Galatasaray Fatih Terim'e resmi davet! Efsaneler arasına girecek

Fatih Terim'e resmi davet! Efsaneler arasına girecek

30.09.2022 - 09:01 | Son Güncellenme:

Milli Takım ve Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim efsaneler arasına girecek. Dünyaca ünlü organizasyondan Terim'e davet giderken gala gecesi 21 Aralık'ta Monaco'da düzenlenecek.

Fatih Terime resmi davet Efsaneler arasına girecek

Görevden ayrıldıktan sonra yazı Bodrum'da geçiren ve sessizliğe bürünen Fatih Terim'e müjdeli haber geldi. Terim dünyaca ünlü efsaneler arasına adını yazdıracak.

Haberin Devamı

NAMAĞLUP GRUPTAN LİDER ÇIKTI
Galatasaray Terim yönetiminde Marsilya, Lokomotiv Moskova ve Lazio'nun bulunduğu gruptan namağlup lider olarak son 16 turuna çıkmayı başardı. Temsilcimiz son 16 turunda Domenech Torrent yönetiminde Barcelona'ya 0-0, 1-2'lik skorlarla elenmişti.

4 DÖNEM GÖREV YAPTI
Galatasaray'ın başında 4 dönem (1996-2000/2002-2004/2011-2013/2017-2021) görev yapan Fatih Terim, teknik adam olarak kırılması güç rekorlara imza attı. Sarı-kırmızılı ekibin başında toplam 20 kupa sevinci yaşayan Terim, Türk futbol tarihinin Avrupa'da kazanılan ilk başarısı olan UEFA Kupası şampiyonluğunun da en önemli mimarlarından biri oldu.

Fatih Terime resmi davet Efsaneler arasına girecek

FIORENTINA'DAN TERİM PAYLAŞIMI
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Başakşehir'e konuk olan Fiorentina'dan Fatih Terim paylaşımı gelmmişti. Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan maç öncesinde Fatih Terim, Fiorentina CEO'su Joe Barone, Sportif Direktörü Daniele Pradè ve İletişim Direktörü Alessandro Ferrari ile tekne turuna çıktı.

Haberin Devamı

GOLDENFOOT'TAN ÖDÜL
Türk Milli Takımı ve Galatasaray 'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, dünyanın en prestijli spor ödüllerinden biri olarak gösterilen GoldenFoot'ta efsaneler arasına ismini yazdıracak. 2003'ten bu yana dünya futboluna önemli katkılar sağlamış ve markalaşmış isimlere verilen ödül bu sezon Fatih Terim'e de takdim edilecek.

RESMİ DAVET GÖNDERDİLER
Her yıl Monaco'da düzenlenen ödül töreninde efsanelerin gala gecesine katılarak ayak izlerini killi bir zemine basarak, futbola kattıkları değeri somutlaştırdıkları organizasyonda bu sezon Terim de boy gösterecek. Terim'e resmi davetin birkaç gün önce gönderildiği öğrenildi. 2003'ten bu yana düzenlenen organizasyonun bu sezon 20. kez düzenlenecek gala gecesi 21 Aralık'ta Monaco'da tertiplenecek.

BECKENBAUER, PELE, MARADONA...
Fatih Terim, daha önceki efsaneler gibi ayak izini bıraktıktan sonra kısa bir de konuşma yapacak. Aralarında futbol dünyasının tanıdığı çok önemli isimlerin olduğu jüri tarafından belirlenen isimler, ödül töreninden bir yıl sonra yine Monaco'ya giderek, ayak izlerinin konumlandırıldığı bulvarı geziyor. Bugüne dek bu prestijli ödülü alanlar arasında Franz Beckenbauer,Di Stefano, George Best, Eric Cantona,Dassaev Puskas, Marcelo Lippi, Pele, Zidane ve Maradona gibi dünya futbolunun marka isimleri yer alıyor. Goldenfoot ödülleri futbolun efsanelerini yanı sıra halen aktif futbol yaşamını sürdüren ve en az 28 yaşındaki oyunculara da veriliyor.

Haberin Devamı

8 LİG ŞAMPİYONLUĞU VAR
Terim yönetiminde Galatasaray, UEFA Kupası'nı kaldırarak Avrupa'da en önemli başarısını elde ederken, 8 lig, 3 TSYD Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 3 kez de Süper Kupa şampiyonluğu kazandı. Fatih Terim, Galatasaray'ın başında 8 kez lig şampiyonluğu yaşayarak, bu alanda önemli bir rekorun da sahibi oldu. 8 lig, 3 TSYD Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 3 kez de Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

BELÖZOĞLU'NDAN İTALYANCA TERİM CEVABI
İtalyan basınından gelen Fatih Terim soru sonrası Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu İtalyanca cevap verdi. Belözoğlu: "Fatih Terim çok değerli bir antrenör. Fatih Terim, Türk futbolu için gelmiş geçmiş en büyük teknik adam. O İtalya'da Fieorentina'yı çalıştırırken Türkiye'de herkes orayı utmayı başladı. Galatasaray'da benim antrenörlüğümü yaptı.Herkes onun gibi olmak ister, kendisini çok severim." ifadelerini kullandı

Haberin Devamı