Fenerbahçe Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

01.09.2023 - 16:04 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyerek grup aşamasına kalan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri gerçekleştirilen kura çekimiyle belli oldu. İşte detaylar...

Fenerbahçe ve Beşiktaşın UEFA Konferans Ligindeki rakipleri belli oldu

Temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyerek adını gruplara yazdırdı. Kadıköy'de Twente'yi 5-1'le geçen İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Hollanda'daki rövanşı da 1-0 kazandı. Dinamo Kiev'i 3-2 ve 1-0 mağlup etmeyi başaran Şenol Güneş'li Beşiktaş da gruplara kalmayı başardı.

Haberin Devamı

Galibiyetlerin ardından gözler temsilcilerimizin rakiplerinin belli olacağı kura çekimine çevrilmişti. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri gerçekleştirilen kura çekimiyle belli oldu

Fenerbahçe kuraya 1. torbadan dahil olurken, Beşiktaş ise 3. torbada yer aldı.

KONFERANS LİGİ GRUPLARI ŞU ŞEKİLDE:

A GRUBU: Lille, Bratislava, Ljubljana, Klaksvik

B GRUBU: Gent, Maccabi Tel Aviv, Zorya, Breidablik

C GRUBU: Dinamo Zagreb, Plzen, Astana, Ballkani

D GRUBU: Club Brugge, Bodo/Glimt, Beşiktaş, Lugano

E GRUBU: AZ Alkmaar, Aston Villa, L. Varşova, Zrinjski

F GRUBU: Ferençvaroş, Fiorentina, Genk, Cukaricki

G GRUBU: Frankfurt, PAOK, Helsinki, Aberdeen

H GRUBU: Fenerbahçe, Ludogorets, S. Trnava, Nordsjaelland

 

KONFERANS LİGİ FORMATI

Haberin Devamı

Avrupa Konferans Ligi'nde de takımlar, dörderli 8 grupta yer alacak. Aynı ülke takımları, aynı grupta bulunamayacak. Grup birincileri, adlarını doğrudan son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise Avrupa Ligi'nin grup üçüncüleriyle Avrupa Konferans Ligi Play-Off'larında yer alarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek.

HEYECAN 21 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

İki turnuvada da grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta sona erecek. Son olarak İspanya ekibi Sevilla'nın müzesine götürdüğü Avrupa Ligi'nin finali, 22 Mayıs 2024'te İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin ile aynı adı taşıyan statta oynanacak.

FİNAL YUNANİSTAN'DA

Geçen sezon İngiltere temsilcisi West Ham United'ın kazandığı Avrupa Konferans Ligi'nin final maçı ise 29 Mayıs 2024'te Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Ayasofya Stadı'nda yapılacak.