebileceğimiz çok şey var. Birçok şeyi daha iyi yapabiliriz. Umarım normal sezonun sonuna kadar bütün bunları düzeltebiliriz. Harika olmak, playofflara hazır olmak için umarım elimizdeki bütün silahlarla yeni bir başlangıç yapar ve farklı bir mantaliteyle oynarız.”

Euroleaguede Jan Vesely ilk kez Fenerbahçe Bekoya rakip İtiraf geldi

FENERBAHÇE'YE KARŞI İLK KEZ DEPLASMANDA RAKİP
Sekiz sezon boyunca ülkemizde Fenerbahçe forması giyen Vesely, bu yaz Barcelona’nın yolunu tutarken duygusal bir veda yaşamıştı. Yıldız uzun, bu cuma akşamı Barcelona formasıyla ilk kez Ülker Arena’ya konuk olacak. Ayrılıktan sonra ilk kez Fenerbahçe’ye rakip olacak Vesely’nin duygu yoğunluğu yüksek maç öncesi düşünceleri şu şekilde:

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE TARAFTARI HEP TAKIMI İLERİ İTTİ"
“Ne bekleyeceğimi bilmiyorum, hiçbir fikrim yok. Şu anda onlara rakibim ve tabii ki maçı kazanmak için elimden geleni yapacağım fakat ne bekleyeceğim konusunda hiçbir fikrim yok. Duygu yoğunluğu çok yüksek olacak. Daha önce hiç o salonda rakip olarak bulunmadım fakat oynaması zor bir salon olduğunu biliyorum. Sekiz sezon boyunca o salonda ev sahibi olmak harika bir histi. Taraftarlar her zaman inanılmaz atmosfer oluşturdu, takımı ileri itti. Şimdiden biletlerin tükendiğini biliyorum. Bir kez daha muhteşem bir atmosfer olacak.

Euroleaguede Jan Vesely ilk kez Fenerbahçe Bekoya rakip İtiraf geldi

"KARİYERİMDEKİ EN ÖZEL MAÇLARDAN BİRİ OLACAK"
Şu anda hislerim karışık. Cuma günü ne bekleyeceğimi bilmiyorum. Evime döneceğim için çok heyecanlıyım, cuma gününü sabırsızlıkla bekliyorum. Sadece basketbolla alakalı değil, hayatımdaki en önemli şeyleri İstanbul’dayken, Fenerbahçe’deyken yaşadım. Cuma günü döneceğim için çok heyecanlıyım. Kariyerimdeki en zor ve en özel maçlardan biri olacak.”

FENERBAHÇE MACCABI'YE YENİLDİ
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 27. haftasında İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımına konuk oldu. Menora Mivtachim Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 78-74 kazandı. İki takım arasında oynanan ilk karşılaşmayı sarı-lacivertli takım, 86-71 kazanmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague’de 16-10’luk derecesi ile 5.sırada bulunuyor. Sarı lacivertliler, çift maç haftasının ikinci ayağında cuma günü saat 20.45’te sahasında Barcelona’yı konuk edecek.