Fenerbahçe Fenerbahçe'den bir Brezilyalı transfer daha! Jorge Jesus onay verdi

Fenerbahçe'den bir Brezilyalı transfer daha! Jorge Jesus onay verdi

15.08.2022 - 18:38 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus'la birlikte transferde yeni bir ekol belirleyen Fenerbahçe rotasını Brezilya ve Portekiz'e çevirdi. Sarı-lacivertlilerde, Attila Szalai'nin takımdan ayrılma ihtimaline karşın gündeme bir Brezilyalı daha geldi. Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği tecrübeli savunmacıya Jorge Jesus'un onay verdiği belirtildi. İşte transfer haberinin detayları...

Fenerbahçeden bir Brezilyalı transfer daha Jorge Jesus onay verdi

Fenerbahçe'de kurmaylar transfer çalışmalarının son döneminde son kez atağa geçti. Sarı-lacivertlilerde Attila Szalai'nin ayrılma ihtimaline karşın gündeme tecrübeli futbolcu geldi. Süper Lig devinin gündemindeki Brezilyalı oyuncuya Jorge Jesus'un da onay verdiği öne sürüldü. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Haberin Devamı

YENİDEN BREZİLYA EKOLÜ

Roberto Carlos, Deivid, Alex de Souza gibi Brezilyalı futbolcularla özdeşleşen Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un imzasının ardından rota yeniden Sambacılara çevrildi. Süper Lig devinde bu transfer döneminde Luan Peres, Joao Pedro, Lincoln Henrique, Willian Arao, Emre Mor, Gustavo Henrique, İrfan Can Eğribayat, Tiago Çukur, Joshua King, Ezgjan Alioski ve Bruma takıma dahil edildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Brezilyalı futbolcuları tercih etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden bir Brezilyalı transfer daha Jorge Jesus onay verdi

MESUT VE GUSTAVO'DA FESİH

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un planları arasında yer almayan Mesut Özil ve Luiz Gustavo ile karşılıklı anlaşma sonucunda yollar ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin sözleşmesini feshettiği Luiz Gustavo, Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr'a imza attı. Fenerbahçe'de kadro dışı durumdaki Mesut Özil'le vedalaşılmasının ardından 33 yaşındaki on numara Başakşehir'le anlaşma sağladı.

KİM MİN JAE'DEN DEV BONSERVİS

Süper Lig devinde takımda düşünülmeyen isimlerin yanı sıra bonservis beklentisi getirerek veda eden oyuncular da oldu. Adana Demirspor, Arda Okan Kurtulan için 200 bin euro bonservis bedeli ödedi. Allahyar Sayyadmanesh ve Ozan Tufan ikilisi toplam 7 milyon 500 bin euro karşılığında Hull City'nin yolunu tuttu. Serie A devi Napoli, Kim Min Jae'nin sözleşmesinde yer alan serbest kalma bedelini ödedi. Fenerbahçe'nin kasasına toplam 18 milyon euro girdi.

Fenerbahçeden bir Brezilyalı transfer daha Jorge Jesus onay verdi

SZALAİ'YE DE TALİP ÇIKTI

Fenerbahçe'de Kim Min Jae'nin ardından Attila Szalai'nin durumu da henüz netlik kazanmadı. Takvim'in haberine göre; sarı-lacivertli kurmaylar olası bir ayrılıkta Macar stoperin yerine ilk adayı belirlemiş durumda. Bu ismin Fluminense'de forma giyen Nino olduğu bildirildi. Kim Min-Jae'nin kaybının ardından Szalai'yi bırakmamak için elinden geleni yapan yönetim, 15 milyon euronun altındaki tekliflere sıcak bakmıyor.

Haberin Devamı

Son olarak Premier Lig ekibi West Ham United, Attila Szalai için 10 milyon eurouk teklifini 11 milyona çıkartmıştı. Ancak bu teklif de Sarı-Lacivertli kurmaylar tarafından yeterli bulunmadı. Ancak iki kulübün ortak bir noktada buluşmasının da olası olduğu ifade ediliyor.

Fenerbahçeden bir Brezilyalı transfer daha Jorge Jesus onay verdi

PİYASA DEĞERİ 6 MİLYON EURO

Fenerbahçe'nin Szalai'nin alternatifi olarak belirlediği Nino'nun Fluminense'de 2 yıllık daha sözleşmesi var. Ancak Jorge Jesus'un yakından tanıdğı Brezilyalı stoperin İstanbul macerasına sıcak baktığı ifade ediliyor.

6 milyon euro piyasa değeri olan Nino, Attila Szalai ile benzer özelliklere sahip bir stoper. 6 kez Brezilya U23, 6 kez de Brezilya Olimpiyat takımında forma giydi.

Haberin Devamı