Futbol UEFA ülke puanında Türkiye'ye büyük müjde! İskoçya ile puan farkını açıyoruz

UEFA ülke puanında Türkiye'ye büyük müjde! İskoçya ile puan farkını açıyoruz

01.09.2023 - 07:20 | Son Güncellenme:

UEFA ülke puanında Türkiye'nin yükselişi bu hafta da devam etti. İskoçya'nın 5 temsilcisinden 3'ünün elenmesi sonrası gruplarda Türkiye'nin temsilci sayısı daha fazla olacak. Galatasaray'ın galibiyetiyle önüne geçtiğimiz İskoçya ile puan farkını açmaya başladık.

UEFA ülke puanında Türkiyeye büyük müjde İskoçya ile puan farkını açıyoruz

UEFA ülke puanında Türkiye'nin yükselişi devam ediyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray; UEFA Konferans Ligi'nde ise Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor aldıkları galibiyetlerle ülke puanında büyük katkıda bulundu. Günün en olumsuz olayı ise Adana Demirspor'un penaltı atışları sonucu Genk'e 5-4 mağlup olup UEFA Konferans Ligi'nden elenmesi oldu.

Haberin Devamı

Türkiye yoluna Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'la devam edecek. Türkiye'nin UEFA ülke sıralamasındaki en büyük rakiplerinden İskoçya'nın temsilci sayısı ise 2'ye düştü. Galatasaray'ın galibiyetiyle önüne geçtiğimiz İskoçya ile puan farkını açmaya başladık. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

GALATASARAY GALİBİYETİYLE İSKOÇYA'NIN ÖNÜNE GEÇTİK

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Molde'yi saf dışı bırakarak adını gruplara yazdıran Galatasaray, ülke puanına da önemli bir katkı sağladı.

Sarı kırmızılı temsilcimizin galibiyetinin ardından puanını 32.100'e çıkaran Türkiye, İskoçya'yı gerie bırakarak 9. sıraya yerleşti.

UEFA ülke puanında Türkiyeye büyük müjde İskoçya ile puan farkını açıyoruz

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE GRUPLARA KALDI

Haberin Devamı

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe rakiplerini 1-0'lık skorlarla mağlup ederek adlarını gruplara yazdırdılar. Fenerbahçe, Edin Dzeko'nun golüyle Twente'yi deplasmanda mağlup ederken Beşiktaş sahasında Aboubakar'ın müthiş golüyle Dinamo Kiev'e şans tanımadı. Beşiktaş ve Fenerbahçe aldıkları galibiyetlerle ülke puanına önemli katkıda bulundular. 

UEFA ülke puanında Türkiyeye büyük müjde İskoçya ile puan farkını açıyoruz

ADANA DEMİRSPOR'LA ÜZÜLDÜK

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden bir diğer temsilcimiz Adana Demirspor, 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın rövanşında Genk'i sahasında 1-0 mağlup etti. Uzatmalara giden maçta her iki 15 dakikalık sürede gol sesi çıkmadı ve zorlu mücadele penaltı atışlarına gitti. Genk penaltı atışları sonucunda temsilcimiz Adana Demirspor'u 5-4 mağlup etti ve temsilcimiz UEFA Konferans Ligi'ne veda etti. Adana Demirspor oynadığı ön eleme karşılaşmaları boyunca 3 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde ederek ülke puanına önemli katkıda bulundu.

UEFA ülke puanında Türkiyeye büyük müjde İskoçya ile puan farkını açıyoruz

İSKOÇYA'DAN BÜYÜK MÜJDE

Haberin Devamı

Ülke puanında geçtiğimiz hafta geçtiğimiz İskoçya'nın 5 temsilcisinden 3'ü elenerek Avrupa'ya veda etti. İskoçya'dan Celtic, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele edecek. Glasgow Rangers ise UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Diğer taraftan Hibernian, Hearts UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne play-off turunda veda etti. Aberdeen ise UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turunda veda etti ve İskoçya'dan sadece 2 temsilci kaldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ HEDEFİ

Türkiye, UEFA ülke puanında sezonu 10. sırada bitirmeyi başarırsa 2024/25 sezonu Süper Lig şampiyonu, 2025/26 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılabilecek.

İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum:

1- İngiltere: 89.178
2- İspanya: 75.989
3- İtalya: 71.712
4- Almanya: 69.767
5- Hollanda: 55.100
6- Fransa: 52.331
7- Portekiz: 48.316
8- Belçika: 38.600

9- TÜRKİYE: 32.600
10- İskoçya: 31.650
11- Avusturya: 30.000
12- İsviçre: 29.775
13- Sırbistan: 27.375
14: Danimarka: 26.950
15: Norveç: 26.625

UEFA ülke puanında Türkiyeye büyük müjde İskoçya ile puan farkını açıyoruz