Fenerbahçe Fenerbahçe maçında tartışma yaratan pozisyon! Eski hakem açıkladı: Gol iptal edilmeliydi

Fenerbahçe maçında tartışma yaratan pozisyon! Eski hakem açıkladı: Gol iptal edilmeliydi

08.02.2024 - 09:18 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Mücadele sonrası eski hakem Deniz Çoban, mücadeledeki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakem açıkladı: Gol iptal edilmeliydi

Türkiye Kupası Son 16 Turu maçında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, zorlu randevuda Batshuayi'nin attığı 2 golle mücadeleyi 2-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Eski hakem Deniz Çoban, Fanatik'teki yazısında maçtaki tartışmalı pozisyonları ve hakem kararlarını değerlendirdi.

Deniz Çoban'ın yazısı şu şekilde:

Maç genelinde hakem Burak Şeker’in faul ve diğer kararlarındaki standardı yüksekti ancak kritik kararlarında yanıldığı da oldu. Bazen VAR düzeltti, bazen de hatalı kritik karar vermek zorunda kaldı. 16. dakikada hakem önce güzel bir avantaj oynattı sonra Gaziantep ceza sahası içinde Furkan Soyalp, Mert Hakan’ı düşürdü. Hakem doğru bir penaltı düdüğü çaldı. 26’da Gaziantep atağında top ceza sahası içinde Oosterwolde’nin koluna temas etti. Hakem VAR yardımıyla doğru bir penaltıya hükmetti.

Penaltı tekrarlanmalıydı

Bu penaltının atılışı sırasında Serdar Aziz çok bariz şekilde topa vurulmadan ceza sahasına girmişti. Beraberinde Gaziantepli oyuncular da vardı elbet. Penaltı tekrarlanmalıydı. 31. dakikada Fenerbahçe, kornerden gelen topta, Batshuayi ile ikinci golünü attı. Kornerden top ortalandığında arka bölgede, topsuz alanda King, Mbakata’yı boynundan çekerek düşürüyor. Bu pozisyonda hakemin hücum faul kararı vererek golü iptal etmesi gerekirdi.

Yazarlar