Fenerbahçe Fenerbahçe'de uyum problemi sona erdi! Savunma toparlandı

Fenerbahçe'de uyum problemi sona erdi! Savunma toparlandı

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de özellikle savunmada arka arkaya yaşanan sakatlıklar sıkıntı oluşturmuştu. Ancak Adana Demirspor karşısında, skor dışında plan tuttu. Samet-Oosterwolde ikilisinin uyumu, sarı-lacivertlilerin sorunlarına merhem oldu.

Fenerbahçede uyum problemi sona erdi Savunma toparlandı

Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal için savunma güvenliği çok önemli. Deneyimli teknik adam, kısa sürede bunu oturtmuştu. Ancak arka arkaya yaşanan sakatlıklar sonrası ciddi sıkıntılar yaşandı.

Haberin Devamı

Becao, Serdar, Djiku ve Peres gibi dört stoperin aynı anda sakatlanması, bunun yanı sıra, savunmanın öndeki ismi Fred’in sakat olması sebebiyle özellikle Trabzonspor maçında ciddi problemler yaşandı.

İlk kez birlikte oynayan Samet ve Oosterwolde ikilisi, Trabzonspor maçında büyük sıkıntılar yaşamıştı. Özellikle yenen ilk golde bu uyum problemi ortaya çıktı.

DJIKU DÖNÜYOR AMA...

Oosterwolde’nin stoper sıkıntısıyla birlikte bu bölgede oynamaya başlaması, ona ciddi bir pratik kazandırmaya başladı. Arka arkaya maçlara çıktı. Hafta içi yapılan çalışmaların da etkisiyle Samet ile birbirlerini daha iyi tanımaya başladılar.

Son Adana Demirspor maçında bu durum dikkat çekti. İkili ilk maçlarına göre birbirlerini daha iyi tamamlıyordu.

Haberin Devamı

Her ne kadar milli ara sonrası Djiku dönecek olsa da, sakatlıktan yeni çıkacak. Doğal olarak form tutması ve fiziksel açığını kapaması için zaman gerekecek.

Sakatlıktan dönüşlerde nüksetme durumları da yaşanabiliyor. Bu yüzden son maçta Samet ve Oosterwolde’nin uyumu sarı-lacivertliler için önemliydi.

UFAK DOKUNUŞLAR

Son maçta dört stoperi, altı ve sekiz numarasından yoksun çıkan Fenerbahçe, ideal kadrosundan uzaktaydı. Bu nedenle sistemde bazı küçük dokunuşlar oldu.

Sarı-lacivertliler yine her zaman olduğu gibi kendi oyununu oynamaya çalışsa da, bazı esneklikler de söz konusuydu. Bu da topla oynama oranlarına ve pas sayılarına yansıdı. Kadıköy ekibi, önceki maçlarda topa her zaman daha fazla sahip olan ve daha çok pas yapan taraftı. Bu sefer ise bu istatistikler rakibi lehineydi.

Buna rağmen, istediğini, skor dışında aldı. Daha az topla oynasa da daha fazla pozisyon ve fırsat yakalayan taraf Fenerbahçe oldu.

Rakibin iç sahada etkili olması sebebiyle belli noktalarda top rakibe bırakıldı ve kapılan toplarla ataklar geliştirildi.

Özellikle savunmadan topla çıkışlara da dikkat edildi. Burada hata yapılmamaya çalışıldı. Ve bu düşünce de başarılı oldu.

YENİ TRANSFER GÜNDEME GELDİ

Son haftalarda istenen sonuçların alınamaması, Fenerbahçe’de transfer gündemini oluşturdu. Özellikle stoper pozisyonu için arayışlar başladı.

Haberin Devamı

Peres sezonu kaparken, Becao ise ocak ayında dönecek. Futbolcu dönse bile form tutması zaman alacak. Savunmanın en önemli ismi olan Becao’nun boşluğunu doldurmak kolay değil... Bu yüzden yönetim her ihtimali düşünüyor.

Becao’nun dönüşünün uzaması ya da döndüğünde eski formuna ulaşamaması, sakatlığının nüksetme ihtimali gibi birçok konu masaya yatırıldı. İşi şansa bırakmak istemeyen yönetim, bunun için yerli ve yabancı stoper arayışını sürdürüyor.

Yazarlar