Galatasaray Galatasaray'da Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi! Canlı yayında transfer için tarih verdi

Galatasaray'da Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi! Canlı yayında transfer için tarih verdi

15.08.2022 - 16:54 | Son Güncellenme:

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Sarı Kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Dindar, Anthony Nwakaeme ve Cengiz Ünder için flaş ifadelere kullandı.

Süper Lig'e Antalyaspor galibiyetiyle başlayan ve Torreira ile Mertens'i kadrosuna katarak büyük yankı uyandıran Galatasaray, sahasında Giresunspor'a 1-0 mağlup olarak büyük şok yaşadı. Sarı Kırmızılılar Okan Buruk yönetimindeki ilk puan kaybını yaşarken Abdülkerim Bardakcı'nın hatası maça damga vurdu. Sarı Kırmızılılar ligin 3. haftasında Ümranispor'a konuk olacak. 

Haberin Devamı

Galatasaray'da yeni transferler Dries Mertens ve Lucas Torreira, Giresunspor ile oynanan karşılaşmada oyuna sonradan dahil oldu. Okan Buruk'un son durumlarına göre iki oyuncuyu Ümraniyespor karşılaşmasında ilk 11'de oynatması bekleniyor.

Galatasaray'da transferde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Sarı Kırmızılıların transfer gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Dindar, Nwakaeme ve Cengiz Ünder'in olası transferleri hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"DOĞRU ZAMANDA DOĞRU BİR UYARI"

"Galatasaray rüyadan uyandı. Bu mağlubiyetler olacak. Bir takım her maçı kazanamaz böyle bir kural yok. Maç öncesi hava ile maçın kaybedilmesinin ardından oluşan hava tam tezat. Bir yenilgiyle psikolojik olarak çok kırılgan bir yapının oluştuğunu düşünüyorum. Ne Antalyasporu'u yendiğinde şampiyon olmuştu ne de bu mağlubiyetle tersi olacak. Her hafta kazanacaksınız diye bir durum yok. Galatasaray açısından doğru zamanda doğru bir uyarı olarak görüyorum. Size o an acı veren şey sizin geleceğini kurtaracak belki de... Galatasaray'ın nerede eksiği var konusunda başkan ve hoca sıca sıcağına bir toplantı yaptılar. Çok abartmamak gerekiyor. Geçen hafta Fenerbahçe-Ümraniyespor maçında böyle bir skor beklenir miydi? Asla hayır. Dün Beşiktaş maçı 3-0'dan 3-3'e geliyor. Bunlar olabiliyor."

Haberin Devamı

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"TARTIŞILMAYAN BİR GOLCÜ KONUSUNDA UZLAŞMA SAĞLANDI"

"Başkan Dursun Özbek, Okan Buruk'a desteğini tekrarladı. Bazen bu durum çok samimi olmaz ama ben bunun gerçekten samimi bir destek olduğunu biliyorum ama şöyle bir durum var işi baştan sıkı tutmak adına değerli buluyorum. Henüz ikinci haftada başkan hocaya desteğini iletiyor. Okan hocanın tercihlerini tartışabiliriz. Önemli olan nokta takımın eksik parçalarının anında tespit edilip hemen harekete geçilmesi. Yerli sorunu var. Galatasaray'ın tartışmasız bir golcüye ihtiyacı olduğu konusunda uzlaşı oldu. Galatasaray'ın kapanan takımlara karşı pozisyon üretememesi gibi bir problem var. Terim ve Torrent döneminde de böyle bir sorun vardı. Mertens'in fiziksel olarak biraz daha zamana ihtiyacı var. Torreira hazırım mesajı verdi. Kerem ve Yunus gününde olmayınca Emre Akbaba da onlara ayak uydurunca pozisyon üretmede sıkıntı oluyor."

Haberin Devamı

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"GALATASARAY'IN YERLİ OYUNCU KONUSUNDA ELİ GÜÇLÜ DEĞİL"

"Abdülkerim'in ilk geldiği gün eleştirmek bana düşmüştü bugün de sahip çıkmak bana düşecek. Fenerbahçe'ye transferi gündemde olduğu dönemde "Ana plan için riskli olabilir" demiştim. Ligin istatistik olarak en iyi oyuncuları arasında yer alıyordu. Abdülkerim, Fenerbahçe'ye değil Galatasaray'a geldi ama benim fikrim değişmedi. Giresunspor maçındaki hata büyük bir hata ama bunlar olacak. Beşiktaş'ın Alanyaspor maçında Saiss jeneriklik bir gol attı. Abdülkerim konusunda Galatasaray taraftarı değerli oyuncuları bir anda eleştirmemeli. Yerli problemi konusunda eliniz çok kuvvetli değil. Piyasada çok oyuncu yok."

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"GALATASARAY'IN KANAT FORVETE İHTİYACI VAR"

"Benim aldığım istihbaratımı doğrular nitelikte bir transfer çalışması var Galatasaray'ın... Giresunspor maçında kanat forvetlerin ne akdar etkisiz olduğunu gördük. Kerem'in kredisinin çok olduğunu düşünmüyorum. Yunus'un oyundan alınıp Kerem'in 90 dakika sahada kalması büyük eleştiri topladı. Galatasaray'ın Evander'den ziyade şuan kenarda oynayacak sprinter bir kanat oyuncusuna ihtiyacı var. Seferovic iyi başladı ama omuz omuza oyunlarda etkisiz olduğunu düşünüyorum. Bu oyuncunun tarifini yaptım ama daha fotoğraf netleşmedi. Stoper konusunda Nelsson'la alakalı farklı senaryolardan bahsedebiliriz. Nelsson belirsizliğinin sona ermesi lazım. Nelsson giderse başka bir senaryo olacak kalacaksa başka bir senrayo... Geçen hafta gitme ihtimali yüzde 80 iken bu hafta gitme ihtimali yüzde 40 oldu. Bu üç kritik hamle noktasında Dursun Özbek ve Okan Buruk fikir birliğine vardı. Ben bu hafta çalışmalardan bir sonuç alınacağını düşünüyorum. Taraftarı yine mutlu edecek isimler olacak. Bu noktada ben karamsar değilim. Ligin başında puan kayıpları olacak. Abdülkerim'in bireysel hatası olmasa maç 0-0 bitecekti. Herkes işin kolayına kaçıyor."

Haberin Devamı

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

Haberin Devamı

"GALATASARAY'A İKİ HAFTADIR OPERASYON YAPILIYOR"

"İki haftadır Galatasaray'a operasyon yapılıyor. Penaltılar es geçildi. Emre Akbaba'ya 1 belki 2... Hakan Ceylan'ın hakemliği neydi ki VAR'da ne olsun! Hakemin soyadı Sağlam ama çok sağlam değildi. Ben Galatasaray doktorunun yerinde olsam 'Hocam devam edemezsin'cderdim. Soyadı Sağlam olup verdiği kararlarla soyadını inkar edercesine bir performansa imza attı. VAR'daki Hakan Ceylan, Galatasaray'ın iki penaltısında uyarıda bulunmadı. Antalya'da Oliveira Giresunspor maçında ise Emre Akbaba ile Torreira'ya yapılan penaltılar verilmedi. Erden Timur'un söyleminden sonra mı düğmeye basıldı? Federasyon bu konuda bütün takımlara eşit mesafede olmak üzere. Bu kadar kolay olmamalı. Burada Galatasaray'a olmayan bir şeyi verin diye kimse bir şey demez ama ayıp. Hakan Ceylan ismini yazdım bir kenara kendi adıma. Eski yöntemler olmayacak. Galatasaray rakamları ve istatistikleri ortaya koyacak. Galatasaray'ın eylem planı hazır ve gerekli önlemleri alacak. VAR'da bir operasyon var. Buna karşı herkes uyanık olsun. VAR olayı kontrolden çıkacak gibi. Galatasaraylı oyuncular da bir anormallik var kimse itiraz etmiyor."

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"KEREM'İN İŞİ ÇOK ZOR"

"Erden bey 14+3 kuralına uygun transfer yapacaklarını belirtmişti. Bütün takımlar yapacak. Galatasaray da bu kurala uygun transfer yapacak. Kerem'in işi çok zor. Bu sezon başlangıcında da adı tatsız bir olayla geçti. Bu kadar formda olan bir futbolcuya teklif gelmedi. Bu sezon başındaki kampındaki olay Marcao üzerine Van Aanholt olunca acaba sorun Kerem'de mi sorusu akıllara geldi. Giresunspor maçında hem performansı hem vücut dili iyi değildi. Kerem'in bir problemi var. Üst düzey başka oyuncular geldi. Ben bu takımın starıyım diye hareket etmeyecek. Pas oyununun içinde olması lazım. Maddi bir beklentisi var mı? Aldığı rakam bakıldığında geçen sene bir güncelleme oldu bu sene de bir güncelleme bekliyor. Kerem, Yunus'un 10 katı para alıyor. İyi para alıyorsunuz ama sanki asgari ücretli gibi her ay zam bekliyorsunuz. Bu olmaz. Önce bir işinizi yapın gol atın size teklif gelsin. Bazı kariyerler vardır erken yaşta yükselirsin erken yaşta çökersin. Kerem'in kariyeri biraz farklı. Bir zirveyi gördü şimdi burada kalmak ve devam etmek, bir dünya yıldızı olmak gerekiyor. Bir hazırlık maçında attığın golde aşırı abartılı sevinmemek gerekiyor. Saha dışında profesyonel ekibin verdiği desteğin aynı profesyonelliği ben saha içinde de görmek istiyorum. Kimse vazgeçilmez olduğunu sanmasın."

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"KONU CENGİZ ÜNDER'E DE GELECEK"

"Cengiz Ünder için henüz bir girişim olmadı ama bu konu oralara gidecek. Bugün Cengiz, yarın Çağlar sonra İlkay'ı konuşacağız Galatasaray için. Dün Marsilya ile maça çıktı. Tudor kendi denkleminde Cengiz'i düşünüyoru. Galatasaray'ın Cengiz'i gündemine alacağı günler gelecek. Galatasaray'ın şuanki futbol aklı bunu gerektiriyor. Galatasaray'ın transferde yükseliş dönemi başladı. Okan hocanın da biraz daha değişiklikler konusunda bir kere daha gözden geçirmesini düşünüyorum. Çift forvete biraz erken döndü. Gomis henüz 45 dakikayı kaldırabilecek durumda değil. Yunus'un yerine Kerem'i oyundan alabilirdi hoca. Kerem çıksaydı tribünde homurdanmalar başlardı. Sanırım bunu düşünerek bilerek Kerem'i oyundan çıkarmadı."

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"EVANDER'DE YENİ BİR GELİŞME YOK"

"Evander konusunda sıca sıcağına bir iki telefon trafiği yaptım. Galatasaray'ın Giresunspor maçından sonra transfer planlamasında bir değişiklik yok. Evander için girişim yok. Galatasaray'ın 10 numarası artık Mertens'dir. Bunu böyle kabullenmek lazım. Evander'i önümüzdeki dönemler için Galatasaray'a yakıştırıyorum. Evander ile ilgili Galatasareay stratejisini değiştirmedi. Forvet, kanat forvet ve stoper öncelikli. Evander ile ilgili bir gelişme yok. Galatasaray kulübünden yetkili isimlerle görüştüm ve değişen bir şey yok. Galatasaray'ın Evander'i almak gibi bir önceliği yok. Midtjylland indirimde bulunursa o zaman konuşulabilir ama şuan böyle bir şey yok. Mertens'e 10 numaranın verilmesi de bir mesaj. Taraftar seçti Mertens'in forma numarasını."

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"NWAKAEME, OKAN HOCANIN ÖNÜNDE BULUNAN İSİMLERDEN BİRİ"

"Bu hafta bir tane belki transfer olabilir. Kanat forvet transferi çok önemseniyor. Nwakaeme konusu herkes gibi benim de aklımda. Kapanan takımlara karşı bir sihirbaz lazım. Nwakaeme konusu Okan hocanın değerlendirdiği isimlerden birisi. Ana hedef Nwakaeme değil. Menajeri Galatasaray'a önerdi. Kulüp bu konuda kararını verecek. Ya Nwakaeme gibi yaratıcı bir isim alacaksınız ya da daha hızlı, çizgiye basan bir oyuncu alacaksınız. Galatasaray'ın ters ayaklı iki kanat oyuncusu var. Şu anda bu sorgulanıyor Galatasaray kulübünde. Nwakaeme ile ilgili oyuncunun ismi uzun zamandır Okan Buruk'un önünde. Eğer Galatasaray transferde istediği adımları atamazsa Nwakaeme yeniden gündeme gelebilir."

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"BELOTTI'NİN ROMA'YA İMZA ATMADIĞI HER GÜN G.SARAY'IN İHTİMALİ ARTAR"

"Okan Buruk, Belotti'nin İtalya'da kalmak istediğini açıkladı. Bu konu Evander transferine benziyor. Belotti konusunda Galatasaray en baştan beri oyuncunun durumuna baktı. Oyuncu İtalya'da kalmak ve buradaki teklifleri değerlendirmek istediğini iletti. Roma'ya imza atmadığı her gün Galatasaray ihtimalini güçlendirecektir. Ummadığımız bir anda Belotti'yi konuşabiliriz. Belotti'ye İtalya'da istediği maaşı veremedikleri bu süreç Galatasaray'ın elini güçlendirir. 1 hafta öncesinde Belotti'yi yalanlayan Galatasaray cephesinin şimdi ise daha olumlu baktığını söyleyebilirim."

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi

"MERT MÜLDÜR'E ŞU AN İLGİ YOK"

"Mert Müldür için Galatasaray'ın bir ilgisi vardı ama Galatasaray, Dubois'i kadrosuna akttı. Sassuolo çok akıllı. Şimdi gitseniz 8 milyon Euro isterler. Mert ham sağ bek hem sol bek oynayabilir ama şuanda bu transfer zor. Mauro Icardi, Galatasaray'ın gündeminde yok. Bana yalanladılar. Ama bugün yalanladıklarını sonradan gündeme alabiliyorlar. Adnan Januzaj konusunda bir bilgim yok. Galatasaray'ın gündeminde olduğunu düşünmüyorum.",

"HALİL DERVİŞOĞLU, GALATASARAY'A GELMEK İSTİYOR AMA..."

"Halil Dervioğlu'nun babası Muzaffer Dervişoğlu ile görüştüm. Halil'in Galatasaray'ı çok istediğini ama kulübün henüz resmi bir adım atmadığını ifade etti. Hull City ile anlaştıklarını fakat kulüplerin anlaşmasını beklediklerini söyledi. Keşke Galatasaray'da bu kadar forma giymek isteyen biri kadroya dahil edilseydi."

Galatasarayda Nwakaeme ve Cengiz Ünder gelişmesi Canlı yayında transfer için tarih verdi