Fenerbahçe Fenerbahçe'de beklenen son! Comolli...

Fenerbahçe'de beklenen son! Comolli...

17.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin belki de en tartışılan isimlerinden biri olan sportif direktör Damien Comolli ile yollar ayrıldı

Fenerbahçede beklenen son Comolli...

SENAD OK

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüpte işbaşı yaptığı ilk günden bu yana icraatları eleştiri toplayan Fransız idarecinin görevi sona erdi. Dün Başkan Ali Koç ile görüşen Comolli’nin istifa ettiği belirtildi ancak işin perde arkasında gönderildiği ortaya çıktı. Falette transferi sonrası yaşanan twitter olayı iplerin kopmasına zemin hazırlasa da vedaya giden yolun epey uzun bir geçmişe dayandığı bildirildi.

Fenerbahçe’de Damien Comolli dönemi sona erdi. 19 ay görevde kalan Fransız sportif direktörün dün Başkan Ali Koç ile yaptığı toplantı sonrası istifa ettiği açıklandı. Geldiği günden bu yana tartışılan Comolli’nin sonunu açtığı twitter hesabı hazırlasa da olayın geçmişi söz konusu. Eleştirilen Simon Falette transferinin kendisinin değil Ali Koç’un yaptığını sosyal medyadan açıklaması sonrası ipler koptu.

Kağıt üstünde
Resmi açıklama istifa yönünde olsa da kulislerde Comolli’nin gönderildiği de ifade ediliyor. Aslında Comolli özellikle sezon başından bu yana sadece kağıt üzerinde sportif direktörlük görevini yapıyordu. Birçok transferden haberi yoktu ya da sonradan haberi oluyordu. Bunun sebebi ise Başkan Ali Koç’un Comolli’nin bu alandaki çalışmalarını beğenmemesi ve Comolli önderliğinde kurulan takımın ilk altı ayda küme düşecek noktaya kadar gelmesi oldu.
Bu nedenle Başkan Koç ilk altı aydan sonra gerektiğinde Comolli’yi devreye alıyordu. Bu da daha çok bazı transfer pazarlıkları ya da kulübün tıkandığı bazı noktalar oluyordu.

Geri kalan tüm kritik işleri bizzat Başkan Koç kendisi ya da yönetimi ile yapıyordu. Fransız direktörün kaleci antrenörü dahil getirdiği birçok isim başarısız çıkması sonunda fatura Comolli’ye kesilmeye başlandı. Bu nedenle geri plana düşen Comolli yaşadığı sıkıntıları yakın çevresiyle ve hatta basın ile paylaştı.
Kötü yapılan işlerin kendisine ihale edildiğini iyi yaptığı işler ya da transferlerin gözükmediği ya da bunların yönetim tarafından sahiplendiğini anlatmaya başlamıştı.

Bu durumdan uzun süredir haberdar olan yönetim ve başkan Comolli’nin üzerini iyice çizdi. Artık tam olarak ne yaptığı belli olmayan ve sadece kağıt üzerinde bir görevi olan Comolli’nin yardımcısının da görevden alınması ile üzerindeki baskı iyice arttı ve işlevsiz hale geldi.

Sabır taştı
Son olarak attığı twit sonrası dün yapılan toplantıda ayrılık kararı çıktı. Fransız direktör sarı-lacivertli kulüpte 19 ay çalıştı. Aylık 100 bin euro maaş alan Comolli’nin kulübe maliyeti 1.9 Milyon euroyu buldu. Comolli’nin 1.5 yıl daha sözleşmesi vardı. 

Haberin Devamı

Tepki çeken oyuncular
Damien Comolli’nin transfer dönemlerinde getirdiği isimler özellikle taraftarlar tarafından çok tepki topladı. Frey, Slimani, Benzia, Ayew, Diego Reyes, Zajc gibi isimlerin tercihi, Slimani ve Ayew’e 7 milyon euroyu aşan maaş ile masrafların ödenmesi, Reyes ile Frey’deki ısrar, orta sahadaki şişikliğe rağmen 6 milyon euroya Zajc’ın transferi gibi konular herkesi düşündürdü.

Haberin Devamı

Samandıra’yı toparlayamadı
Sportif Direktör Damien Comolli sadece transferlerde başarısız olmadı. Fransız yönetici ayrıca takım için çok önemli olan Samandıra’yı da toparlayamadı.
Başkan Ali Koç’un Ersun Yanal-Volkan Ballı ikilisini göreve getirmesinin ana sebebi de buydu. Hem transferde hem de krizi idare etmede Comolli başarısız oldu.

Haberin Devamı

Resmi istifa açıklaması
Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada “12 Haziran 2018’de kulübümüzde sportif direktör olarak göreve başlayan Sayın Damien Comolli bugün itibarıyla görevinden istifa etmiştir. Görev aldığı dönem boyunca özverili çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyor, gelecek kariyerinde başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘Elensek de olur’
Sportif Direktör Comolli’nin geçen sezon Benfica maçı öncesi dönemin teknik direktör Phillip Cocu ile takıma yaptığı konuşmada tepki çekti.
Bu maç öncesi Fransız idarecinin, “Elensek de sorun değil Avrupa Ligi’ne devam edeceğiz” demesi ve henüz takımın Şampiyonlar Ligi’ne hazır olmadığını da ifade etmesi kulüp içinde tepki çekti.

Yazarlar