Fenerbahçe Fenerbahçe’de 2 formaya 6 aday

Fenerbahçe’de 2 formaya 6 aday

01.02.2013 - 10:53 | Son Güncellenme:

Sarı lacivertli ekipte Emre Belözoğlu'nun yuvaya dönüşüyle birlikte orta alandaki forma rekabeti iyiden iyiye kızışacak. Kocaman’ın ön libero bölgesindeki tercihleri ise şimdiden merak ediliyor.

Fenerbahçe’de 2 formaya 6 aday

Burak Akın / Skorer Özel

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun transferiyle birlikte ön libero pozisyonunda görev alabilecek oyuncu sayısı 6'ya yükseldi. Sezon başı yaşadığı sorunların ardından La Liga'nın yolunu tutan fakat Atletico Madrid macerası yalnızca 8 ay süren Emre'nin takıma dönüşüyle beraber "ön libero" mevkiinde görev alabilecek oyuncu sayısı fazlalaşırken; teknik direktör Kocaman'ın bu bölgede hangi isimleri tercih edeceği merak konusu oldu.

Haberin Devamı

EN ŞANSLISI MEİRELES! YA DİĞERLERİ?..

4-2-3-1’den vazgeçmeyen Kocaman, herhangi bir sistem değişikliğine gitmediği takdirde orta alanda Mehmet Topal, Raul Meireles, Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin ve Salih Uçan gibi isimlerden ikisini kullanmak zorunda kalacak.

Sarı lacivertli ekipte forma için en ciddi aday olarak Meireles olarak göze çarparken, ‘Yeni transfer Emre’nin defansif özelliklerinin yanında adam eksiltip, takımı atağa kaldırma konusundaki becerisi, onu forma için şanslı adaylardan biri kılıyor. Sezonun ilk bölümünde bu konuda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de teknik patron Aykut Kocaman, açığı Emre Belözoğlu ile gidermek isteyecek. Tecrübeli futbolcunun Younes Belhanda transferinin olumsuz sonuçlanmasının ardından “10 numara” mevkiinde kullanılma ihtimali de var. Alex de Souza’nın takımdan ayrılmasıyla beraber daha çok bu pozisyonda görev alan ancak kendisinden beklenen skor üretkenliğini sağlayamayan Cristian Baroni ise yeniden "ön libero" bölgesine geçiş yapabilir.

Haberin Devamı

Kocaman'ın, Emre Belözoğlu ile yolların ayrılmasının ardından transfer edilmesini istediği Mehmet Topal’dan da vazgeçmediği de hesaba katılırsa, bu bölgede ciddi bir forma rekabeti yaşanacak. 10 sezondur Fenerbahçe formasını terleten Selçuk Şahin de bu forma savaşı içerisinde yer alacak isimlerden.
Ve tabii ki Salih Uçan...Forma şansı bulduğu maçlarda gösterdiği pozitif performansla şimdiden sarı lacivertli taraftarların gözdesi olan genç oyuncu, hocasından forma bekleyecek.

TOPAL DEFANSA MI?

Sezon başından bu yana oyunu savunmadan kurma konusunda sıkıntı yaşayan sarı lacivertlilerde Emre transferiyle birlikte Mehmet Topal’ın savunmanın ortasında görev yapma ihtimali de belirdi.

A Milli Takım ve Galatasaray formalarını giydiği dönem zaman zaman defansta görev yapan ve bu bölgede başarılı bir performans ortaya koyan Mehmet Topal’ın Yobo ile birlikte görev alması da gündemde.