Turkish Airlines Euroleague EuroLeague'de tarihi 'Dubai' oylaması! İşte kasaya girecek rakam

EuroLeague'de tarihi 'Dubai' oylaması! İşte kasaya girecek rakam

07.03.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

EuroLeague'de sezon tüm heyecanla sürerken yönetimi tarihi bir oylama bekliyor. Bir Dubai takımının EuroLeague'e katılımıyla ilgili görüşmeler sürüyor. Bu ay yapılacak toplantıda olumlu sonuç çıkması halinde kasaya girecek rakam belli oldu.

EuroLeaguede tarihi Dubai oylaması İşte kasaya girecek rakam

EuroLeague'de normal sezonun sonuna yaklaşılırken play-off için takımlar kıyasıya rekabetini sürdürüyor. EuroLeague yönetiminin ilgilendiği bir başka konusu ise Dubai. Uzun süredir konuşulan bir Dubai ekibinin lige katılması seçeneği artık masada. Oylamadan olumlu sonuç çıkması halinde EuroLeague'in kasaına girecek rakam belli oldu.

Haberin Devamı

DUBAI EKİBİ, EUROLEAGUE'E DOĞRU
Son 1 yıldır EuroLeague’e bir Dubai ekibinin olası katılımına dair görüşmeler sürüyor. Hatta geçtiğimiz aylarda EuroLeague’in 13 hissedar kulübünün (Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, Barcelona, Real Madrid, Maccabi, Panathinaikos, Olympiakos, Zalgiris, Bayern Münih, CSKA Moskova, Baskonia, Olimpia Milano, ASVEL) yetkilileri, Dubai’ye giderek yetkililerle görüşmüş ve Dubai Basketbol Kulübü’nün lige katılımına dair istişarelerde bulunmuşlardı.

MART AYINDA OYLAMA YAPILACAK
Bir süredir devam eden görüşmelerin ardından EuroLeague basketbolu, tarihinin en kritik kararlarından birini almak üzere. İspanya kaynaklı Mundo Deportivo’nun haberine göre EuroLeague, Mart ayı içerisinde yapılacak bir oylamayla birlikte lige Dubai Basketbol Kulübü’nün katılımı hakkında olumlu veya olumsuz bir karara varacak.

Haberin Devamı

EuroLeaguede tarihi Dubai oylaması İşte kasaya girecek rakam

150 MİLYON EUROLUK KAYNAK
Eğer yapılacak oylamanın sonucunda Dubai katılımına dair pozitif bir karar çıkarsa bu durum, EuroLeague’e minimum 150 milyon euroluk bir katkı yapacak.

2 FINAL FOUR EV SAHİPLİĞİ ŞARTI
Bu 150 milyon euroyla birlikte hem ligde bir Dubai ekibi yer alacak, hem de 2029 yılına kadar en az 2 Final Four organizasyonu Dubai’de düzenlenecek. EuroLeague’in hissedarları olan 13 kulüp, Mart ayı içerisinde bir araya gelecekler. Yapılacak görüşmede konuşulacak tek konu ise Dubai faktörü olacak.

EuroLeaguede tarihi Dubai oylaması İşte kasaya girecek rakam

DJOKOVIC'İN ABİSİ ARACILIK EDİYOR
Dubai Basketbol Kulübü’nün sahibi Abdullah All Nabbodah, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük zenginlerinden biri. All Nabbodah ile yürütülen görüşmelere Boşnak iş adamı Dejan Kamenjasevic ve Novak Djokovic’in abisi Djordje Djokovic aracılık ediyor.

EuroLeaguede tarihi Dubai oylaması İşte kasaya girecek rakam

HEDEFTE BÜYÜK YILDIZLAR VAR
Mundo Deportivo‘nun Aralık ayındaki haberine göre Dubai, kısa sürede bir süper takım oluşturmak için çalışıyor böylece organizasyondaki yöneticilerin en büyük çekincesi ise rekabetin ortadan kalkması. Dubai projesindeki insanlar Avrupa’nın en önemli menajerleriyle iletişime geçti. Onların isteği diğer takımların rotasyonunda geride kalan oyunculardan bir takım değil, daha ileriyi hedefliyorlar. Hedeflerinde sadece büyük yıldızlar ve yüksek maaşlı oyuncular var.

Haberin Devamı

BÜTÇE 40 MİLYON EURO
Bütçeleri de EuroLeague’de sadece Real Madrid ve Barcelona’nın ulaşabildiği bir rakam: 40 milyon avro. Dubai’den bir takımın EuroLeague’e katılması kesinleşirse Avrupa basketbolundaki güç dengesi de tamamıyla değişebilir. Sözleşmesi biten oyuncuları takımda tutmak, kulüpler için çok zor olabilir.

EuroLeaguede tarihi Dubai oylaması İşte kasaya girecek rakam

HEDEFTE MICIC VE LARKIN
Dubai, transfer hamlelerinde Anadolu Efes'ten yakından tanıdığımız iki isim Vasilije Micic ve Shane Larkin hedefte bulunuyor. Listedeki diğer isimler ise; Walter Tavares, Nikola Mirotic, Mike James veya Kostas Sloukas.

Efes'in yıldızı Larkin Haziran ayında 2 yıllık yeni sözleşmeye imza atmıştı. Aynı zamanda 12 Dev adam'ın oyun kurucu olan Larkin'in sözleşmesinde NBA çıkış maddesi bulunuyor. Anadolu Efes ile üst üste iki sezon şampiyonluğa ulaşan ve MVP ödülünün sahibi olan Vasilije Micic ise NBA iddialarına rağmen takımda kalmıştı.

COĞRAFİ OLARAK DEZAVANTAJLI
Dubai, diğer takımlara göre coğrafi olarak çok uzakta kalıyor. Madrid’ten Dubai’ye uçmak sekiz saatten fazla sürüyor.

Haberin Devamı