Dünyadan Futbol Fatih Terim'den Ivan Bebek'e tepki! 'Orta hakemi çağırmıyorsun'

Fatih Terim'den Ivan Bebek'e tepki! 'Orta hakemi çağırmıyorsun'

15.01.2024 - 00:40 | Son Güncellenme:

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, AEK ile 2-2 berabere kaldıkları maçtan sonra VAR hakemi Ivan Bebek'e patladı.

Fatih Terimden Ivan Bebeke tepki Orta hakemi çağırmıyorsun

Yunanistan Süper Ligi'nin 18'inci haftasında AEK ile karşı karşıya gelen Panathinaikos, sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Zorlu karşılaşmanın 90+6'ncı dakikasında AEK lehine verilen penaltı kararı Fatih Terim'in tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, Ivan Bebek'in kararlarına sert çıkarken maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında çarpıcı ifadeler kullandı.

Lehlerine penaltı bekledikleri pozisyonda Ivan Bebek'in orta hakemi kenara çağırmamasına tepki gösteren Fatih Terim, "Verbic'e yapılanı kast ediyorsanız penaltı. Ivan Bebek'e sormak lazım, VAR'dasın ve orta hakemi çağırmıyorsun! Diğerine gelince, penaltı. Ancak, bunun üzerinde durmayacağım fazla. Oyuncularımın bir sebebe, bir bahaneye sığınmamasını istiyorum. 2-1'den sonra bu oyunu kazanıp dönmemiz gerekirdi. Oradan sonra penaltıymış değilmiş konuşuruz ama Panathinaikos bugün kazanmayı hak etmiştir. Maalesef berabere kaldık. Bunun için çok üzgünüm. Tamam, Verbic'e yapılan yüzde 100 penaltı ama hatayı kendimizde aramalıyız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Takımın tecrübeli kalecisi Alberto Brignoli'nin ayrılığı ile ilgili soruya Fatih Terim, "Zaten süreç ben gelmeden önce başlamış. Ekim aylarında falan... Ayrıca başkanımız ve sportif direktörümüz, gerekeni yapmışlardır. Futbolda gelmelere gitmelere alışmalıyız. O yüzden bu tip olayları böyle bir krizmiş şekline getirmemek lazım. Sonuçta Alberto Brignoli, Panathinaikos'a, kulübümüze hizmet etmiştir. Kendisine hizmetleri için teşekkür edip başarılar dilemek gerekir. Koskoca bir Panathinaikos kulübüyüz. Ben de dahil gidenler olacak. Ancak gerekenler yapılmıştır" cevabını verdi.

Panathinaikos'un herkesi yenmesi gerektiğini dile getiren Fatih Terim, "Hak veriyorum size ama ben şu fikirdeyim, bana flaş röportajda da sordular. 'Üzgünüm, kazanamadığımız için üzgünüm' dedim. Bu da öyle bir şey. Her şeyi, herkesi yenebilmeliyiz. Buna karşı koyabilmeliyiz sahada. O son dakikalarda oradan bir iki oyuncumuzun çıkıp pas yapması, liderlik yapması... Panathinaikos böyle olmalı" ifadelerini kullanmalı.

Şampiyon gibi düşünmeleri gerektiğini vurgulayan Fatih Terim, "Muhakkak ki yüzde 100 penaltı, bunun başka bir tarifi yok. Ancak, buralarda kalmamalıyız. Onlara rağmen oynamalıyız. Şampiyon gibi oynamalıyız. Şampiyon gibi düşünmeliyiz. Şampiyon gibi davranmalıyız. Ben bunu ilerletmeye çalışıyorum takımımda. Size hak vermekle birlikte ama oyuncularıma bu hakkı vermek istemiyorum. Oyunlarını tebrik ediyorum, galibiyetle dönemediğimiz için bu konuyu yarın konuşacağız" açıklamasını yaptı.