Fenerbahçe Fenerbahçe maçından sonra dikkat çeken sözler: Bir de Batshuayi'yi ekleyin! Yaşasın rotasyon

Fenerbahçe maçından sonra dikkat çeken sözler: Bir de Batshuayi'yi ekleyin! Yaşasın rotasyon

04.09.2022 - 08:40 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe Kadıköy'de ağırladığı Kayserispor'u üstün bir oyundan sonra 2-0 mağlup etti. Yeni transfer Joao Pedro, başarılı futbolunu golle taçlandırdı. Spor yazarları karşılaşmanın değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçe maçından sonra dikkat çeken sözler: Bir de Batshuayiyi ekleyin Yaşasın rotasyon

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Kayserispor'u Kadıköy'de konuk etti. Rakibine 90 dakika boyunca büyük üstünlük kuran sarı-lacivertli ekip karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Ev sahibi ekibi 3 puana götüren golleri 37. dakikada yeni transfer Joao Pedro ve 50'de Joshua King kaydetti. Ferdi Kadıoğlu'nun bir topu direkten döndü. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 10'a yükseltirken, sarı-kırmızılı takım 6 puanda kaldı.   

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçından sonra dikkat çeken sözler: Bir de Batshuayiyi ekleyin Yaşasın rotasyon

Karşılaşmanın ardından spor yazarlarının görüşleri şöyle...

ROTASYON GENİŞLETEN GALİBİYET! - ERCAN GÜVEN (Milliyet)

"Geçen haftaki Konya kabusundan sonra Jorge Jesus’un “rotasyonlu değil müsait kadrosu” iki altı numara Crespo-Arao ile orta sahayı sert ve agresif hale getirmişti. King - Pedro forvetlerine on numara gibi servis yapacak, top tutacak İrfan Can sahadaydı.
Yani, önceki maçlara göre nispeten garantili bir takım vardı ama Valencia mecburiyetten olmak üzere yine altı futbolcu farklıydı son maçtan.
Allah korusun ama Covid salgını yeni bir pik yapsa ve UEFA “yedi futbolcu değiştirebilirsiniz” dese çoktan hazır Fenerbahçe!
Arao, Szalai ve Ferdi dışında oynayacak futbolcuyu kadrolar açıklanmadan tahmin etmenin lotaryadan farkı yok Fenerbahçe’de!. Kazandığı sürece sorun olmuyor ama bir yandan da rotasyonu büyütüyor bu galibiyetler.

Haberin Devamı

Neyse; Fenerbahçe istekli başladığı maçın ilk yarısında hemen her bölgede rakibinden üstündü, topa sahipti, pas hatalarını minimuma indiren, pozisyon bulan taraftı.
Bunun sebebi Crespo ile Arao’nun hatta Peres’in çok iyi olması, Pedro’nun rakip stoperler arasındaki gir-çıkları çok iyi yapıp defansın dengesini bozması, İrfan Can farkı kadar transfer yapamadan başlamak zorunda kaldığı sezonda iyi işler yapan Kayserispor’un kontratak oyununu bırakıp geriden oyun kurma sevdasıydı.

Fenerbahçe maçından sonra dikkat çeken sözler: Bir de Batshuayiyi ekleyin Yaşasın rotasyon

'YAPAMADIKLARI HALDE GERİDEN OYUN KURMAKTA ISRAR ETTİLER'

Yapamadığı halde ısrar etti Kayserispor geriden oyun kurmakta… Kaybettiği toplar Fenerbahçe’nin hücum yüzdesini arttırmaktan rakip kaleye yakın kalmasından başka işe yaramadı. Yani rakip mi kötüydü, Fenerbahçe mi iyi idi; tartışmalı.
Fenerbahçe 40 dakika çıkmasına bile izin vermedi Kayserispor’un. Presle, ikili mücadeleleri kazanarak, tempo yaparak sürekli rakip sahadaydı. Kayserispor savunması sağlam olmasa fark artardı ilk yarı. İlk kez on birde başlayan yeni transfer Pedro’nun golünde İrfan Can’ın topa dokunuşu, Arao’nun asisti üst üste katlanarak büyüyen üçlü uyumun resmiydi sanki. Ve bu uyuma 37 dakikada ulaşmıştı Fenerbahçe yetenekleri.
Fenerbahçe mi iyi yoksa Kayserispor mu kötüydü sorusunu asıl sorduran, Kayserispor’un gol yedikten sonra bilinen hızlı oyunundan bölümler sergilemesi, Mensah’ın sahneye çıkması ve Fenerbahçe’nin savunmaya çekilmesiydi. Rakip önde baskı yaptığında Fenerbahçe yine uzun toplara dönmek zorunda kaldı ilk yarının kalan dakikalarında.

Haberin Devamı

'ALTAY'DAN SIRA DIŞI REFLEKS'

İkinci yarı King’in şık golüyle başlayınca oyundan zevk alır hale geldi Fenerbahçe. Savunmanın kötü olduğunu unuttular bu arada. Rossi ve Mert Hakan girdikten sonra Osayi girmeden hemen önce Altay’ın eliyle-ayağıyla ve sıra dışı refleksiyle kurtardığı müthiş bir pozisyon verdiler Gustavo kanadından. Maçı kazanmak iyi de Kayserispor futbol oynadığı kısacık sürelerde bile zorlanan Fenerbahçe savunması kötü olmaya devam. Fenerbahçe Kayserispor maçıyla birlikte geçen hafta kaybettiği moralini, Pedro’yu, King’i kazandı Crespo’nun İrfan Can’ın, Ferdi’nin değerini anladı ki, bir de Batshuayi’yi ekleyin… Yaşasın rotasyon!"

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçından sonra dikkat çeken sözler: Bir de Batshuayiyi ekleyin Yaşasın rotasyon

HÜCUMDAKİ KALİTE - SENAD OK (MİLLİYET)

Tribünler dolu. Joao Pedro ilk kez 11’de. King de takıma geri döndü. Tüm bu detaylar ışığında sarı-lacivertlilerin önceki iç saha maçlarında olduğu gibi tempolu ve agresif bir başlangıç yapması bekleniyordu. Vitesi yükseltmeye çalışsa da Kayserispor başlangıçta direnmeyi başardı. Crespo’nun kaçırdığı net bir fırsat ile gole yaklaştı. Sahneye çıkan isim Pedro oldu. Kalitesi ile maçı değiştirdi. Başladığı atağı bitiren Pedro takımını klas bir vuruşla 37’de 1-0 öne geçirdi. Pedro’nun 11’e girişi ve King’in takıma dönüşü ile öndeki kalite arttı. 

2. golde de bu net şekilde görüldü. Pedro bıraktı. King zor bir açı olmasına rağmen topu 50’de köşeye gönderdi: 2-0 Arao iki golde de öne çıktı. İlk golde asisti yaparken ikinci golde topu savunmadan hücuma taşıyan isim oldu.Kayserispor 71’de ile kez tehlikeli bir atak geliştirdi. Burada Altay sahneye çıktı. İki kritik kurtarışla rakibine maça ortak olma şansı vermedi. 86’da Ferdi’nin dokunuşu direkten döndü. Sarı-lacivertliler kaliteli ayaklarıyla çok fazla zorlanmadan sonuca gitmeyi başardı.

Haberin Devamı

HATASI AZ, ARTISI FAZLA - MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

Çağdaş Atan, Fenerbahçe’nin orta saha merkezini baskılamak, kaptıklarıyla direkt driplingle gitmek üzerine bir yapı kurmuştu. Zaman zaman Fenerbahçe’nin stoperlerine de baskı yapmaya çalıştı ama temel planı buydu. Fenerbahçe’yi kanatlara yönlendirdi ve burayı da kalabalık tutmak istedi. Baskıdan da aynı driplingci oyuncularla çıkmak kolaylık olacaktı. Ama ne o baskıyı açabildiler ne de direkt akınları sorun çıkardı.

İlk yarıda tam 6 kez ofsayta düşünce planın bir tarafı hiç çalışmadı. Geçen hafta Konyaspor’un da ilk yarıda 8 kez ofsayta düştüğünü unutmamak lazım. Jesus bunu bildik bir ofsayt taktiğiyle yapmıyor. Ama 3’lü savunmanın pozisyon sadakatiyle ve disiplinle oynadığı kesin. Kayserispor 72. dakikaya kadar şut girişiminde bile bulunmadı. Konuk ve transfer tahtası kapalı takımın planı bir yönlü, favori olanın iki yönlü tutuyorsa biraz beceri her şeye yetiyor. İrfan-Arao- Pedro’nun goldeki toplam becerisi de kilidi açtı.

Fenerbahçe maçından sonra dikkat çeken sözler: Bir de Batshuayiyi ekleyin Yaşasın rotasyon

'PANİKTEN KURTULSALAR İYİ OLUR'

Crespo-Arao ikilisi solda Alioski olunca takımın harcı oldular. Atan’ın iyi planına rağmen rakibi kaleye yaklaştırmadılar. Ön taraf için de umut var. King-Pedro ikilisinin yeni forma heyecanıyla hafif bencillikleri ortadan kalktığında uyum ilginç olabilir. Fizik ve beceri anlamında birbirini tamamlayan özelliklere sahipler. Dün hatalar az, artılar fazlaydı. Oyuncular rotasyon sebebiyle az zamanda çok iş yapma paniğinden kurtulursa daha da iyi olur.

KAZANIRSA PROBLEM YOK! - FAİK ÇETİNER (FANATİK)

Jesus yine beklenen rotasyonunu yapmıştı. Konyaspor maçının bankoları (Lemos, Zajc, Lincoln, Emre Mor, Rossi) ve cezalı Valencia dışarda kalmış; Gustavo, Crespo, Alioski, İrfan Can, King ve Pedro formayı kapmıştı. Dolu tribünler önünde Kayserispor’un rakibine kafa tutup, tutamayacağını merak ediyorduk. Maç başladı, dakikalar geçti, sahada topu alan oynayan Fenerbahçe ile rakip kaleye gitmeyi aklına bile getirmeyen bir Kayserispor vardı. Düşünün ilk 45 dakikada tek şut atmayan, korner kullanmayan, bir takım izledik. Fenerbahçe’nin 3’lü defansını da teraziye çıkartamadık?

Oyunu sadece geriye paslarla oynayan Kayserispor 35 dakika dayanabildi. Yeni transfer Pedro’nun beceri dolu golü izlenmeye değerdi. Pedro demişken devam edelim. Hırslı, ayağına hakim, inatçı ve son top vuruş ustası. Çok can yakar. Oyunun ikinci bölümü de ilk bölümün kopyası gibiydi. Hele bu yarının başında şahsi becerisiyle King farkı ikiye çıkartınca maçta, ”Bundan sonra kaç gol olur?” diye tribün toto başladı.

Ardından da Jesus’un hamlelerini gördük. King yerini Rossi’ye, İrfan Can da Mert Hakan’a bıraktı. Sadece sahasında kapanmayı düşünen Kayserispor’un ilk atağını ve ilk şutunu son 15 dakikaya girerken izledik. Gole izin vermeyen ise mükemmel refleksler ile Altay oluyordu. Yabancı kuralına takılan Osayi de son bölümde oyuna dahil oldu. Zayıf rakibi karşısında zorlanmadan maçı kazanan Fenerbahçe için methiyeler düzecek değiliz. Zaten kazandın mı, 'No problem'. Şimdi bakalım Dinamo Kiev maçına ve Jesus’un sahaya süreceği 11’e.