Galatasaray Galatasaray'da yönetimden Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün kararı!

Galatasaray'da yönetimden Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün kararı!

15.08.2022 - 16:02 | Son Güncellenme:

Giresunspor'a 1-0 mağlup olan Galatasaray'da yönetim, kadroya kattığı önemli isimlerin yanı sıra takımdaki dengeyi korumayı da hedefliyor. Sarı-kırmızılı kulüpte Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu ile ilgili gelişme yaşandı.

Galatasarayda yönetimden Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün kararı

Okan Buruk yönetiminde Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Galatasaray'da kurmaylar Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu ile ilgili karar aldı.

Haberin Devamı

YILDIZLAR TAKIMA KATILDI
Galatasaray'da Dursun Özbek ve yönetimi transfer döneminde kadroya ciddi takviyeler yaptı. Sarı-kırmızılılar, Napoli'den ayrılan Dries Mertens'le 1+1 yıllık anlaşma sağladı. Arsenal'a 6 milyon euro bonservis bedeli ödenerek orta saha kurgusuna Lucas Torreira dahil edildi. AZ Alkmaar'dan Fredrik Midtsjö ile anlaşma sağlandı. Porto'nun yıldızı Sergio Oliveira ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Portekizli futbolcu için 3 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Sacha Boey ve Omar Elabdellaoui'den memnun olmayan kurmaylar sağ beke Olimpik Lyon'dan Leo Dubois'i dahil etti. Stoper rotasyonuna Konyaspor'da gösterdiği performansla dikkat çeken Abdülkerim Bardakcı eklendi. Altay'ın parlayan yıldızı Kazımcan Karataş'la 5 yıllık sözleşme imzalandı. Santrfor hattındaki sorun Haris Seferovic'in satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanmasının ardından çözüldü.

Haberin Devamı

 

AYRILIKLAR YAŞANDI
Okan Buruk'un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını hızlandıran Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen oyuncular kiralık gönderildi ya da sözleşmeleri feshedildi. Aytaç Kara ile Mbaye Diagne ile karşılıklı anlaşma sonucunda yollar ayrıldı. Alpaslan Öztürk, Spor Toto 1. Lig ekibi Eyüpspor'a kiralandı. Süleyman Luş sezon sonuna kadar geçici olarak Tuzlaspor'a gönderildi. Olimpiu Morutan ve Mostafa Mohamed, satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak Avrupa'nın yolunu tuttu. La Liga ekibi Sevilla, Marcao'yu 12 milyon euro bonservis bedeli ve bonuslar karşılığında kadrosuna kattı.

TAKIMA DENGE GETİRİLECEK
Bu sezon taraftarıyla kavuşma maçında Giresunspor'a 1-0 yenilerek soğuk duş alan Galatasaray'da yaşanan kazanın sebepleri araştırılıyor. Göreve geldikten sonra transfer atağına kalkan yönetim, kadroya kattığı önemli isimlerin yanı sıra takımdaki dengeyi korumayı da hedefliyor.

Özellikle Konyaspor'dan transfer edilen Abdulkerim Bardakçı'nın yaklaşık 20 milyon TL alması Sarı-Kırmızılı takımın yerli oyuncular arasındaki maaş dengesini bozmuştu. Bu durumu bilen Başkan Dursun Özbek ve yönetimi, bazı yerli oyuncuların maaşında iyileştirme kararı aldı.

Haberin Devamı

Giresun önünde beklenen performansın altında kalan Kerem Aktürkoğlu 10 milyon TL kazanırken, kontratının bitimine 1 yıl kalan Yunus Akgün ise 900 bin TL kazanıyor.

Burak Elmas yönetiminin geçen sezon 5 yıllık anlaşma sağladığı Kerem'in maaşını 22 milyon seviyelerine çıkaracak olan yeni yönetim, Yunus'la da 12 milyon TL'den başlayıp başarı bonuslarıyla birlikte ileriki yıllarda 20 milyonu aşacak şekilde 5 yıllık anlaşma sağlanması için masaya oturulacağı öğrendi.