Fenerbahçe Fenerbahçe'ye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

Fenerbahçe'ye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

14.07.2023 - 12:11 | Son Güncellenme:

Yeni sezon öncesi kadrosunu Ryan Kent, Edin Dzeko, Alexander Djiku, Sebastian Szymanski ve Umut Nayir ile güçlendiren Fenerbahçe'de transfer çalışmaları son hızıyla sürüyor. Sarı-lacivertliler, Becao transferinde de mutlu sona yakın. Fenerbahçe'ye transferde iki sürpriz öneri geldi.

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

Fenerbahçe'de transfer yağmuru başladı. Geçtiğimiz sezonu ezeli rakibi Galatasaray'ın arkasında ikinci sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesi transferde büyük oynuyor. Fenerbahçe ilk olarak Ryan Kent ve Edin Dzeko'yu transfer ettiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler bir hafta içinde 3 transfer birden açıkladı. Fenerbahçe ilk olarak Strasbourg ile sözleşmesi sona eren savunma oyuncusu Alexander Djiku ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Djiku'nun ardından Umut Nayir transferi de resmiyet kazandı.

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

Fenerbahçe'de en çok ses getiren transfer ise Sebasitan Szymanski oldu. Geçtiğimiz sezon Hollanda'da Feyenoord ile şampiyonluk sevinci yaşayan Polonyalı on numara için Dinamo Moskova'ya 9 milyon 750 bin euro bonservis ücreti ödendi.

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

Haberin Devamı

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe savunma hattına Djiku'nun ardından bir hamle daha yapmaya çok yakın. Sarı-lacivertliler, Rodrigo Becao için Udinese'ye yaptığı teklifi artırdı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Fenerbahçe, Udinese'ye son olarak 9+1 milyon euroluk resmi teklifte bulundu. Habere göre Fenerbahçe, Becao ile kişisel şartlarda anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

Transferde gaza basan Fenerbahçe'ye sürpriz iki isim önerildi. Milliyet yazarlarından Levent Kalkan, önerilen isimlerin transfer edilmesi halinde Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında en avantajlı kulüp haline geleceğini ifade etti. 

Levent Kalkan'ın "Zaha'ya ihtiyaç yok merkeze takviye şart" başlıklı yazısı şu şekilde:

"ZAHA'YA İHTİYAÇ YOK"

Fenerbahçe 2023-2024 sezonunu şampiyonlukla noktalamak zorunda. Başkan Ali Koç, 9 yıllık hasrete son verirse Mayıs 2024'teki olağan kongrede yeniden aday olur ve 3. kez seçilir. Şampiyonluk özlemi 10 yıla çıkarsa, Ali Koç aday olmaz, eski başkan Aziz Yıldırım veya Yıldırım'ın ikna edeceği bir isim başkanlık koltuğuna oturur, kulüpte yeni bir sayfa açılır...

Haberin Devamı

Bir başka ifadeyle Başkan Ali Koç kulüpteki en kritik sezonunu yaşayacak. Koç tehlikenin farkında ve bu nedenle adımlarını dikkatli atıyor.

Fenerbahçe transferde şimdiye kadar Ryan Kent, Edin Dzeko, Umut Nayir, Alexander Djiku ve Sebastian Szymanski'yi kadrosuna kattı. Kaleci İrfan Can Eğribat'ın satın alma opsiyonu da kullanıldı.

Takımdan bedelsiz ayrılan isimler Valencia, Pelkas, Alioski ve Zajc oldu. Arda Güler, Berisha ve Bruma'nın satışından ise toplamda 30,5 milyon euro bonservis geliri elde edildi. Ayrıca Attila Szalai'nin olası satışından da 12-13 milyon euro gelebileceği hesaplanıyor...

Kaleye Livakovic takviyesi gelirse çok önemli bir kazanç olur. Aksi halde Altay ve İrfan Can'la yola devam edilebilir. Ganalı sağ stoper Djiku'nun beklenen katkıyı yapması halinde savunmaya yeni bir ekleme gelmeyecek gibi görünüyor. Gustavo Henrique'nin ayrılma ihtimali bir hayli yüksek.

Wilfried Zaha ile ilgili beklenti ise gün geçtikçe büyüyor. Ancak ben genel kanaatin aksine Fenerbahçe'nin Zaha'ya ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

Medyadaki rüzgar ne kadar şiddetli olursa olsun Zaha'nın olası transferi tüm yönleriyle ele alınmalı. Fildişi Sahilli oyuncu boşta olsa da ciddi bir imza parası ve 7-8 milyon euro civarında yıllık ücret istiyor! Üç yıllık sözleşme yapılsa maliyeti 30 milyon euroyu buluyor.

Peki Zaha'nın maddi talepleri ile muhtemel performansı örtüşüyor mu?

Bence hayır...

Bakın, Wilfried Zaha iddia edildiği kadar üst seviye bir hücumcu olsaydı şimdiye kadar yeni kulübüyle antrenmanlara başlardı. Premier Lig'deki birçok kulüp Zaha'nın taleplerini karşılayabilecek durumda ama bildiğimiz kadarıyla bir girişimde bulunmadılar. Avrupa'nın önemli kulüplerinden de Zaha'ya talip olan çıkmadı.

Zaha oyunculuk özellikleri açısından Enner Valencia'ya ikizi kadar benziyor. Valencia kadar golcü ve inatçı değil ancak buna karşılık bitiricilik konusunda çok benzer eksikleri var. Fazla sayıda basit top kaybı yapıyor, gol ve asist sayısı da düşük. Son 2 yılda 65 resmi maça çıkarken 22 gol, 5 asist üretmiş. 2022-2023 sezonunu 28 maçta 7 gol, 3 asistle kapattı. Son sezonunda toplam 10 gole katkı yapabilen bir oyuncuya imza parasına ilaveten 7-8 milyon euro maaş asla olmaz diye düşünüyorum. Üstelik 4 ay sonra 31 yaşına girecek...

Diğer yandan Ryan Kent gibi önemli bir oyuncu transfer edildi. Siz kalkıp Kent'in pozisyonuna çok yüksek maliyetle şöhretli bir oyuncu alırsanız kendi ayağınıza ateş etmiş olursunuz. Neticede Kent ve Zaha aynı anda oynamaz. Biri mutlaka yedek bekler.

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

"ARAO İLE ŞAMPİYON OLAMAZ"

Verimsiz yabancılardan Joshua King ve Diego Rossi ile yolların ayrılması ise sol kanatta Zaha'yı net bir ihtiyaç haline getirir. Elbette çok daha kabul edilebilir bir maliyetle getirilmesi koşuluyla... Üç yıllık toplam maliyeti 11-12 milyon euroyu geçmeyecekse Zaha gelebilir. Ancak daha fazlası olmaz, çünkü Zaha'ya daha fazlası ödenmez...

Buna karşılık Fenerbahçe'nin transferde orta sahaya acil takviye yapması gerekiyor. Kızılyıldız maçı orta sahanın özellikle defansif açıdan ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Willian Arao merkezde ihtiyaç duyulan sertlik ve kaliteye sahip değil. Arao ile mümkünse hemen yollar ayrılmalı ve orta sahaya seviyesi çok yüksek en az bir ön libero transferi gerçekleştirilmeli.

Açık söyleyelim, Fenerbahçe eğer Arao ile oynamaya devam ederse şampiyon falan olamaz. Yine ikinci, üçüncü olur ama şampiyon olamaz. Bunu unutun...

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

"ONYEDIKA VE SANDER BERGE İHTİYAÇ DUYULAN PROFİLDE OYUNCULAR"

Avrupa piyasasında Fenerbahçe'nin ihtiyacını karşılayabilecek çok önemli ön liberolar var. Daha önce yazdım ama tekrar edeyim... Raphael Onyedika (Brugge) ve Sander Berge (Sheffield United) tam ihtiyaç duyulan profilde oyuncular. Bu ikisi veya aynı kalitede iki futbolcuyla kadroya takviye edilirse Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir ve bence hedefine de ulaşır...

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

Onyedika ve Berge'ye ilave olarak Bryan Heynen (Genk) ve Naouirou Ahamada'yı (Crystal Palace) önermek isterim sarı-lacivertlilere. Heynen harika bir 6-8 numara, gelirse büyük güç katar. 21 yaşındaki Ahamada da çok iyi bir ön libero. Crystal Palace'ın Jefferson Lerma'yı kadrosuna katması nedeniyle Ahamada'nın ilk 11 oynama şansı azaldı. Bu aşamada düzenli oynaması için kiralık vermeye sıcak bakabilirler. Üstelik Ahamada 2002 doğumlu olduğu için ilave yabancı oyuncu statüsünde forma giyebilir.

Fenerbahçeye transferde sürpriz öneriler: Şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelir

Uzun lafın kısası Fenerbahçe eldeki verimsiz yabancıları en kısa sürede göndererek orta sahasını A kalite isimlerle güçlendirmek zorunda. Başkan Ali Koç'un satışlardan elde edilen gelirle Szymanski seviyesinde 2-3 transfer daha istediği konuşuluyor. Bu oyuncuların kalitesi ne kadar yüksek olursa ve ne kadar erken transfer edilirlerse Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı o kadar yükselir...

Yazarlar