Dünya Kupası FIFA hakemler için kesenin ağzını açtı! Dudak uçuklatan rakam

FIFA hakemler için kesenin ağzını açtı! Dudak uçuklatan rakam

26.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda sürpriz sonuçlar gelmeye devam ederken rakamsal olarak da dikkat çekiyor. Turnuvada boy gösteren hakemlerin elde edeceği maç başı ve katılım gelirleri belli oldu. Öte yandan FIFA'nın sponsorlardan kazandığı rakam da ortaya çıktı.

FIFA hakemler için kesenin ağzını açtı Dudak uçuklatan rakam

2022 Dünya Kupası'nda favori takımların aldığı sonuçlar dikkat çekerken hakemlerin kazanacağı meblağlar belli oldu. Öte yandan FIFA'nın sponsorlardan kazandığı rakam da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON ÜLKE 40 MİLYON DOLARIN SAHİBİ OLACAK
FIFA, turnuva başlamadan önce yaptığı açıklama ile Dünya Kupası'nı kazanan ülkenin ne kadar gelir elde edeceğini de duyurdu. Buna göre, şampiyon olan ülke 40 milyon Dolar kazanacak. Organizasyonu 2'nci sırada bitiren ülke 30 milyon, 3'üncü olan ülke 27 milyon, 4'üncü olan ülke ise 25 milyon Doları kasasına koyacak. Toplam 440 milyon Dolar ödülün dağıtılacağı Dünya Kupası, 400 milyon Dolar ödülün dağıtıldığı 2018 Dünya Kupası'nı da bu anlamda geride bırakmış olacak.

EN ÇOK KAZANAN BREZİLYA
Dünya Kupası'nı en çok kazanma başarısı gösteren ülke Brezilya. Sambacılar, 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002 yıllarında olmak üzere tam 5 kez bu kupayı müzesine götürmeyi başardı. Brezilya'yı 4 kez kazanan Almanya ile İtalya takip ederken; Arjantin 2, Uruguay 2, Fransa 2, İngiltere ve İspanya da 1'er kez dünyanın en büyüğü oldu.

Haberin Devamı

İLK KEZ KADIN HAKEMLER DÜDÜK ÇALACAK
Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası, bir ilke daha imza atacak. İlk defa bir Dünya Kupası'nda kadın hakemler düdük çalıyor. FIFA'nın belirlediği hakemler listesinde Fransız Stephanie Frappart, Ruandalı Salima Mukansanga ve Japon Yamashita Yoshimi yer aldı.

FIFA HAKEMLER İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI
Dünya Kupası'nda hakemlerin kazanacakları rakamlar da belli oldu. Katılım payı olarak orta hakemlere 70 bin dolar yan hakemlere ise 25 bin dolara verilecek. Hakemlerin alacakları rakamlar gösterdikleri performansa göre artacak. Buna göre grup maçlarında orta hakem ve VAR 3 bin dolar, yan hakam 2 bin 500 alacak.

Sonraki turlarda ise maç başına bu ücretler artacak. Grup maçlarının ardından yönetilecek müsabakalarda orta hakem 10 bin dolar, VAR ve yan hakemler ise 5 bin dolar alacak.

7.5 MİLYAR DOLAR GELİR
Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nda FIFA'nın turnuva öncesinde elde ettiği gelir belli oldu. FIFA'nın son turnuvadan bu yana 2022 Dünya Kupası için yapılan reklam ve ticari anlaşmalardan 7.5 milyar dolar gelir elde ettiği aktarıldı.

FİNAL 18 ARALIK'TA
A-B, C-D, E-F ve G-H gruplarının ilk 2 sırasında yer alan takımlar, çapraz eşleşme usulüne göre birbirlerinin rakibi olacak. 9-10 Aralık'ta yapılacak çeyrek final karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan taraflar, yarı finale çıkacak. 13-14 Aralık'ta oynanacak yarı final karşılaşmalarında rakiplerine üstünlük kuran takımlar ise finalde mücadele etmeye hak kazanacak. Yarı finalin kaybedenleri 17 Aralık'ta üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek. 2022 FIFA Dünya Kupası'nın şampiyonluk maçı ise 18 Aralık'ta oynanacak.
Tarihte ilk defa kış aylarında düzenlenecek olan Dünya Kupası'ndaki gruplar şu şekilde;

Haberin Devamı

A Grubu: Katar, Ekvador, Senegal, Hollanda
B Grubu: İngiltere, İran, ABD, Galler
C Grubu: Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika, Polonya
D Grubu: Fransa, Avustralya, Danimarka, Tunus
E Grubu: İspanya, Kosta Rika, Almanya, Japonya
F Grubu: Belçika, Kanada, Fas, Hırvatistan
G Grubu: Brezilya, Sırbistan, İsviçre, Kamerun
H Grubu: Portekiz, Gana, Uruguay, Güney Kore

Yazarlar