Fenerbahçe Fenerbahçe 4 transfer için anlaştı! Arda Güler sonrası yeni rota Gençlerbirliği

Fenerbahçe 4 transfer için anlaştı! Arda Güler sonrası yeni rota Gençlerbirliği

10.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de büyük bir altyapı hamlesi geldi. Sarı-lacivertliler, Başkent ekibi Gençlerbirliği ile yapılan pazarlıklar sonucunda 4 genç yıldızın transferi için anlaşmaya vardı. Fenerbahçe'nin Arda Güler için Gençlerbirliği'ne ödeyeceği bedel netlik kazandı.

Fenerbahçe 4 transfer için anlaştı Arda Güler sonrası yeni rota Gençlerbirliği

Süper Lig devlerinden Fenerbahçe, 2022 Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada boş durmadı. Sarı-lacivertliler, Arda Güler'in bonservisinin yüzde 20'si için Gençlerbirliği ile yapılan pazarlıklarda flaş bir hamlede bulundu. Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nin altyapısında forma giyen 4 genç oyuncu için Başkent ekibiyle anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

17 yaşındaki Arda Güler'i 2018-2019 sezonu devre arasında kadrosuna katan Fenerbahçe'de genç yetenek gösterdiği performansla kısa süre içerisinde A takıma kadar yükselme başarısı gösterdi. Genç oyuncu sarı-lacivertlilerde A takımda gösterdiği performansla da Avrupa devlerinin radarına girdi. Fenerbahçe, Arda Güler'in Gençlerbirliği'nde bulunan bonservisinin yüzde 20'sini almak için çalışmalarını hızlandırdı.

Fenerbahçe 4 transfer için anlaştı Arda Güler sonrası yeni rota Gençlerbirliği

DEV TAKAS

Sarı-lacivertliler ile Başkent ekibi arasında yapılan pazarlıklarda büyük bir yol alındığı ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin takas artı para şeklinde bir hamlede bulunduğu ve buna karşılık Gençlerbirliği'nden 4 oyuncuyu kadrosuna katmaya hazırlandığı aktarıldı.

Arda Güler bu sezon Fenerbahçe formasıyla 13 resmi müsabakada süre aldı. 17 yaşındaki on numara bu karşılaşmalarda toplam 303 dakika sahada kaldı. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Arda Güler, 2022-2023 sezonunda şu ana kadar 3 gol ve 1 asist üretti.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın kadrosuna davet edilen ve 1 maçta oynama şansı yakalayan Arda Güler için Avrupa kulüpleri harekete geçti. Sarı-lacivertliler geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Arda Güler'in sözleşmesini 30 Haziran 2025'e kadar uzatma kararı aldı ve sözleşmesine serbest kalma bedeli maddesini dahil etti.

Fenerbahçe 4 transfer için anlaştı Arda Güler sonrası yeni rota Gençlerbirliği

AVRUPA'NIN YAKIN TAKİBİNDE

17 yaşındaki on numara için Avrupa'dan dev kulüplerin harekete geçtiği kaydedildi. Arda Güler için şu ana kadar devreye giren bazı kulüplerin Barcelona, Manchester City, Olimpique Lyon, Paris Saint Germain, Liverpool, Borussia Dortmund, Napoli ve Arsenal olduğu yazıldı.

Vole'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Fenerbahçe, Arda Güler'in bonservisinin yüzde 20'lik bölümünü almak için Gençlerbirliği yapılan pazarlıklarda anlaşma sağladı. Sarı-lacivertlilerin, Başkent ekibinde yüzde 20'lik pay karşılığında 2 milyon 500 bin euro ödeyeceği kaydedildi. Öte yandan Gençlerbirliği'nin istediği oyuncuların takasta kullanılacağı aktarıldı.

Fenerbahçe 4 transfer için anlaştı Arda Güler sonrası yeni rota Gençlerbirliği

Gençlerbirliği'nin Fenerbahçe'den istediği oyuncular da belli oldu. Başkent temsilcisinin sarı-lacivertlilerde forma giyen şu isimlerle ilgilendiği kaydedildi:

Haberin Devamı

* Melih Bostan
* Mauricio Lemos
* Osman Ertuğrul Çetin
* Çağtay Kurukalıp
* Nazım Sangare
* Yiğit Efe Demir

Fenerbahçe'nin Arda Güler'in ardından Gençlerbirliği'nden 4 genç oyuncuyu daha kadrosuna katacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Gençlerbirliği altyapısında forma giyen Can Bartu, Utku Karakaya, Yiğit Evin ve Mahmut Ceyhun'un transferi için anlaşmaya vardığı vurgulandı.

Can Bartu kimdir?

3 Kasım 2008 Ankara doğumlu olan ve tam adı Can Bartu Çığır olan genç oyuncu, futbola Polatlı Gençlikgücü Spor'da başladı. 2020'de Başkent ekibine transfer olan henüz profesyonel olmayan Can Bartu'nun mevkisi sol bek.

Utku Karakaya kimdir?

31 Ocak 2008'de Karabük'te doğan Utku Karakaya, 5000 Evlerspor'da futbola başlamasının ardından 2019'da Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Henüz profesyonel olmayan Utku'nun mevkisi orta saha.

Yiğit Evin kimdir?

25 Ocak 2008'de Ankara'da dünyaya gelen Yiğit Evin, 2018'de futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı. Henüz profesyonel olmayan Yiğit'in mevkisi orta saha.

Haberin Devamı

Mahmut Ceyhun kimdir?

4 Mart 2008 Ankara doğumlu olan ve tam adı Mahmut Ceyhun Alyurt olan genç oyuncu, futbola Gençlerbirliği'nde başladı. Henüz profesyonel sözleşmesi bulunmayan Mahmut Ceyhun'un mevkisi orta saha.