Futbol FIFA'dan 6 Türk kulübene transfer yasağı! Doğrulama geldi

FIFA'dan 6 Türk kulübene transfer yasağı! Doğrulama geldi

20.03.2024 - 00:31 | Son Güncellenme:

FIFA yayınladığı listede 5 Süper Lig ve bir 1. Lig ekibine transfer yasağı getirdi. Eyüpspor'dan konuyla ilgili doğrulama gelirken yasağın 24 saat içinde kalkacağı açıklandı.

FIFAdan 6 Türk kulübene transfer yasağı Doğrulama geldi

FIFA'nın internet sitesinde bu hafta yayınladığı listeye göre tam 5 Süper Lig ve 1 1. Lig kulübüne transfer yasağı getirildi.

Haberin Devamı

İŞTE O KULÜPLER

Geçen hafta Antalyaspor, Konyaspor ve Ankaragücü'nün yer aldığı listeye bu hafta Adana Demirspor ile Kayserispor eklendi.

1. LİG'DEN EYÜPSPOR

Listeye dahil olan bir diğer kulüp ise 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor oldu.

Kulüplere verilen transfer yasaklarının dönem olarak süreleri şu şekilde:

Adana Demirspor 3
Antalyaspor süresiz
Konyaspor 3
Ankaragücü 3
Kayserispor süresiz
Eyüpspor 3

EYÜPSPOR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Eyüpspor'un sosyal medyadan cezanın 24 saat içinde kalkacağını duyururken şu ifadeleri kullandı:

Eyüpspor konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kulübümüz tarafından Jakhongir Urozov'un bir önceki kulübü Bunyodkor Kulübü ile transfer sözleşmesinden kaynaklanan 100.000 Euro transfer bedeli taksitinin ödenmesine ilişkin FIFA tarafından verilen karar uyarınca yapılması gereken ödeme, karşı kulübün tarafımıza bildirdiği banka swift sisteminde yaşanan aksaklıktan ötürü yapılamamıştır. Bu aksaklıktan dolayı yaşanan gecikmeden ötürü FIFA tarafından "alacak ödeninceye kadar" transfer yasağı konulmuş olup, ilgili doğru banka bilgisinin Kulübümüze ulaşmasını müteakip 24 saat içinde ödeme yapılarak transfer yasağı kaldırılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar